MotoNews.pl
11 POMOCY problem z odpaleniem po wymnianie płyny chłodzącego (121168/0) - PT

POMOCY problem z odpaleniem po wymnianie płyny chłodzącego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WILEKI PROBLEM

Właśnie pelen zapalu poszedlem i wymienilem plyn w chlodnicy-przeplukałem nagrzewnice-chlodnice i silnik
Zapaliłem i z wielkimi problemami zapalil jakos dziwnie pracowal jakby na 2 cylindrach-wlasciwie to oborty skakaly jak glupie
i po jakis 5 sekundach zgasl
Sytuacja powtorzyla sie jeszcze ze dwa razy i teraz juz wcale niezapala
Spradzwilem i niema isky na swiecach
I co to KURWA moze byc??
samochod zostal u kolegi na podwróku a ja na piechty do domu wrócilem
Jutro musze cos z tym zrobic-I KTO MI POWIE CO?

Oczywiscie podejrzewam ze problem początkowo tkwil w tym ze bylo wilgotno bo wiadomo ze przy plukaniu raczej trudno zachować suchosc

Słyszalem juz o tym ze po umyciu silnika są problemu z odpaleniem i u mnie podejrzsewam sytuacja jest podobna
Kiedys jak umylem silnik-dokladnie skrzynie biegów to mialem podobnie-tzn odpalilem i sie jakos dziwnie zachowywal ale po dwóch godzinach pracy mu przeszlo

Teraz po 3 zapaleniach zdechł wogóle-nawet niema ochoty zapalać
Podłąćzylem zworke pod kompa i chcialem odczytac błedy ale niebylo zadnego oprócz tego co zawsze czyli 12

POMOCY POMOCY POMOCY POMOCY POMOCY POMOCY POMOCY POMOCY

Trza było looknąć w gniazda świec czy Ci się przypadkiem tam nie nalało ...chociaż to za daleko od wlewu do zbiornika ale....u mnie np. na 4-tym garze było "zawodnione" i przebijało jak cholera

Ale może cosik inkszego zalałeś...typu cewka itp ?? Sprawdziłeś???....przydałby się kompresor i przedmuchanie każdego elementu instalki WN /głównie/...a jak nie...przewody powyciągać każdy po kolei , osuszyć , wytrzeć gniazda itp itd. Nie ma siły , musi hulać!...no chyba że przypadkiem zwaliło Ci się cosik inkszego

Panowie - proszę o wysprzęglenie
Zapraszam do postu obok

Prosze o zamkniecie tego tematu a ewentualnych zainteresowanych zapraszam do wątku "Mycie silnika ijego skutki" (tommi-j)-iego

POzdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: tommi3737 dnia 2005-10-31 21:28:23 ]