Szpera

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie na temat szpery elektrycznej na jakiej zasadzie to dziala i czy zdaje egzamin ona jest lepsza czy gorsza od normalnej mechanicznej bo koles mi moze zalatwic taka szpere elektryczna za 100 euro i ile cos takiego wogole kosztuje

Najpierw elektryczne turbo teraz elektryczna szpera...
Skąd Ty to czarujesz i dlaczego wszystko chcesz na elektryce robic?

[ wiadomość edytowana przez: mibhell dnia 2006-02-08 01:50:16 ]

podoba mi sie kolor Twojej E36 - brakuje tylko jakichs ladnych felg

a czy do E36 byly takie mosty to nie mam pojecia choc o samym systemie chyba cos slyszalem ale nie jestem pewien...

taka szpera jest na 100% jak nie slyszales to nie moj problem
takom szpere moge miec od zaraz ona polega na tym ze na postoju naciska guzik i ona sie zalancza to dla twojej informacji
mibhell

koledze chyba chodzi o to jak w ciężarówkach wciskasz guzik włącza się blokada tylnego mostu wyłączasz nie ma

Cytat:
2006-02-08 11:14:35, draiwer5 pisze:
koledze chyba chodzi o to jak w ciężarówkach wciskasz guzik włącza się blokada tylnego mostu wyłączasz nie ma

albo w terenowkach takich nowszych ;] moze ktos chce mu sprzedac most od mitsubishi pajero albo od nissana terrano

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2006-02-08 11:47:29 ]

moze wy macie mosty od ciezarowych aut
poszukajcie sobie takiego mastu a znajdziecie ty tolo to juz napewno taki most od terenowki to sobie zalozyles i wiesz wszysto wiesz na karzdy temat

Ale ja niechciałem ciebie urażić tylko mówie że to co chcesz założyć działa tak samo jak w ciężarówce włączasz i wyłączasz przyciskiem

ja jak zwykle jestem ciekaw jak wynalazki o ktorych psizesz dzialaja i czy istnieja (do bmw). daj jakis link do poczytania bo ja nie wiem co wpisac w googlach zeby o tym poczytac (elektryczna szpera nie dziala)

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2006-02-08 17:36:15 ]

ja tego nie szukalem w internecie bo nie potrzebuje tego szukac bo wiem ze istnieje taka szpera

Cytat:
2006-02-09 00:36:13, jarek320 pisze:
ja tego nie szukalem w internecie bo nie potrzebuje tego szukac bo wiem ze istnieje taka szpera

znaczy sie jakas firma produkuje mosty do bmw ze szpera ktora mozna wylaczac z kabiny? jak tak to zapytaj sie tego goscia co chce ci sprzedac jakiej to jest firmy
bo oryginalne mosty bmw to napewno tego nie maja

Tez szukałem w google i tez nie znalazłem ehh tez mi sie wydaje ze orginału niema wiec jesli chcesz cos za 100E zaadoptowac to powodzenia ale fakt tez bym z miła chcecia sie o czyms nowym dowiedział i poczytał...Jarku 320

istnieją takie na 100% w Mercedesach bo sam mam i działa

kope lat Vanos nio fakt mercedes - BMW co za róznica
Dalej mesiem?

[ wiadomość edytowana przez: mibhell dnia 2006-02-10 02:29:19 ]

z tego co pamietam to w MB na guzik to bylo - ale obnizanie mocy silnika w warunkach zimowych i na guziku bylo namalowane cos w rodzaju opony z lancuchem.

a o szperach z sterowaniem elektrychnym w BMW i MB to tez bym chetnie poczytal.

A tam doczepiliscie sie do kolegi Jarka320 ja mialem kiedys Opla Omege fujjjj przyznaje ze byla w automacie ale blokade tylnego mostu miala uruchamiana guzikiem w kabinie a dodam ze samochod byl z 88 roku. Przyznam szerze ze nie wiem jak to bylo skonstruowane ale dzialalo.

Jeszcze Audi w swoich modelach Quattro miało tylną szperę załaczaną przyciskiem przy lewarku zmiany biegów