Problem ze wqstecznym!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem za wstecznym...mianowicie kiedy ajde na półsprzęgle to wszystko jest ok.Ale kiedy puszcze sprzęgło i chce jechać na samym gazie samochód w pewnym momencie mi hamuje.Wujek mówił mi że może to być wina zgiętego lizaka i wrzuca 4-ke i wsteczny na raz.O co biega

mechanizm róznicowy sie kończy

Czyli zmiana skrzyni biegów(mam dwie w zapasie)??

albo choinka ci mowi papa wymienija jak masz skrzynie. jak by ci weszly dwa na raz to bys nie ruszyl z miejsca niemile uczucie...

Kurcze ale przed wymianą lizaka wsteczny wchodził,nie było tylko 3 i 4.To może lizak jest winny???

Cytat:
2005-06-02 16:45:44, zylu1 pisze:
Mam problem za wstecznym...mianowicie kiedy ajde na półsprzęgle to wszystko jest ok.Ale kiedy puszcze sprzęgło i chce jechać na samym gazie samochód w pewnym momencie mi hamuje.Wujek mówił mi że może to być wina zgiętego lizaka i wrzuca 4-ke i wsteczny na raz.O co biega

Miałem dokładnie to samo, raz podczas cofania gaśnica wypadła ze schowka po prawej i dotkliwie uszkodziła nogę mojej dziwczynie... do tej pory mi to wypomina...
Okazało się że miałem luzy na jednym łożysku w skrzyni (nie powiem Ci które bo już zapomniałem, oraz na budowie skrzyni się nie znam, naprawiał mi to mój mechanik) po wymianie łożyska na nowe - bagatela 40zł - wszystko działa poprawnie.
TAKŻE SPRAWDŹ CZY MASZ JAKIEŚ LUŹNE ŁOŻYSKO