Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-05-25 22:35:26 Co prawda każdy ma prawo do swoich przekonań w kwestii polityki i historii, ale zaczyna mnie już to drażnić.
Ciągłe "rozdrapywanie ran" związanych z przeszłością nie jest moim skromnym zdaniem ani potrzebne, ani (co gorsza) korzystne... pomijając fakt, że i tak nic nie zmienimy. Pozdrawiam - SpeedR ![]() |
![]() A-M 3,2v6 opla, 125p 1,4 ... WARSZAWA-woLa | 2005-05-25 22:54:21 wal niedzwiedzia liz po ... szkopa czy to o to chodzi ??? czy moze na odwrot ??
i czy tego nam potrzeba ?? [ wiadomość edytowana przez: A-M dnia 2005-05-25 22:56:46 ] |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-05-30 10:55:49 Ależ naturalnie, że rozumiem. Tak całą sprawę jak i Twoje zdenerwowanie.
Jednak z natury jestem osobą spokojną i staram się postrzegać nie tylko w odcieniach czerni i bieli (jak jeden z naszych niegdysiejszych prezydentów ![]() Po prostu jestem zdania, że należy wspomnieć o tym, że nie istniało coś takiego jak "Polski obóz śmierci" a jedynie "Obóz śmierci, działający na terytorium Polski". Można opublikować to w zagranicznej prasie historycznej i... pozwolić się ranie zabliźnić. Nie lubię po prostu "wyciągania" pewnych faktów z zamierzchłej historii na tzw. stół wydarzeń bieżących. Nie zmienimy biegu wydarzeń a jedynie wstrzymamy postęp na rzecz naprawy czegoś, co i tak się stało. Podobnie sprawa ma się z Rosją. Przeprosili nas za wydarzenia związane z II Wojną. O.K Dajmy już spokój. Prowokujemy mocarstwo będąc zupełnie nieliczącym się, maleńkim krajem i kolokwialnie rzecz ujmując - kręcimy bat na własny tyłek ![]() Z jakiego powodu mam mieć pretencję do wnuków niegdysiejszych żołnierzy gestapo? Czy obecny 20- latek jest winny, że dawniej jego dziadek strzelał do Polaków? To tyle ode mnie. Pozdrawiam - SpeedR ![]() P.S No offence - to jedynie moja prywatna opinia i jak już pisałem wcześniej, można się z nią zgadzać bądź nie ![]() |
Jacenty Klubowy Weteran Nubira III, KIA SEDO ... Suwałki | 2005-06-03 12:07:55 Piotrek a co ma taka Francja, Włochy, Czechy, Węgry ? Nie przesadzaj z tą samokrytyką... |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-06-03 12:14:18
Francja miała przynajmniej kolonie Włosi mają ciepło Czesi mieli porządek Węgrzy w latach 70 czy 80 byli taki przednówkiem zachodniego świata A Polska nic nie miała i nie ma. |
elChopin Volvozłomek V40 Warszawa | 2005-06-03 23:00:01
no fajnie, że tak myślisz - jeśli takich jak ty będzię więcej napewno dużo się zmieni ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-06-04 07:29:08
Ja tak nie myślę. Tak poprostu było. Zawsze dostawaliśmy w dupę. A to od wschodu, a to od zachodu, a to od hameryki... a nawet z północy. PL jest położona w złym miejscu. Taki wrzód na dupie którą jest mapa europy. Zobacz jak europa wyglądałaby pięknie, gdyby nas wymazać z mapy. Zachód bez przeszkód robi interesy ze wschodem, wschód bez przeszkód może zaatakować zachód no i jak północ ma blisko na wczasy na południe. |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-06-04 14:09:56 Zapewne zaraz rozpętam piekło ![]() Po pierwsze uważam, że pomijając wszystko inne, wedle mojej skromnej opinii podejmujemy (poprzez rząd) decyzje najgłupsze z możliwych. Takie zdanie mam o 99% wszystkich postanowień, poczynając od konfliktu w Iraku (brawka za stratę ludzi i kupy gotówki) poprzez prawa wewnętrzne (rejestracja futer i wypchanych zwierząt; rejestracja nowego miejsca zamieszkania czy czasowego pobytu, gdzy przebywamy tam dłużej niż 3 dni ![]() Poza tym, nie mamy rządu tylko zbieraninę bezmuzgich kretynów, i dodatkowo złodzieji. Ogłaszam to wszem i wobec - WSZYSTKICH POLITYKÓW !!! Żyjemy historią a nie dniem jutrzejszym, jak ma to miejsce we wszystkich rozwijających się krajach, a nie tak jak w W polsce, która jest (moim skromnym zdaniem ![]() 90% naszego społeczeństwa, patrząc na ich zachowanie to nie ludzie a zwierzęta i mówię to z pełną powagą. Nigdzie, podkreślam NIGDZIE - nie spotkałem się z takim chamstwem i prymitywizmem jak w tym kraju !!! Z góry przepraszam Wszystkich pożądnych, pracujących i zajmujących się kreatywnym rozwijaniem siebie członków społeczeństwa. Moje słowa nie miały zamiaru urazić nikogo osobiście, ale patrząc na to, z czym spotykam się na codzień - dochodzę właśnie do takich wniosków. Nie twierdzę, że nękające ten kraj ciągłe wojny i wynikły stąd strach przed przyszłością i ubóstwo nie miały wpływu na obecne zachowanie i rozwój. Jednak niczym nie usprawiedliwiam rozkradania majątku narodowego w sposób JAWNY, przez obecnie, łaskawie nam panujacych ![]() P.S ... właśnie jadąc dziś samochodem, słyszałem że LPR wystawiła swojego kandydata na prezydenta. Jak łatwo się domyślić, został nim (... werble) M. Giertych. Mój ulubiony na dzień dzisiejszy kretyn z mordą konia i mózgiem żaby - kandydat n prezydenta tegoż pięknego kraju. Fajnie się będzie działo - dobrze, że śmigam na magisterkę do Holandii. Chyba będę musiał postarać się o tamtejsze obywatelstwo ![]() Pozdrawiam - SpeedR ![]() |