Elektryczne szyby Omega B instalcja elektryczna

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam czy ktos mi moze powiedziec gdzie znajde zlacze do zasilania tylnych szyb elektrzycznych ? kupilem silowniki i che podlaczyc z tylu szyby ale nie ma zasilania w dodatnim przewodzie w skrzycne bezpiecznikow jest tylko miejsce na bezpiecznik nie wyposazone w styki, moze juz ktos cos takiego robil i wie gdzie owe zakocnzenie przewodu sie znajduje

Pzdr

Dokładnie nie jestem w stanie zapodać, ale sądzę , że gdzieś w konsoli środkowej, bo jeszcze musi obsłużyć przyciski sterujące tyłem na tunelu i pstryczek do odłączania tyłu coby się dzieci w czasie jazdy nie bawiły

tam nie ma bo tam gdzie przyciski to tylko przewod sterujacy tylem ale nie ma glownego zasilania

dobra znalalazlem na dole w lewym slupku lewe duze gniazdo i w nim 4 pin od przodu auta prawy rzad pinow

co do szyb to ja mam ten szm problem i mimo iz jestem elektrykiem (sieciowym)to nie dalem rady jak ktos cos moze na to poradzic jak sie do tego zabrac bede wdzieczny!

jaki taki sam problem ? swoj problem ktory poruszylem rozwiazalem i podalem lokalizacje zasilania tylnych silownikow
napisz jaki masz problem to ci podpowiem u mnie szybki juz wszystkie smigaja az milo

Pzdr

poprostu nie wiem jak sie do tego zabrac !
mam silowniki do szyb orginalne i wjazki przewodow z innej omci ale nie wiem czy mam instalacie w mojej omci zaznacze ze przod robilem w warsztacie i zaplacilem 150 a zatyl chca 200
chce sam zrobic zeby zaoszczedzic!

a propo szyb u mnie jest tak dziwnie ze jak sie aku odlaczy to nie dziala po podlaczeniu domykanie samoczynne. u Was tez w B?

Oj prosisz się o tablicę Maciey

spoko luzik, tak samo jest i u mnie Maciey, poprostu trzeba zalaczyc ta opcje i juz jest OK. Nie jestem pewien ale chyba to sie zalancza dluzej przytrzymujac klawisz otwierania szyb (jak sie otworzy to jeszcze troche przytrzymaj), ale pewnie sie myle

Et ti Brutal contra me??

instalacja jest napewno cala, tylko okrojona jest ta od slupka do drzwi a z tym akurat nie jest zaden problem poniwaz w slupku jest zlacze poprzez ktore podlaczasz instalcja w drzwiach. Jka otwozysz tylnie drzwi jest gumowa oslona pomiedzy progiem a drzwiami wyciagasz gumowa oslone z progu i za nia jest zlacze. aby zalozyc elektryke na tyle musisz sciagnac tapicerke przewiercic chbya 4 nity wyciagnac podnosniki mechaniczne i wlozyc elektryczne nitujac jes do drzwi ( otwory juz sa ) wymieniasz wiazke kabli wyplatujac ja z drzwi i wyciagasz przez otwor gdzie jest gumowa oslona, wciagasz w otwrotnej kolejnosci nowa wiazke podlaczasz kostki wszystkie skladasz tapicerke i masz juz drzwi skonczone pozostanie tylko podlaczenie przewodu zasialnia gdzie go znalezc opisalem wczesniej

Pzdr

Cytat:
2005-05-27 19:47:49, brutal-23 pisze:
spoko luzik, tak samo jest i u mnie Maciey, poprostu trzeba zalaczyc ta opcje i juz jest OK. Nie jestem pewien ale chyba to sie zalancza dluzej przytrzymujac klawisz otwierania szyb (jak sie otworzy to jeszcze troche przytrzymaj), ale pewnie sie myle

Panowie, wszystko jest w instrukcji... po każdym odłączeniu akumulatora trzeba programować sterowanie elektryką szyb i szyberdachu (otworzyć do końca i przytrzymać przycisk 2 sek i następnie zamknąć do końca i znów przytrzymać 2 sek...) Wszystkie szyby z osobna.....

właśnie jestem w trakcie zakładania elektrycznych szyb z przodu w mojej omesi B. Siłowniki i instalacje (tylko to co jest w dźwiach) zakupiłem na allegro. Wszystko jest ok, ale mam problem z podłączeniem sterowania lusterkami. Mianowicie: przy samym (no ok 15cm od niego)przycisku regulacji lust. jest wtyczka. Ta która jest w nowej wiążce kabli jest inna od tej co ja miałem. Ilość kabli jest taka sama (8szt), kolory są takie same, ale ułozone jakby w odbiciu lustrzanym. Kostki są inne nie pasują do siebie, i nie wiem jak itd...podłączyć. Czy sugerowac się kolorami czyli czarny do czarnego itd... czy może tak jak jest w odbiciu???