Czym jeżdże po pozbyciu się Ładnej.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Związku z tym że ostatnio coraz więcej się czyta na forum że Szanowni Koledzy pozbywają się swojej Łady zakładam nowy temat.
Wpisujcie w tym wątku czym dalej macie zamiar jeździć jeśli nie Ładą.

Zacznę może od Siebie. Mimo że Łady się nie pozbyłem jeszcze, to już przesiadłem się na Volvo 740 z 1989r (jedno z niewielu modeli z tylnym napędem tej marki)

Pozdrawiam.

No to i ja powtórzę z innego wątku:
- Honda Civic rocznik 1993 (silnik 1400 z rocznika 2000) - na spółkę z żonką
-Mercedes-Benz 190E rocznik 1989 (silnik 2000)
- jednoślad MZ ES 250/2 Trophy rocznik 1973

Jeżdzę: Lancia DeltaII - 94.rok zeszłego wieku
Jeżdżę i naprawiam: Suzuki DR650RS - 91.rok zeszłego wieku
Naprawiam: Syrena 103 - 64.rok zeszłego wieku

Ale Volvo 740 i wszystkie te duze sedany volvo bardzo mi się podobają. Boję się tylko, ze eksploatacja takich trochę kosztuje.

[ wiadomość edytowana przez: Yanosik dnia 2009-03-15 14:37:18 ]

No ja nie pozbyłem (i nie pozbędę)się Łady, ale na co dzień jeżdżę Hondą Civic Aerodec z 1999 roku 1.6 SR.

lada 21072 1987
lada 21072 1988
lada 21070 1989
audi 80 (89) 1987

lista raczej sie nie zawezi :d

heh, w zasadzie jedna lada jeszcze mi została, powozi nią ojciec.
Ja wożę dupsko toyotą corollą e-11 z 2000r

Cytat:
2009-03-15 14:19:56, Yanosik pisze:
Jeżdzę: Lancia DeltaII - 94.rok zeszłego wieku

zacny pojazd....

Ja po zbyciu lady mialem peugeota 405 kombi z sensownym silnikiem 1,9. Porzadny i dynamiczny wol roboczy, ktory po 2 latach trafil w rece mojego kolegi, by po kolejnych 2 latach z kawalkiem dokonac zywota w meczarniach...
Obecnie - Alfa 156 z przyjemnym silnikiem 2,0 i punto z nieprzyjemnym silnikiem 1,2, ktory za to pali tyle, co nic.
W planach - alfa 166 z koncowki produkcji -po lifcie) z V6, chyba, ze wczesniej napatoczy sie jakas idealna 156 z takowym napedem..

Cytat:
2009-03-15 14:19:56, Yanosik pisze:
Ale Volvo 740 i wszystkie te duze sedany volvo bardzo mi się podobają. Boję się tylko, ze eksploatacja takich trochę kosztuje.

Fakt, troche pali, wychodzi mi średnio ok 14l/100km LPG a mam silnik 2.3l
Zapomniałem dodać że od paru miesiecy mam też Volvo 440 z silnikiem 1,7 którym jeździ głownie siostra.

Cytat:
2009-03-15 19:35:51, adasco pisze:
zacny pojazd.... ..

Dupa tam zacny Nie mylić z HF integrale
Typowy dupowóz na płycie podlogowej Fiata Tipo. Zresztą Fiat lubi robic kilka aut na jednej płycie i na tej samej płycie są Fiaty Tipo, Tempra, Bravo, Brava, Coupe, Lancia Delta i Alfa 155 (bodajże).
Przynajmniej cześci są tanie

U mnie jak w profilu-Kia Ceed (kwiecień 200 z silnikiem 1.4 DOHC, zmienne fazy rozrządu i 109 KM. Fajny, wysokoobrotowy silnik (ożywa przy 4000 tys.) do tego oszczędny (6,5l/100 przy mojej ciężkiej nodze). Porządnie wykonany, nic nie skrzypi i nie trzeszczy, jak za te pieniadze jest OK. Trochę drażni głośne zawieszenie, ale jego sztywne zestrojenie gwarantuje przyjemność szybkiego pokonywania zakrętów. W...wia mnie natomiast skrzynia biegów-wsteczny potrafi nie wejść, zdarzaja się problemy z redukcją z 3 na 2. Ogólnie jesli ASO mnie nie zniechęci do marki, to prawdopodobnie kolejny też będzie Ceed-Hyundai wprowadza nowy benzynowy silnik 1.6 turbo o mocy 175 KM, jesli trafi do i30, trafi z czasem i do Ceeda-i chyba taki wtedy zanabęde.

Ja tam Mojej Samarki (93) się pozbywać nie mam zamiaru, a i Baltic'iem (9 powożę, ale czasem jak trza woła roboczego to Łady szkoda i wtedy przesiadam się do Astry (94) ojca, albo zaprzęgam mojego niezawodnego Fiata 126 elx(2000)
A dla przyjemności jest u mnie jeszcze MZ ETZ 150x z 87 roku.

Heh, zalezy co akurat jedzie - Mercedes, MAN, Volvo, Neoplan, Solaris

Narazie własne 4 kółka sie nie zapowiadają, chociaż podoba mi sie kilka autek, np. nowa Impreza, BMW 1, Mercedes C.

Trzeba bedzie sie zapozyczyc

Następną ładną!

Witam
Cytat:
2009-03-15 20:08:49, Yanosik pisze:
Dupa tam zacny Nie mylić z HF integrale Typowy dupowóz na płycie podlogowej Fiata Tipo. Zresztą Fiat lubi robic kilka aut na jednej płycie i na tej samej płycie są Fiaty Tipo, Tempra, Bravo, Brava, Coupe, Lancia Delta i Alfa 155 (bodajże). Przynajmniej cześci są tanie

Zgadza się Alfa 155 także, akurat z tej grupy ujeżdżam Temperówkę i sobie chwalę, z jednej strony wygodny dupowóz i fajnie zestrojone zawieszenie, dobrze się jeździ, a Łada? niestety stoi od prawie 2 miechów, zbuntowała się totalnie, jak tylko znjadę w sobie trochę sił żywotnych to nawet nie będę naprawiał tylko wyp... silnik z gaźnikiem na złom, już nie mam siły do tego k...stwa, pali jak smok odpala z wielką łachą, chodzi jak traktor.
aż zgrzytam ze złości że pozbyłem się tej starszej Ładnej, to było cudo auto, żeby nie blacharka to by jeździła do dziś, a obecną już dawno wywiózłym na złom...

Lada jest ujezdzana przez mojego Tate.

Ja przemieszczam sie albo V480, albo VW Golfem 1.6d, albo Toyota Corollą 1.8 DX.

W zależności od tego gdzie jest paliwo

-----------------
http://plepleple.pl

ja aktualnie garbusem czerwonym lub czasami vw t2 model ogórek czyli pussywagon

Na co dzień jeżdżę

- Astrą H (200 1.9 CDTI kombi

Sporadycznie: - Astrą F (199 1.4 16v (90KM) sedan

Pozdrawiam

igiers