MotoNews.pl

Alarm Langeford

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko. Mam alarm Langeforda, wszystko działa według instrukcji, oprócz sygnału syreny przy zamykaniu i otwieraniu zamka centralnego. Gdzie może być problem i jak go ewentualnie usunąć? Z góry dzięki za wszelkie informacje
Dodam tylko, że to Langeford 113 (LF albo HP - dokładnie nie wiem).

[ wiadomość edytowana przez: vital dnia 2005-10-03 01:19:51 ]

up, up

kurcze, miałem schemat i instrukcję do niego ale w tamtym tygodniu go wyrzuciłem

tak czy inaczej, poszukaj w necie - ja go stamtąd wziąlem /chyba z elektroda.pl/

w każdym razie prawdopodobnie wszedłeś w tryb serwisowy - jakaś tam kombinacja przyciśnięć przycisków i przekręceń stacyjnki powinna rozwiązać twój problem - przynajmnij u mnie pomogło

instrukcja i schemat montazowy poszedl na maila, mam nadzieje ze pomoze.

Dzięki wielkie, Panowie Spróbuję po pracy pogrzebać trochę, może dojdę.

Cytat:
2005-10-03 01:13:19, vital pisze:
Mam pytanko. Mam alarm Langeforda, wszystko działa według instrukcji, oprócz sygnału syreny przy zamykaniu i otwieraniu zamka centralnego. Gdzie może być problem i jak go ewentualnie usunąć? Z góry dzięki za wszelkie informacje Dodam tylko, że to Langeford 113 (LF albo HP - dokładnie nie wiem). [ wiadomość edytowana przez: vital dnia 2005-10-03 01:19:51 ]

chodzi Tobie o ciche zalaczanie alarmu, czy wszedles w trym servisowy i dziala tylko centralny zamek, jesli opcja druga, to wlacz stacyjke i przytrzymaj 3 sekundy oba przyciski na pilocie.

[ wiadomość edytowana przez: dyras dnia 2005-10-03 10:51:14 ]

No właśnie nie! Głośne załączanie działa jak ciche, czyli bez syreny.
Do trybu serwisowego wchodziłem i wychodziłem i nic. Wymieniłem baterie w pilotach i nic.
Wszystko niby działa, kierunki migają tak jak powinny, załącza się i z cichego i z głośnego, tylko tej cholernej syreny brak.

Mozna przeprogramować ten alarm tak by zawsze uzbrajał sie cicho.. i prawdopodobnie w tym jest problem, jezeli instrukcja serwisowa to jest to co myśle to tam jest również opis programowania alarmu, mozna przy okazji ustawic kilka innych ciekawych funkcji bezwzględnego zamykania drzwi po 30 sekundach nie polecam... chociaz gość usiłujący dostac się do kluczyków zamknietych we własnym samochodzie wyglada naprawde zabawnie .

Okazuje się, że ta cholerna syrena brzęczy, ale tak cicho, że słychać dopiero z uchem przy błotniku Czy oznacza to, że alarm jest zaprogramowany na ciche uzbrajanie, czy coś jest schrzanione?