Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() sbieniek OPEL OMEGA B COMBI Sulęcin | 2005-06-01 19:17:58 Dziś kupiłem sonde do mojej omki i mam problem, obie maja 4 kable... ta zamontowana ma kable kolory czarn, czerwony, żółty i biały.... natomiast nowa na czarny, szary i dwa białe.... czy ktoś to podłączał??? Z tego zo wyczytałem na innym forum to :
białe to podgrzanie grzałki i można je podłączyć obojętnie szary to masa a czarny sterowanie sygnałem... ale czy tak jest faktycznie Ma ktoś schemat podłączenia z opisem który kabel to który (po kolorach)??? ale które jak teraz podłączyć??? |
kielkac | 2005-06-01 22:11:20 |
![]() sbieniek OPEL OMEGA B COMBI Sulęcin | 2005-06-01 23:19:42 facet, ktory siedział w sklepie sprawdzał po katalogach i powiedział że pasuje tylko trzeba dobrze podłączyć... pewnie jakiś zamiennik ale o wiele tańszy... |
![]() art23 DEADSOUL ![]() Omega B FL Caravan Zawiercie | 2005-06-02 00:07:37 przerabialem to miesiac temu i mowie krotko daj sobie spokoj , mnie tez sprzedawca wpuscil w ten kanal ale ja wymienilem , probowalem podalczyc ja na rozne sposoby i nic - ta sonda co Ci sprzedal nie pasuje !!! W silniku X20XEV sonda jest 5V a nie 1V ( tak mi powiedzial mechanior od gazu ) , koledzy z forum poradzili mi zeby kupic oryginal GM na gieldzie w gliwicach koszt 160zl i tak zrobilem i dziala od strzala.W tamtej zalutowalem kable bo wtyk jest inny i oddalem.Wiec mozesz juz isc do sklepu zanim narobisz sobie tyle roboty co ja zeby ja podmienic i sprawic zeby ta universalna wygladala jak niezakladana .Powodzenia [ wiadomość edytowana przez: art23 dnia 2005-06-02 00:09:44 ] |
![]() sbieniek OPEL OMEGA B COMBI Sulęcin | 2005-06-02 15:45:20 Byłem dziś u 3 elektromechaników, i fakt są podróbki na 1 V za 80 dyszek, tak byla za 150 zl i niby OK, nawet powiedzieli jak to podłączyć... ale macie rację.... jutro ją oddaję, na allegro jest orginalny simens tak jak podpowiadacie i go wezme .... szkoda że u mnie nie ma giełdy bo było by taniej a tak to 200 poleci.... chyba że ktoś ma taniej..??? |
![]() art23 DEADSOUL ![]() Omega B FL Caravan Zawiercie | 2005-06-02 17:50:40 no wlasnie jak tak zrobilem pozniej tylko wpiolem wtyczke i juz OK lampka zgasla chwile po odpaleniu i spalanie tez nieco spadlo .Poszukaj moze w sklepach internetowych moze cos znajdziesz taniej ale 200 zeta to i tak nie wygorowana cena |
Brutal LOB MEMBER Szczytno | 2005-06-02 21:32:39 no jasne, raptem 200zl, co to jest ![]() ![]() |