Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() DooMinick FSO 1500 Kraków | 2005-06-09 14:16:12 Mam (co prawda nie we Fiacie, ale w AR Giulietta) 2 gazniczki jak w temacie. Z pierwszego od strony przegrody czlowoej wychodza 3 kabelki zakonczone wtyczka. W instrukcji do AR 75 jest takie ustrojstwo opisane, ze do 2 kabelkow podlacza sie + i -, a na trzecim dostaje sie jakies napiecie i nalezy wykalibrowac, zeby przy zamknietej bylo jakiestam itp... Jednak nigdzie nie jest opisane, gdzie to podlaczyc, a w Giuliettcie bylo odlaczone. Nie mam pojecia, do czego to moze sluzyc, ale moze ktos z Was bedzie wiedzial. |
![]() Woleczek Alfa Romeo Giulietta ... Krosno | 2005-06-10 13:01:55 W sumie to za bardzo nie wiem o co ci chodzi ponieważ też mam giulliette ale z gazników nie wychodzą żadne kabelki.... ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: Woleczek dnia 2005-06-10 13:02:30 ] |
![]() DooMinick FSO 1500 Kraków | 2005-06-10 16:58:49 Tutaj wychodza tylko z jednego, gdybym mial jakies schematy elektryczne czy cos... Wiem na 90%, ze jest to czujnik otwarcia przepustnicy, ale po co on w gaznikowcu, to ja juz tego nie wiem ![]() Masz moze jakies materialy (ksiazki itp.) na temat Giulietty? Ta kuzyna stoi wlasnie rozebrana (blacha na kolach). Ubytki blachy zostaly juz uzupelnione, teraz bedzie wkladane wnetrze spowrotem, a na koncu silnik. Jak wykopiemy kanal przyjdzie czas na zawieche. |
![]() KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2005-06-10 17:35:27 Nie martw sie. Pozniejsze CC700 i Nissany Sunny na gazniku mialy elektroniczny ogranicznik obrotow ![]() Poza tym potrzeba nie lada magika, zeby wogole dotknal sie do tych gaznikow ![]() |
![]() DooMinick FSO 1500 Kraków | 2005-06-10 19:57:16 To by raczej bral jak obrotomierz, z cewki lub czujnik na kole pasowym/zamachowym. Takie czujniki sa stosowane w PRZEPUSTNICACH Webera, czy tez Dell'Orto wlasnie, ale takich do wtrysku. A obecnosc gaznika wyklucza wtrysk. Przychodzi na mysl ewentualne turbo, ze moze jakis dodatkowy wtryskiwacz sie wlaczal przy turbo i oprocz cisnieniomierza byl wlasnie tym sterowany. Ale o tym tez nic nie wiem. Jak juz wspomnialem wystepuje to w AR75, ale nie ma napisane, gdzie to podpiac. Chyba, ze to jest do przyrzadu kalibrujacego gazniki, jakiegos specyficznego, sam nie wiem ![]() A co do magikowania to bedziemy sie musieli tej magii nauczyc szybko, bo juz do zadnego mechaniora ta Alfa nie pojedzie (zle doswiadczenia). |
![]() DooMinick FSO 1500 Kraków | 2005-06-10 20:52:28 ![]() ![]() |
![]() Walezy Fiat 131, Subaru Imp ... Czyżowice | 2005-06-11 12:06:16 spoko. woleczek nie pamieta tez o innych rzeczach, np ma do wyslania rozrusznik i ksiazke crofta do kumpla. poczte ma chyba daleko bo wysyla to z dwa lata juz. generalnie koles jest niepowazny i nie robilbym z nim zadnego interesu skoro nie oddaje nawet pozyczonych rzeczy. moze ktos mieszka w jego okolicy? podskoczylby do tego goscia po te czesci?jest ktos chetny?
do woleczka(z malej litery!! ): na reputacje pracuje sie dlugo ale zepsuc ja mozna bardzo szybko, pamietaj o tym bo niedlugo juz nikt nie bedzie chcial ci podac reki. |
![]() KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2005-06-11 12:21:07 Widze, ze tez macie problemy... ja pol roku temu mialem dostac od pewnego kolegi uszczelke pod glowice... byly obietnice, a paczki nie ma!
Ale przyjdzie pora... jak to mowia: "Chcieliscie wydymac Freda, to teraz Fred wydyma was!" |
![]() OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2005-06-11 12:23:59 A masz marynarkę za kilkanaście kawałków? ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
![]() KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2005-06-11 12:47:30
Sie skombinuje... ![]() |
![]() jose Miłośnik FSO '73 Warszawa (Las Palmas) | 2005-06-11 14:38:20
Na razie a w kilkunastu kawałkach ![]() ![]() ![]() |