Cena ubezpieczenia - bo sie zalamuje

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

za ubezpieczenie mojego auta za caly pakiet w generali wychodzi okolo 2000 (AC na 16000 wycenione).

Moj wiek: 26 lat, 2 lata bezszkodowej jazdy.

Essi: 1.6 ghia, 5d, prywatny, 98r.

Dla porownania w link 4 sypneli mi 2700 z 30% wkladem wlasnym!

Czy mam sie martwic czy cieszyc z tego powodu?

Dodatkowo mam taki problem:

Auto mam zarejestrowane w lodzi, dowod rej. na adres lodzi, prawko na adres lodzki. Od zeszlego roku mieszkam w sochaczewie i tu sie zameldowalem na stale - zatem mam nowy dowod z nowym adresem. I czy z tytulu tego zamieszania moge miec jakies problemy z policja? Czy musze pod rygorem kary wymieniac wszelkie dokumenty?

To powinieneś się cieszyć bo wszystkie mandaty (czego nie zyczę) na adres do Łodzi polecą. Ja bym nie zmieniał.

niestety czeka cie wymiana i prawka i dowodu rej
w przypadku tego drugiego to moze i lepiej wyjdzie - inny region mniejsze skladki aczkolwiek nie sadze
w razie kontroli pokazuj tylko DR i PJ

PUNIU:

o znizki pytalem - sa bardzo niewielkie, mniej niz 100zl. Wtedy przerejestrowanie wyjdzie drozej, wiec dla samej znizki sie nie oplaca.

Co do okazywania DR i PJ - masz racje, tak zamierzam robic (na szczescie jeszcze mnie nie lapano) ale co mi grozi jesli to sie w koncu wyda? Czy to ciezkie przestepstwo? Nie chodzi mi o oszukiwanie nikogo, tylko o formalnosci, oplaty i ... wiejskie tablice .
Na razie w gruncie rzeczy tylko dowod osobisty mam na nowy adres.

zobacz ubezpieczenie w allianz, można sprawdzić przez neta przelicznik ile masz do zapłaty, wyślij maila do nich a zadzwonią i wtedy policzą ci pewnie jeszcze mniej jak w przeliczniku. Do tego można wszystko załatwić listownie, ja tak zrobiłem, wszystkie dokumenty i dowód wpłaty wysłałem faksem a oni listem odesłali mi polise.trzeba kilka dni czekać ale gra warta świeczki. Sprubuj ubezpieczyć na współwłaściciela, wtedy jeszcze mniej wychodzi.

Sprawdze allianz.

Też trochę chodziłem za najtańszym OC. I znalazłem! Najtańszy jest Pocztylion - na każdej poczcie udzielą Ci informacji co do stawki ubezpieczenia. Sprawdź tam. Pozdrawiam

Mi najtaniej wyszlo w generali, ze zwyżką za wiek płacę rocznie 290zł, jakby nie ta zwyżka to bym płacił coś 190zł, ale to już za rok będzie Zniżkę mam pełną czyli coś ok 60%

No to ja się pochwalę
Ja zapłaciłem 201,70 za cały rok w towarzystwie ubezpieczeniowym uniq-a a to dlatego tak mało bo ze specjalną zniżką dla członków rodziny agentów ubezp.

fajnie macie bo ja zapłaciłem w linku za cały rok (60% zniżki ) + NW 710zł

ja rok temu bez zniżek na dwie raty+ NW zapłaciłem w sumie 712 PLN w generali, myślałem więc że teraz będzie jeszcze taniej (10% za bezszkodowość i 5% za kontynuacje) okazało się jednak, że zmieniły się stawki w tej firmie (podwyższono granice wieku czy coś tam) i gościu wyliczył mi ok. 1200 PLN!!!, jednocześnie zaoferował "najtańsze" OC na rynku z samopomocy, ze zniżkami i na dwie raty wyszło bagatela 960PLN +35 za NW, załamka!!!
Zadzwoniłem do Link4 i to samo bez NW kosztuje 980 PLN, szukałem i szukałem w necie no i znalazłem Aliantz, kalkulator na stronie wyliczył 740PLN, zadzwoniłem coby sie upewnić i faktycznie!, jest to obecnie chyba najtaniej, bynajmniej mi nic tańszego nie udało się znaleść w piątek ide zapłacić

Cytat:
fajnie macie bo ja zapłaciłem w linku za cały rok (60% zniżki ) + NW 710zł

masakra a niby mialo byc taniej do mnie tez dzwonili ale wyszlo drozej niz mam w PZU wiec chyba nie bede zmienial za rok wychodzi 411zl tylko czekam jeszcze ile wyjdzie za AC tu jeszcze nie mam 60% znizki ale powoli sie zblizam

sprawdzecie sobie TUW (towarzystwo ubezpieczeń wzajemnych)... jest dosyc tanio...
OC - 295zł
AC - 847zł
NW - 27zł
silnik 1,8 '98r.
tyle płaciłem....
pozdro

Cytat:
2005-06-08 18:52:12, mkosh pisze:
No to ja się pochwalę Ja zapłaciłem 201,70 za cały rok w towarzystwie ubezpieczeniowym uniq-a a to dlatego tak mało bo ze specjalną zniżką dla członków rodziny agentów ubezp.

No ja przed generali mialem wlasnie ubezpieczenie w uniq'ce Ale w tamty roku coś podnieśli stawki i ze zwyżką za wiek coś wyszło mi ok. 370zł za rok.

panowie, idźcie do firmy "cigna"; ja zapłaciłem na rok składkę 245 zł za "oc"

Cytat:
2005-06-10 08:44:15, maniar72 pisze:
panowie, idźcie do firmy "cigna"; ja zapłaciłem na rok składkę 245 zł za "oc"

Ja jakby nie mój wiek to zapłaciłbym 180zł przy jednorazowej wpłacie, to jest dopiero coś

PATENT:

dzieki, sprawdzilem TUW, i wyszlo mi 1400 a dodatkowo ubezp mieszkania w cenie.

Mam nadzieje ze bedzie OK.

ludzie tak ładnie piszecie jakie macie małe opłaty za ubezpieczenie ale napiszcie tez ile macie zniżek

przyznam sie szczerze ze nie wiem jak to robicie - szczegolnie w przypadku OC
ja mam wszystkie znizki i na rok to prawie 500pln jest
co innego AC
wiec prosze mi powiedziec jak to jest - skad taka roznica w cenie?? jakie macie silniki bo to tez wazne jest

ja mam współwłaściciela z tatą. Mi latka lecą a mam opłaty jego. 1.8 d z 91 roku i 24 lata