MotoNews.pl
9 Pytanie - centralka zamka + domykanie szyb (111464/45) - Strona 1.5

Pytanie - centralka zamka + domykanie szyb - Strona 1.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
a moze to byl rekoczyn

mój urok osobisty zadziałał...

A coś bez konieczności kupowania całego alarmu? Ja mam juz założoną instalację alarmową, ale w pilocie mam tylko 1 przycisk

Cytat:
2005-08-30 22:22:42, DarasBB pisze:
A coś bez konieczności kupowania całego alarmu? Ja mam juz założoną instalację alarmową, ale w pilocie mam tylko 1 przycisk

Rozumie, że pytasz od domyknie szyb? Jeśli tak to własnie taki modół jak Kielek pisze. Dostaje sygnał, zamknięcia/uzbrojenia centralnego/alarmu i zaczyna domykać szyby.

Cytat:
2005-08-27 19:33:19, Kielek pisze:
Nie wiem jak to jest z funkcją dmykania, ale ja zakupiłem sobie taki moduł domukający, który może być sterowany czym się chce. Nazywa się to MD-14 i można sterować czterema siłonikami. Miałem kupić tylko do dwóch, ale utargowałem z gościem tak, że był tańszy niż te dwuszybowe.

Kiełek, a gdzie i za ile kupiłes taki modół?

mam alarm który ma funkcje komfort służącą do domykania el szyb.i tu moje pytanie z centralki alarmowej wychodzi jeden przewód na którym pojawia sie 30sekundowy impuls(-)
Dzie ten przewód podłączyć i czy te 30s to nie za długo

Może ktos z WAS juz podłanczał taki alarmik FREEWAY

Cytat:
2006-02-28 10:12:16, YaNeK1 pisze:
mam alarm który ma funkcje komfort służącą do domykania el szyb.i tu moje pytanie z centralki alarmowej wychodzi jeden przewód na którym pojawia sie 30sekundowy impuls(-) Dzie ten przewód podłączyć i czy te 30s to nie za długo

dolaczam sie do pytania, mam alarm MAGICAR i tez mam sygnal 30sek (-) i obawiam sie ze to bedzie za dlugo jak na szyby. Chyba bedzie potrzebny wylacznik przeciazeniowy, pewnie to wlasnie jest wewnatrz modulu MD-14 o ktorym mowa powyzej.

Cytat:
2006-02-28 21:34:04, Kamil_M pisze:
dolaczam sie do pytania, mam alarm MAGICAR i tez mam sygnal 30sek (-) i obawiam sie ze to bedzie za dlugo jak na szyby. Chyba bedzie potrzebny wylacznik przeciazeniowy, pewnie to wlasnie jest wewnatrz modulu MD-14 o ktorym mowa powyzej.

Jeśli zastosujemy modół domykania szyb to wg mnie wystarczy tylko impuls, tak jak do centralnego. A sam modół poda napięcie do momentu "wyczucia" obciążenia.

Cytat:
2006-02-28 21:55:21, jerico pisze:
Jeśli zastosujemy modół domykania szyb to wg mnie wystarczy tylko impuls, tak jak do centralnego. A sam modół poda napięcie do momentu "wyczucia" obciążenia.

tez mysle ze modulowi wystarczy sam impuls, zastanawialem sie tylko nad zastosowaniem tego impulsu (30sek) + przekaznik, bez stosowania modulu, ale to projekt bez przyszlosci modulik trzeba wstawic i juz

dokładnie w module jest to coś co wyczuwa obciążenie i już