Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-04-13 23:48:11 Na mój chłopski rozum to w klimatroniku wszystko jest już obsługiwane silniczkami elektrycznymi, przy każdym wywietrzniku jest jeden który odpowiednio otwiera lub zamyka nawiew, ale np w E32 też były zwykłe pokrętła bez żadnych wyświetlaczy z temperaturą a działało na takiej samej zasadzie jak pisze powyżej. Nie wiem jak to wygląda w E36, jeżeli masz wszystko na żyłkach to lipa ale jeżeli panel jest elektroniczny to kto wie, może tylko wystarczy go wymienić i będzie działać!?!? Musiałbyś sprawdzićjedynie wejścia kabli tzn czy i w jednym i w 2gi panelu te same kolory czyli czy dane przyciski obsługuja to samo, bo może się nagle okazać że będziesz robić cieplej a wiać będzie zimniej itd itp - chyba wiesz o co chodzi. Najlepiej znaleść taki 2gi panel i spróbować ![]() |
![]() Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-04-14 01:39:32 Hmm spróbuj spytać w aso czy czym się różniła instalacja eketryczne, hmm kurcze sam jestem ciekaw, ale osobiście wydaje mi się ze powinno się dać, chociaz każda bemka jest inna, widziałem np kilka E32 i każda miała coś innego, kiedyś chciałem wymienić sterownik z ABS i miałem 4 różne i każdy inny a niby każdy do tego samego modelu. |
![]() krzysztofku BMW Friend BMW E36 320i Opole | 2005-06-07 00:16:28 to prawda hz10 - żeczywiście jest tam jedno cięgno do reggulacji kierunku - z pierwszym razem jak to rozbierałem to wydawało mi się że to przewód elektryczny - bo jest w izolacji, natomiast co do klimatronika to o tym działaniu jest na bank prawda bo byłem w serwisie klimy i min. pytałem o to.
Pozdr.. |
![]() hz10 BMW Member starachowice | 2005-06-07 08:26:59
![]() ![]() |