Deska z klasyka?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam takie pytanko, mianowicie czy deske z klasyka można przełożyć do późniejszego modelu? Czy tez za dużo z tym roboty bo trzeba coś uciąć, coś dospawać i wogule to stata czasu? Zastanwiam się nad tym . Czy ktoś to wogóle robił? Nic nie znalazłem na ten temat . Jak ktoś wie coś o tym? Bym był bardzo wdzięczny, oczywiście fotki mile widziane . Z góry dziekuje. Mam nadzieję że tym razem admin mnie nie opie.. szy .

temat byl juz walkowany... i tu i na F&F... mozna... ale trzeba przespawac jakies wzmocnienie poprzeczne ktorego nie ma w MR-ach... ale dokladnie juz nie pamietam...

cala konstrukcja deski klasyka jest metalowa i jest wspawana w karoserie, takze bez spawarki i calego rozbebeszania sie nie obejdzie. jesli chcesz zmiany, latwiej bedzie pokombinowac z deska od lady 2103, gdzie zdaje sie cos tam trzeba pilowac w budzie lub w desce albo deske od lady 2107, przy ktorej nie mam pojecia co trzeba przerobic. jesli zalozysz deske z poloneza, najprawdopodobniej nie otworzysz szyb korbka bez otwierania drzwi. pamietaj, ze ze zmiana deski wiaza sie nieoczekiwane problemy, jak dlugosc linek od nagrzewnicy, przedluzanie kabli, ciegien i HGW co jeszcze, takze przed przerobka musisz sie tego zastanowic.

Jest jeszcze dopasowanie nawiewów - z czym jest mnóstwo roboty.

Oczywiście, że da się przełożyć, jasne!
Ale jest kilka "ale".
Deske z klasyka trzeba wyciąć, bo jest ona, tak jak pisał Pagan, integralną częścią nadwozia. W MRze trzeba wyciąć belkę, która jest pod deską rozdzielczą, a to raczej nie jest dobry pomysł - belka jest dość ważnym elementem dla sztywnoości nadwozia.
Potem pozostaje "tylko" wspawanie klasycznej deski i dopasowanie wszystkich dupereli, aby to jakoś wyglądało i działało.
Ogólnie - nie polecam.

No to mówicie że to jest raczej tródne i nie watrte całej roboty . No a miałem na to chrapke . Ale skoro miałbym wycinać element usztywniajcy to lepiej zostawić orginał.
Deska od poldka mi się nie podoba zbytnio, pozatym ten tunel środkowy przeszkadza mi wygodnym siedzeniu i zminie biegów bo jestem dość wysoki (ponad 1,9m) i ma długie nogi.
Lada cóż jakies dziwne ma tek kształty ale to jest tylko moje zdanie bez urazy dla ładowców .
Narazie szukam odpowiedniego fiaciora kombi. Był jeden ale okazął się padło, za dużo by pisać i wymieniać jego wad i usterek .
Mam jeszcze pytanko nie zwiazane z tematem. Jak zrobić ten podpis pod tymi kreskami
-----------
bo próbowałem w opcjach i innych ustawieniach ale jakoś nie wiem gdzie tego szukać i w gdzie pisać swój podpis .

Cytat:
2005-06-03 16:19:25, CzarnyJarek pisze:
Mam jeszcze pytanko nie zwiazane z tematem. Jak zrobić ten podpis pod tymi kreskami ----------- bo próbowałem w opcjach i innych ustawieniach ale jakoś nie wiem gdzie tego szukać i w gdzie pisać swój podpis .

Klikasz na swój profil, potem na "zmień" i tam pod punktem" sygnaturka" masz pole, w które wpisujesz podpis, pod spodem możesz zaznaczyć, czy chcesz zawsze mieć ją pod postem.

Cytat:
2005-06-03 16:24:07, Nabauab pisze:
Klikasz na swój profil, potem na "zmień" i tam pod punktem" sygnaturka" masz pole, w które wpisujesz podpis, pod spodem możesz zaznaczyć, czy chcesz zawsze mieć ją pod postem.

Wpisałem w sygnaturce to co chciałem, zaznaczyłem, zapisałem zmiany, wylogowałem i zalogowałem się ponownie ale jak widać nic nie widac w podpisie.

Cytat:
2005-06-03 16:50:27, CzarnyJarek pisze:
Wpisałem w sygnaturce to co chciałem, zaznaczyłem, zapisałem zmiany, wylogowałem i zalogowałem się ponownie ale jak widać nic nie widac w podpisie.

No ja nie wiem, widzę ze masz jakiś.
Cytat:
Wciąż szukam i szukam ale wiem, że gdzieś jest,gdzieś blisko...

O w morde rzeczywiście . Wybacz Nabauab dzieki za poradę .

A ciekawe czy dałoby się do borewicza wrzucić dechę od fiaciora. Według mnie fajnie by wyglądał. Tylko pewnie tam też trzeba by się napracować bo wiem że deska fiata jest krutsza od polonezowskiej. No nieważne.
Dzieki wszystkim za odpowiedź .

po co? tylko po to, aby innaczej wygladalo? jak cos przerabiac to tak, zeby bylo bardziej funkcjonalne, a deska od poloneza borewicza jest prawie idealna. nie komplikuj sobie zycia. zobacz, czy masz sprawne hamulce, hehe!

[ wiadomość edytowana przez: PAGAN dnia 2005-06-03 18:24:06 ]

Witam,

Najlepiej przłóż sobie ogólnie dostępną (ha, ha) deskę od 125, patrz mój profil, ale też jest jebania tochę i wycinania blach oraz spawania.

Ale jest o co powalczyć Panie Paganie.

pozdr

Mocarz