MotoNews.pl

łożyska tył - mk5 - Strona 1.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
A ile chcesz zaoszczędzic... ja ten wlasnie komplet zaplacilem 48pln, dostałęm od ręki.

moja pracuje w sklepie z czesciami do ciezarowek i ma upusty w hurtowni lozysk wiec zawsze to troche taniej, (np. remont pralki kosztowal mnie 12 zl zamiast 50) ale skoro mowisz ze 48 zeta za komplet....najpierw i tak oblookam ta hurtownie

Nie mylmy pojęć - zestaw optimal 302 058 to koszt minimum 96zl. Ten sam producent ma tańsze dopowiedniki o nazwie 302 058A. Ta literka "A" stanowi ogromną różnicę!! W przypadku zestawu bez "A" w kartoniku są łożyska KOYO a w tym z "A" niemieckie łożyska ze Schwedt których nie polecam. Czasem warto wydać więcej.

a to BARDZO ciekawe co piszesz ...

nieźle się można naciąć !

ja ostatnio właśnie zakładałem Optimale i myślałem że ten zestaw 302 058A to to samo co 302 058 z wg katalogu na stronie www.optimal.pl
ale jak widać - niekoniecznie

teraz - po 3-ech m-cach mam luz na tym kole a mam jeszcze jedno łożysko do wymiany z 2-giej strony.
Kupiłem już SKF'a i mam nadzieję. że oni nie robią takich "podróbek".

A teraz nie wiem czym luz na kole z nowym (3 m-ce !) łożyskiem jest spowodowany..

/Gregorio

No właśnie tak tylko Optimal pakuje to co chcą klienci. Niestety nasi sprzedawcy wolą nas częściej widzieć w sklepie i nie tłumaczą fabrycznych oznaczeń . SKF to bardzo dobry wybór. Sam jeżdże na KOYO bo to japoński odpowiednik SKF-u i jestem z nich bardzo zadowolony.

niestety nie ma takich lozysk, bede musial kupic komplet w sklepie

Ja dzisiaj kupilem OPTIMALE po 40 sztuka. Przod. 80 PLN. Pod koniec tygodnia prawdopodobnie wymiana!. Bo huczy niemilosiernie. grrr
Wlasnie A.
Zobaczymy ile wytrzymaja. Jak ze 30 000 to byloby OK

[ wiadomość edytowana przez: biernus dnia 2005-08-09 13:44:22 ]