MotoNews.pl
9 Co sądzicie o tym CD MP3? (116765/280) - Strona 1.5

Co sądzicie o tym CD MP3? - Strona 1.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ludzie zwykłe radia do samochodu są zasilane 12V i nie sposób z nich osiągnąć wiecej niż 30 RMS mocy!!! nie sugerujcie się 4x50W. Ja mam kenwooda i przy 80% mocy wymieka przy moich pioneerkach elipsach 80 W RMS.

Cytat:
2005-10-17 16:41:13, sawmaster pisze:
nie sposób z nich osiągnąć wiecej niż 30 RMS mocy!!! nie sugerujcie się 4x50W

Gdzies w necie czytałem proste obliczenia z których wynikało że 4x18W to max, zresztą jest to zazwyczaj napisane w instrukcji!

Ja takie radyjko moge spokojnie polecic. Sam mam mediona... i jestem bardzo zadowolony. Slucham go DUZO, CZESTO NIGDY!!!! nie przeskoczyla mi piosenka, plytka... nie ma prawa!

za taą cene mozna wytargać zajebistego cd-ka który gra duzo lepiej ... chyba ze zale Ci na mp3 .... kumpel ma dalco i gra dobrze ale do 1/3 glosmości a potem szmer jak skur...yn jak masz ochote na mp3 i słabe głośniki to polecam. ! jak nie to targj gołego dc-ka

Moj tata miał radyjko firmy DALCO nie polecam lepiej dołżyć do czegos lepszego. Zimą były z radjem najgorsze problemy nie chciało chodzić jak było zimno, wyśwoetlacz przeskakiwał cały czas, miało słabą głośność itp tata w końcu się zdenerwował i oddał je dołożył to Pioniera.

co do mp3 to widzialem u kumpla mial nowe radio chyba medion... gralo jakotako... ale w porownaniu do mojego blaupunkta slabiutko jakosciowo wypadl... ogolnie moc mialo slabą (napisane 4X60W ), ale najbardziej mnie zalamalo to, ze zanim odczytalo plyte i zaczelo grac jakąś piosenke to objechalismy caly parking i juz wyruszylismy w droge!! zalamka!!

no nie!! to mnie rozwalilo w tej aukcji:
Cytat:
4 X 50W - RMS

swojego czasu mialem takiego mediona (2 razy wymieniany na nowy model w sklepie)

w pierwszym byl problem bo mp3 odtwarzal tylko z plyt tdk
nie wiem jak i dlaczego ale jak tylko wsadzalem mniej markowa plyte odtwarzacz zczytywal ID3 z piosenek i niby je odtwarzal ale nic nie bylo slychac

po wymianie drugi model nie mial tego problemu ale za to przeskakiwal

wiec ja stanowczo odradzam mp3, slaba jakosc dzwieku no i dlugo trzeba czekac na zczytanie zawartosci plyty, nie wspominajac juz o tym ze te najtansze modele nie maja funkcji AutoVolumeLevel a z mp3 to jest roznie

sam przeszedlem na MiniDisc i jestem zaaaaaaaaaachwycony