Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2005-02-23 19:04:37 Czacha, to z pewnością krokowy, jak będziesz kupował, od razu zakup też uszczelkę, stara będzie w rozpadzie. Silnik krokowy, czyli regulator wolnych obrotow.
Pozdr |
![]() czacha Omega B EDITION 100 ... WLKP | 2005-02-24 17:58:14
dzieki chłopaki, wszystko jasne,jak to musze zmienić mechaniora ![]() |
![]() Siggi Opel Omega A/ Caravan Sycow-Frankfurt am Main | 2005-02-24 23:49:02 czesc,
a gdyby to okazalo sie jednak ze to nie krokowy to posprawdzaj wszystkie gumy w dolocie bo jak lapie lewe powietrze to masz podobne objawy. |
Prowo LOB WETERAN Kura Indian ze wsi (OPO) | 2005-02-25 12:51:30
Hmmm - no raczej nie. Jeżeli nawet ma dziurę wielkości pięści w gumach dolotowych, to nie ma to nic do wahań obrotów na jałowym. Przepustnica jest i tak zamknięta. |
![]() Beton VW Derby Mk II Częstochowa | 2005-02-25 12:55:04 Dokładnie tak.dolot nie ma nic wspolnego ze skokoami obrotow na jałowym.U mnie bylo to samo,a po przeczyszczeniu krokowca wrocilo do normy ![]() ![]() |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2005-02-25 13:37:58
W A jest inaczej. Wystarczy aby niezbyt dobrze dokręcić gumę za przepływomierzem lub przy przepustnicy a następuje wahanie obrotów na jałowym. Sprawdzone wieloktrotnie ![]() |
Prowo LOB WETERAN Kura Indian ze wsi (OPO) | 2005-02-25 13:58:57
To fajnie. Jest jeszcze pewnie parę innych aut w których jest inaczej. Ten wątek dotyczy jednak 2.0 16v. A to że w A jest inaczej, to chyba wszystkim wiadomo ze względu na budowę dolotu. |
Solltys LOB MEMBER v40 przeddzidzie | 2005-02-25 14:15:32 PiotrS i Prowo
lub Prowo i PiotrS żeby nie było że którego wyróżniam ![]() Chłopaki ![]() Tak Was czytam zawsze z zainteresowaniem (macie treściwe posty ![]() ![]() Tak mi się między literkami wyczytało... |
Prowo LOB WETERAN Kura Indian ze wsi (OPO) | 2005-02-25 14:37:44
Eeee - w którym miejscu? Ja mam czarne tło, to może dlatego nic między literkami nie widzę ![]() |
Solltys LOB MEMBER v40 przeddzidzie | 2005-02-25 15:27:22
Nie widzisz, bo nie uprawiasz wróżbiarstwa forumowego i stochastycznych metod badania wpływu księżyca na populację rabarbaru. A do tego to już trzeba halucynogenu w postaci herbatki z rumem serwowaną koniecznie antyprzeziębieniowo przez szefową w robocie ![]() Ostatni kubek na 3godziny przed fajrantem co by do domku bezpiecznie się dokulać. |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2005-02-25 20:22:58
Eeeee daleko posunięte wnioski, nic takiego nie ma miejsca. Wracając do tego krokowca... Coś mi się zdaje, że to jest jedna z róznic pomiedzy silnikiem krokowym (oma B) i regualtorem biegu jałowego (oma A), są różnice w działaniu/budowie, może właśnie dlatego jednemu faluje a drugiemu nie? Niestety nie dane mi było oglądać "wewnętrznie" bardziej rozbudowanej wersji jaką jest silnik krokowy. |
![]() Siggi Opel Omega A/ Caravan Sycow-Frankfurt am Main | 2005-02-28 15:04:04 Faktycznie- w zapedzie zapomnialem ze topic tyczy sie silnika eco.
Mea Culpa. |
kielkac | 2005-02-28 15:46:33
powaznie mechanik ci opwiedzial, ze w wielopunktach nie ma krokowca? ![]() wydrukuj mu to (tobie tez sie przyda): silnik krokowy - x20xev |
![]() czacha Omega B EDITION 100 ... WLKP | 2005-03-01 20:58:01 [
powaznie mechanik ci opwiedzial, ze w wielopunktach nie ma krokowca? ![]() no niestety, tak powiedział. Juz zapomniałem o nim... Co do silniczka to przy okazji wymiany rozrządu zajełem się krokowcem. Mechanior (juz inny) dał mi na próbe z innego silnika (też Ecotec) krokowca. Załozyłem i teraz ciesze się z mróczenia mojej omy. Zero drgan, skoków itp. Wymiana rozrządu+ pompy wodnej i tego krokowca kosztowała mnie ... 100zł ![]() + oczywiście rozrząd i pompa . Teraz ciesze sie jazdą. Oma to jest to ![]() |
![]() czacha Omega B EDITION 100 ... WLKP | 2005-03-01 21:08:23 jeszcze jedno
dzieki za szybką i fachową pomoc. Widze że zawsze można liczyc na LOB. czacha |
![]() brasil Omega B Lublin/Niemce | 2005-06-06 09:43:36 Jednak ARCHIWUM TO FAJNA SPRAWA!! ![]() Ale mam jeszcze pytanko, czy po odkręceniu, przeczyszczeniu i przykręceniu krokowca, komputer nie będzie miał jakś "wątów"?? Tzn. czy nie będzie trzeba go "resetować" czy też coś podobnego, bo będzie źle działał, funkcjonował, pokazywał i zliczał?? Pzdr... |
![]() czacha Omega B EDITION 100 ... WLKP | 2005-06-06 22:39:43 a było o tym tez juz nie raz. Silnik może przez chwile chodzic na wyższych obrotach lub nie równo ale komputer powinien sam się przestawić. Tak przynajiej ktos kiedyś tu pisał.
U mnie nie zauwazyłem nic podejżanego. Silnik od razu chodził ok. może to kwestia jak bardzo był zawalony krokowy, i jaką różnice robi to dla silnika |
![]() piontol Opel Omega B Łódź | 2005-06-11 18:41:09 witam.ja własnie dzisiaj sie wzialem za silniczek krokowy i juz mam problem wahania obrotow z glowy!nie caly silniczek sie psuje tylko sprezyna ktora tam jest w srodku!!!jak ona nie dolega do konca(czyli sie wyrobił)to wlasnie wtedy sa te problemy!wystarczy ja albo wymienic albo rozciagnac!koszt zaden a efekty sa!pozdrawiam |