Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() wwalker Vectra A Gdańsk | 2005-06-27 22:19:10 Z różnych względów, wśród których nie ostatnim jest daleki wyjazd ze zmiennikiem-żoną, świeżo upieczonym kierowcą ![]() Idealnie byłoby wymienić całą tablicę rozdzielczą na taką z obrotomierzem, gdyby można było szybko gdzieś taką dostać. Zakładam, że mi się nie uda i zakupię obrotomierz zewnętrzny z własną obudową. Z tego co mi wiadomo obrotomierz ma ze 4 przewody - do plusa, minusa, podświetlenia tarczy i najważniejszy - sygnałowy. Może mi ktoś wytłumaczyć gdzie dokładnie, w Vectrze A z silnikiem 20NE, mam podłączyć ten ostatni ![]() Mile widziane zdjęcie cyfrówką, schemat czy nawet rysunek odręczny ![]() |
Amadeusz OPEL KADET GSI 2.0 16V Chorzów | 2005-07-05 22:42:42 Cześć!
Najprościej przy cewce zapłonowej styk nr 1 (ten drugi to 15 czarny-zasilanie cewki) zazwyczaj jest to zielony przewód lub jesli wolisz to przy samym sterowniku także pin nr 1 |
Amadeusz OPEL KADET GSI 2.0 16V Chorzów | 2005-07-05 23:23:10 Cześć!
Najprościej przy cewce zapłonowej styk nr 1 (ten drugi to 15 czarny-zasilanie cewki) zazwyczaj jest to zielony przewód lub jesli wolisz to przy samym sterowniku także pin nr 1 |