Do czego służy ten czerwony wężyk?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Do czego służy ten czerwony wężyk i gdzie wetknąć jego drugi koniec.

Aha zapomniałem dodać. Ten kabelek wchodzi do odmy, i zaraz obok z niej wychodzi i tam dalej gdzie to ma być wetknięte.

Znalzłem takie sycząse miejsce z tyłu kture zasysta powierze (sprawdzałem zatykając palscem). moze to tam trzeba wetknąć?

ot to miejsce:

czy to u ma tyć?

ten czerwony wezyk to chyba podcisnienie, jak rezbieralismy silnik gerusika to tez miał takie, spytaj go gdzie to wetknoł.

Cytat:
2005-06-06 12:02:21, fryszard pisze:
ten czerwony wezyk to chyba podcisnienie, jak rezbieralismy silnik gerusika to tez miał takie, spytaj go gdzie to wetknoł.

ok wysłałem priv, ale chyba go nie ma

Master czy chodzi Ci oten czerwony wężyk, który wychodzi spod filtra powietrza i przechodzi nad doprowadzeniem powietrza do filtra i wchodzi do takiego okrągłego czegoś, przy chwycie powietrza?

jest
i odpowiada nawet...

też się zastanawialiśmy gdzie to wepchąć... w końcu wylądowało właśnie w tej rurce

Dzięki za odpowiedź

Hehe a tu już Nika do Ciebie dzwoniła i cię szukała w mojej sprawie

Cytat:
2005-06-06 12:25:06, Janek-S pisze:
Master czy chodzi Ci oten czerwony wężyk, który wychodzi spod filtra powietrza i przechodzi nad doprowadzeniem powietrza do filtra i wchodzi do takiego okrągłego czegoś, przy chwycie powietrza?

To coś to siłownik otwierający klapkę ciepłe-zimne powietrze zasysane do filtra.Jeden koniec tego wężyka idzie właśnie do w/w siłownika natomiast drugi wchodzi do bimetalicznego termostatu który znajduje się wewnątrz puszki filtra(od spodu) następnie drugi kruciec termostatu podłączony jest do kolektora ssącego.Jeżeli temperatura powietrza w puszce filtra przekroczy pewną wartość termostacik powoduje odcięcie podciśnienia do siłownika i zasysanie chłodnego powietrza.

Cytat:
2005-06-06 16:40:19, Henryk pisze:
To coś to siłownik otwierający klapkę ciepłe-zimne powietrze zasysane do filtra.Jeden koniec tego wężyka idzie właśnie do w/w siłownika natomiast drugi wchodzi do bimetalicznego termostatu który znajduje się wewnątrz puszki filtra(od spodu) następnie drugi kruciec termostatu podłączony jest do kolektora ssącego.Jeżeli temperatura powietrza w puszce filtra przekroczy pewną wartość termostacik powoduje odcięcie podciśnienia do siłownika i zasysanie chłodnego powietrza.

Właśnie o ten drugi mi chodziło i wygląda na to ze jest już ok