Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2004-11-05 23:45:28 Jakby ktoś z Warszawiaków miał ochotę pochodzić po górach - nie trzeba wydawać kaski na bilet do Zakopanego -> zapraszam do mojego mieszkania.
Ostatnio spadł w nim deszcz (tym wszechwładcą pogodowym okazał się mój sąsiad z góry). Padał sobie przez kilka godzin, aż utworzył malownicze jeziorka. Niestety nie zdążyły się do nich sprowadzić rybki, bo przyszło globalne ocieplenie (żonka włączyła kaloryfery i inne nawiewy). Potem zaczęły się procesy górotwórcze; wypiętrzyły się pa- i górki. Teraz czekam, aż zacznie na nich rosnąć las (zwierzęta już mam do zasiedlenia tegoż). Qrna historia Ziemi w pigułce miś się przydarzyła... Ciekawe doświadczenie... tylko... kosztowne... i załamujące troszkę (nie za mocno, bo twardzieli nie łamie się tak łatwo, ale nadwarężyć ich kręgosłup (moralny) można). Czeka mnie remont całego mieszkania... na ten czas będę mieszkał z rodziną pod mostem śląsko-dąbrowskim. Zycie nie skąpi nam ciekawych doznań, wesoło musi być ![]() [ wiadomość edytowana przez: Mariusznia dnia 2004-11-05 23:58:21 ] |
![]() Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-11-06 00:01:00 To kara za Twoje rozważania o sprzedaży łady ...
Ale tak na serio to pamiętaj: To co Cię nie zabija czyni Cię silniejszym! Pokaż kobiecie , że jesteś twardziel i znajdź pozytywy tej sytuacji ( nic mi nie przychodzi do głowy, ale na pewno coś wymyślisz) . Na a tak zupelnie serio to wyrazy współczucia, bo poza kotami to nikt z tego urozmaicenia przestrzeni nie ma pożytku.... |
![]() Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-11-06 01:44:56 ehh, moze ubezpieczone bylo?
|
![]() MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2004-11-06 10:25:50 Ciezka sprawa...ale pewnie tego celowo nie zrobil.
Pamietaj,ze wszystko musi byc koniecznie wysuszone,bo grzyb sie pojawi. Pozdr |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-11-06 10:38:18 Mario, wspolczuje.. pocieszac nie potrafie - zreszta - to tylko przedmioty. Wystroj zmienisz, co powinno malzonke ucieszyc ![]() ja tak troche od strony praktycznej natomiast - gdyby potrzebowal uratowac jakies wazne papiery, dane, sprzet elektroniczny itp, zajrzyj na strone www.belfor.pl. oni ratowali nam redakcje po pozarze. Tani nie sa, ale skuteczni. A czasem potrzeba cos uratowac. np. odratowali zakopconego i zalanego laptopa. dziala. |
![]() Fruwak SYMPATYCZNY GOŚĆ Zagórz | 2004-11-06 11:09:15 Adasco na ich stronie jst nawet wasza redakcja po pozarze
"Pożar w redakcji Po piątkowym pożarze w siedzibie redakcji poczytnego tygodnika w Łodzi przystąpiliśmy do ratowania mienia. Restytucja obejmuje sprzęt biurowy, komputery, drukarki oraz czyszczenie okopconych pomieszczeń, mebli itp. " ...i LADY ![]() [ wiadomość edytowana przez: fruwak dnia 2004-11-06 11:17:36 ]http://www.belfor.pl/flash/index.cfm?interests_id=22&modul=news&website_log_id=65963 [ wiadomość edytowana przez: fruwak dnia 2004-11-06 11:19:22 ] [ wiadomość edytowana przez: fruwak dnia 2004-11-06 11:21:14 ] |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-11-06 13:10:00
dementuje: nie byla okopcona ![]() a relacja - rzeczywiscie jest... od pozaru tam nie zagladalem... nieminej dobrze wiedziec, ze jest taka firma - jesli nie prywatnie, to w zyciu zawodowym moze sie przydac... Nie zebym im chccial robic reklame, ale naprawde maja dziwny i skuteczny sprzet... Np. usuwaja smrodek spalenizny ze scian, plastikow itp nie sadzilem, ze sie da. A ekipa spora - kilkanascie chlopa. |
![]() humel SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107, 2108 (kiedys) ... Poznań | 2004-11-06 15:02:40 U mnie rowniez byla mala powodz.. Wywolana przeze mnie.. no ale coz poczac ![]() W momencie jak wlaczyli wode akurat nikogo nie bylo w domu.. Efekt: zalana lazienka, pies az sie ze strach trzasl bo bal sie przejsc przez sciane wody ktora leciala po schodach i spadala na polpietro, no i troche podniesiony parkiet. wszystko na szczescie dalo sie w pore wysuszyc.. |
![]() Fruwak SYMPATYCZNY GOŚĆ Zagórz | 2004-11-06 18:21:58 ja nie wiem jak mozna zalac dom, powaznie. co Wy odpywow nie macie z umywalek i wanien? ![]() |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2004-11-06 19:10:41 Dzięki za słowa pocieszenia ![]() Facetowi pękł wężyk przy spłuczce i lało się kilka godzin. Zalało nas (mieszkanie pod faciem) oraz częściowo 2 sąsiadów obok faceta. Przez moje mieszkanie przeciekło jeszcze do garażu na dole i się tam zatrzymało. Niezła ilość wody z tego pieprzonego wężyka poleciało ![]() Facet nie miał ubezpieczonego mieszkania (totalnie nie rozumiem, jak można nie wykupić sobie OC, które samo w sobie nie jest drogie... Ale ja na szczęście miałem swoją polisę ![]() Sam remont, to dopiero latem, jak już dobrze toto wszystko przeschnie i będzie ciepło na dworze. Najgorzej, że na ten czas będę się musiał wyprowadzić gdzieś z rodziną i inwentarzem, a w WAwie nie mamy rodzinki. No ale cóż... wynajmiemy coś chyba na kilka tyg... Tak więc na tym przykłądzie chciałem Wam pokazać, ze jednak warto się ubezpieczać ![]() [ wiadomość edytowana przez: Mariusznia dnia 2004-11-06 19:12:58 ] |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-11-06 19:17:14 i konioecznie wykupic ubezpieczenie OC na chate. Mnie sie juz przydalo, jak mialem troche za dlugie wiertelko i wyjechalem sasiadowi w krysztalowe lustro ![]() |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2004-11-06 19:40:55 Dokładnie. Trzeba wykupić ubezp. odpowiedzialności cywilnej oraz warto się ubezpieczyć od kradzieży z włamaniem, pożaru i innych szkód losowych (mi właśnie to zalanie przez sąsiada wchodzi w te ine szkody losowe). Jak ktoś nie ma za bardzo kaski, to chociaż OC. Kto nie wykupuje OC, ten wg mnie fałszywie oszczędza. Tak jak mój sąsiad -> teraz zamiast kilkudziesięciu złotych zapłaci duuuuużooooo więcej... |
![]() Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2004-11-06 20:52:06 ja po dwóch zalaniach sąsiadki wykupiłem ubezpieczenie... ![]() teraz mam święty spokój... składka roczna 150pln. a i kradzieżowe i NW i OC i akwarium też podchodzi... a stają coraz większe ![]() |
![]() humel SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107, 2108 (kiedys) ... Poznań | 2004-11-06 21:49:28
Hehehh...powodz byla wywolana przez "zlew" w lazience.. sprobuj otworzyc kran na max'a i poczekaj chwilke ![]() ![]() |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-11-06 22:06:44
ja bym powiedzial nawet, ze falszywie oszczedza ten, kto nie ubezpiecza calkowicie. ja bule PZU 400 zeta rocznie, ale mam full pakiet, lacznie z wybiciem szyb czy ruchomosciami z piwnicy (typu bicykl na przyklad). Za jakis zcas dojdzie jeszcze garaz wraz z zawartoscia... i spie w miare spokojnie, bo w razie czego wiem, ze odkupie dokladnie to co mialem, niewiele tracac. Choc za duzo nie mam ![]() |
TROLL SYMPATYCZNY GOŚĆ BMW 525 TDS kombi, ... Sz-n | 2004-11-06 23:26:31
Adasco przy normalnym ubezpieczeniu mieszkania( bez żadnego pakietu) piwnica też jest objęta ubezpieczeniem. Wiem , bo jak nam sie włamali do piwnicy, to za rowerek (i nie tylko za rowerek). ubezpieczalnia oddala kase a za ubeszpieczenie płacę (chyba) ok 150 zeta. PS Mariusznia - współczuje |
![]() Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2004-11-07 00:11:17 Ubezpieczenie to podstawa
ja mam ubezpieczone mury,wyposazenie mieszkania,piwnice i grom wie co jeszcze,płace cos ok 250-300 rocznie ze zniżką. Proponowali w to nawet opcje,ze jak moje dziecko(którego nie mam ![]() Mariusz wspólczuje-najgorsze to ciąganie się z remontami,osuszaniem,przenosinami, itp. aha,sprawdzajcie jeszcze zawory doprowadzajace wodę do pralek,u mnie na starej chacie kiedys puscił,ale na szczescie byłem w domu,zakreciłem główny zawór w kiblu i zalało tylko przedpokój i zniosło parkiet |