MotoNews.pl

Przechytrzyc fotoradar

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam , przypadkiem zajrzalem do posta na forum BMW o fotoradarach.Mam pytanko zna ktos sposob jak to ustrojstwo oszukac? Na forum BMW kombinuja z diodami led podswietlajac pod odpowiednim katem tablice , ma to na celu oslepienie fotoradaru tzn.tablica ma byc nieczytelna. Moze ktos ma inne patenty jak tego dokonac.Moglo by to ulatwic zycie. Pozdrawiam.

słyszałem kiedyś że wystarczy pomalować tablicę lakierem bezbarwnym i to podobno działa jak odbłyśnik
osobiście sądzę że to kit

Kiedys w programie "Top Gear" kolesie robili test wlasnie z fotoradarem, ale mieli do tego odpowiedni "wozek" i teraz juz niepamietam czy to bylo ponad 200 na godzine czy 300 ale radar nie zdazyl zareagowac, ale nie probujcie tego w domu
Pozdrawiam

Trzeba sie nad tym zastanowic, bo bez sensu w nocy zwalniac do 40 km/h na prostej kiedy drogi sa puste.Trzeba bedzie wziasc cyfrowke i poprobowac jakies patenty.jest jeszcze jakas folia fosforyzujaca ale za to' wladza 'moze 'scigac'.Podoba mi sie pomysl moze przy pomocy klubowiczow wymyslimy cos sensownego.

zdejmowac blachy

właśnie - odi - miałem już taki pomysł od dawna - na mierę Jamesa Bonda. Otuż wystarczy wykonać tablicę "obrotową" - przycisk od niej ukryć w dostępnym miejscu - pstryk i silniczek obraca nam tablicę na drugą stronę - która różniła by się powiedzmy 1 cyferką lub literką - takżeby nie było kichy jakby jakiś pies zatrzymał i powiedział, że przed chwilą widział inny numer i zaczął węszyć, że coś nie tak. A jedną cyferkę mógł przecież pomylić w pamięci. np zamiast 3 - 8 lub zamias 1-7

A mechanizm taki z wycięciem kawałka plaskiku na zderzaku to robotka jaknajbardziej realna w wykonaniu.

Idzie jesień, przykleić dużego liścia na tablicę, tak by zasłonił ze 2 cyferki lub literki.
"Człowiek z liściem na blachach"

Niezly pomysl, a pogoda sprzyja.

Dobre

widzialem taki patent ze montujesz podkladki pod tablice (specialne) i od jakiejs predkosci zadanej przekrecaja one rejestracje

pozdr

najlepsza metoda to moja ..... nie mam blach z przodu

jeszcze sa jakieś taśmy co się na blachę nakleja i załamują światło

na allegro gościu sprzedaje spec nakładki na blachy -podobno amerykański patent, mają rozmazywać cyfry podczas błysku (!?)
pozd.daar

o macie linka na aukcje
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=31668073
d.

[ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2004-09-22 23:55:29 ]

kiedys slyszlem cos takiego ze jak sie te biale tablice zagnie pod odpowiednim katem to podczas zdjecia nic nie widac, podobno ten odblask sie jakos tam odbija i nic nie ma biale tlo, ale jeszcze nie testowalem tego

Co do sprzętu fotografującego, to rzecz ma się trochę inaczej, tylko w nielicznych przypadkach odpowiedni kąt i refleks świetlny spowodują, że zdjęcie będzie nieczytelne, ostatnio gzdieś czytałem o wygranej sprawie (nawet kilku) gdy na zdjęciu nie widać twarzy osoby prowadzącej - nie widać sprawcy to nie ma wykroczenia. Oskarżeni tłumaczą się, że komuś pożyczyli samochód i nie pamiętają komu. W tej sytuacji sąd nie może nałożyć kary bo nie ma sprawcy.

Panie i panowie, kominiarki na głowę i gaz do dechy.

albo jezdzic z rozlorzona oslona przeciwsloneczna

fotoradary nei zawsze 'błyskają' wiec zalamanie swiatla tu nie ma nic do rzeczy.. ew. bledny numer lub brak numeru wchodzi w gre..

no to mam inny pomysł -------jeżdzic jak znak pokazuje

no dobra to żart

pozd.d

wiec tak... sa specjalne szpraje mejd in juesej (usa) ktore powoduja zalamanie swiatla (nie tylko tego z flesha) i rozmazuja obraz... bywaly na allegro ale za jakies porabane kwoty (chyba kolo 50 pln za puszke na 4 blachy) dalej mozna wlasnie tak jak kolega stwierdzil czy to liscia czy to siateczke czy cos zaczepic/przykleic tasma dwustronna zeby zakrywalo czesc tablicy.... widzialem troche temu na gierkoofce... (roi sie tam juz od fotoradarow) gosc z przodu zamiast tablicy mial tabliczke z napisem "witam panie wladzo"... na allego byl tez ten patent z obracaniem tablicy na silniczek... tylko bylo potwornie rogie kolo 600.... wiec kombinujmy dalej moze cos sie uda wymyslic... a czemu mapka nie dziala??? (mapka fotoradarow)

Chlopaki najpewniejsza metoda jest CB!!! ja zakupilem i jestem zadowolony!!! czasem ciezko znalezc kogos z cb najczesciej w swieta i na zadupnej drodze ale dlatego polecam bedzie nas wiecej!!! Nie polecam alana bo kolega kupil i oddal na gwarancji bo nic nie bylo slychac!!! jak to gosciu w sklepie okreslil szumofon!!! polecam za to presidenta jimmy!!!

Owszem, CB przeżywa renesans i wraca do łask Ja też mam i kilka osób na tym forum również I to własnie Alana, nie jest zły biorąc pod uwagę kwotę jaką trzeba za niego zapłacić.
President Jimmy tak, ale jest bardzo ubogi i bardzo drogi.