Podejscie do przegladu - pewne pytania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jako za na dniach jade naokregowke mam pare dylematow

1 - czy musza byc tylne siedzenia

2 - czy musza byc wygluszenia kompletne

3 - czy moze brakowac np zapiecia pasow pasazera?

4 - czy musz abyc chlapacze (błotochrony)

5 - czy sprawdzaja wycieraczki?? (chce tylko zalozyc do picu i niepodpinac)

6 - czy mozna poprosci o ustawiebnie swiatel na przegladzie?

7 - czy 50 zl dla przegladajacego to odpowiednia stawka?

pomijajac fakt tarczowek, 903 na zadzie itp

2.wygluszne napewno ci nikt nie bedzie sprawdzal
4.nie musza byc
5.mnie kiedys sprawdzal
6..nie trzeba-jest to wliczone w przeglad

1.nie musza byc
50 zeta na swapa to chyba malo

Cytat:
2005-06-03 21:57:35, kabul pisze:
4.nie musza byc

Obys sie nie zdziwil przy chromowanych zderzakach

Cytat:
2005-06-03 23:24:26, 5Turbo pisze:
Obys sie nie zdziwil przy chromowanych zderzakach

Przychromowanych zderzakach o ile nie masz mocowan chlapaczy nie musisz miec - pytałem sie zarówno na Bk jak i na przegladzie dzisiaj.

czyli jak urwe mocowania to sie nie przypieprza?

Co do chlapaczy to paly mi sie czepialy przy zwyklych zderzakach ze trzeba miec. Na przeglad musialem zalozyc tylna kanape.
Ale to i tak zalezy od goscia, ktory robi przeglad

ja niemam i niema ponich nawet sladu

z kolei krauzer pojechal na przeglad bez kanapy chlapaczy itp i sie nie doczepili mu. ja sie boje co to bedzie jak swoim bede musial jechac

jak masz klatke to tylnej kanapy nie musi byc... Autko wtedy jest rejestrowane jako 2 osobowe wiec po co ci kanapa... Co do chalapaczy i wycieraczek to zalezy to zalezy od humoru diagnosty... zapiecie od pasów musi byc

Mi sie przeglad konczy za niecale 2 tygodnie
Co do rejestracji auta na 2 osoby - ciekawy jestem kto ci je tak zarejestruje bez zadnych klopotow oczywiscie

[ wiadomość edytowana przez: bart322 dnia 2005-06-03 23:40:33 ]

Cytat:
2005-06-03 23:39:18, Vyzn-R pisze:
jak masz klatke to tylnej kanapy nie musi byc... Autko wtedy jest rejestrowane jako 2 osobowe wiec po co ci kanapa... Co do chalapaczy i wycieraczek to zalezy to zalezy od humoru diagnosty... zapiecie od pasów musi byc

ekhm ale w dowodzie mam wbite przeciez ze 4 osoby

Mam pusty wydech z zaslepką - głosnosc na zaslepce ponizej normy.
2 reczne.
Kiere z atestem i klakson na przycisk.
Spaliny w normie
Przedni zawias w górnej granicy normy jezeli chodzi o pochył kół.
Jedyne co miałem zrobić to wsadzic panele do drzwi - wystaczy folia wazne zeby była i tyle......
Co ciekawe mam mocowania chlapaczy ale powiedziałem sie nie pasują i jest ok....

jako za na dniach jade naokregowke mam pare dylematow
1 - czy musza byc tylne siedzenia - TAK
2 - czy musza byc wygluszenia kompletne - NIE
3 - czy moze brakowac np zapiecia pasow pasazera? -NIE ALE NIE SPRAWDZAJA
4 - czy musz abyc chlapacze (błotochrony)- TAK
5 - czy sprawdzaja wycieraczki?? (chce tylko zalozyc do picu i niepodpinac)- NIE
6 - czy mozna poprosci o ustawiebnie swiatel na przegladzie? - NIE MSUSIZ SAMI TO ZROBIA
7 - czy 50 zl dla przegladajacego to odpowiednia stawka? DA RTADE
pomijajac fakt tarczowek, 903 na zadzie itp

Co do tylnej kanapy to napewno nie musi byc.
Mozesz np maluchem wozic cos z tyłu i nie musisz jej miec.
o ile oczywiscie nikt nie jedzie z tyłu bo wtedy musi byc kanapa.

co do tylnej kanapy są spekulacje..
ale raz jak pojechałem SWAPem na przeglad to mnie gość tak zbeształ za brak kanapy.. i ogólnie mu wszystko nie pasowało.. to mu nabluzgałem i pojechałem na okręgówke
teraz jak jeżdże obok tej stacji to mu sie w ryj śmieje

Mogą Cię owalić za tarcze, tylnej kanapy mieć nie musisz, przynajmniej ja na przeglądach i ulicznych kontrolach nigdy nie miałem z tym problemu

Cytat:
2005-06-03 23:27:50, CZUCZU pisze:
Przychromowanych zderzakach o ile nie masz mocowan chlapaczy nie musisz miec - pytałem sie zarówno na Bk jak i na przegladzie dzisiaj.

Zgodnie z ustawa z 2003 nr32/262 musisz udowodnic ze konstrukcja uniemozliwia ich montowanie. Reszte warunkow typu odloglesci i zwisy przy chromowanym zderzaku maluch spelnia. Wszystko zalezy od tego kto to sprawdza.

5 Turbo alre dochodzi aspekt społeczny.
Jak facet na okręgówce ma swoje alta to rozumie ze auto ma swoje lata i nei pasuja do niego chlapacze i olewa to .
Przynajmniej tak było u nas.

moim zdaniem nie dowiesz sie poki nie sprawdzisz. jedz i zobaczysz co ci powiedza. jak sie nie doczepia to super. jak sie doczepia to masz dwie opcje: albo pojedziesz gdzie indziej albo zrobisz jakas prowizorke i wrocisz tam skruszony i pokazesz ze naprawiles swoj blad