MotoNews.pl

Felgi co wybrac ??? - Strona 1.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
2006-01-25 22:26:12, biernus pisze:
A tam 13" od razu male... wcale nie takie male! ;D

ale malenstwa kółka

Pytlar (znowu Cie powkurzam) lepsze takie maleństwa niz 3-ramienne

a ja mam 15 szer 195 zobacz sobie na profilu fotki

Cytat:
2006-01-25 23:14:14, Snale pisze:

Snale, znawco od dziesiecu bolesci!! 3 ramienne 15" aluski i tak lepsze od zardzewialych stalowek 13" z tandetnymi kolpakami

Cytat:
2006-01-25 23:14:14, Snale pisze:

Co racja to racja

Ale Pytlar je sprzedaje (dzięki Bogu...)

13 - maleństwa...
14 - komfort...
15 - trochę komfortu, trochę trzymania, trochę lansu
16 w zwyż - brak komfortu, super trzymanie, lans

Co do szerokości... mnie osobiście nie widzą się szersze jak 195, ze względu na prowadzenie w cudnych polskich koleinach. A 195 na niskim profilu przykleja do drogi już super.

Kup 15" i opony do tego 195/50 - bedzie ladnie i komfortowo.

Cytat:
2006-01-25 23:20:46, pytlar pisze:
Snale, znawco od dziesiecu bolesci!! 3 ramienne 15" aluski i tak lepsze od zardzewialych stalowek 13" z tandetnymi kolpakami

Wszechwiedny znawco alusów - Moje stalówki nie maja grama rdzy, a kołpaki mam oryginalne fordowskie, Zreszta bawet jakbym miał zardzewiałe stalówki i tandente kołpaki to i tak lepiejby wyglądały niz 3-ramienne aluski A 2" więcej to ile centymetrow???

[ wiadomość edytowana przez: Snale dnia 2006-01-25 23:38:02 ]

Cytat:
2006-01-25 23:32:56, Snale pisze:
Wszechwiedny znawco alusów - Moje stalówki nie maja grama rdzy, a kołpaki mam oryginalne fordowskie, Zreszta bawet jakbym miał zardzewiałe stalówki i tandente kołpaki to i tak lepiejby wyglądały niz 3-ramienne aluski A 2" więcej to ile centymetrow??? [ wiadomość edytowana przez: Snale dnia 2006-01-25 23:38:02 ]

No i tu niestety muszę zająć stanowisko kolegi szanownego Snale

Podobnie co do nowego konceptu nie miniej szanownego kolegi Pytlara jeśli chodzi o nowy spoiler

Cytat:
2006-01-25 23:46:35, Wojo pisze:
No i tu niestety muszę zająć stanowisko kolegi szanownego Snale Podobnie co do nowego konceptu nie miniej szanownego kolegi Pytlara jeśli chodzi o nowy spoiler

o ktory cie znowu spojler chodzi??!! a czy wy kurde nie morzecie zrozumiec, ze mi sie nawet podobaja!! nie wszystkich stac na jakies zajebiste 17" nowki ze sklepu!! sie cieszczie z tego co macie!! ja mam jakie mam, i nie narzekam!! tylko wam jakos to kurde przeszkadza!!
lepiej jezdzic na jakis 13 stalowych wg was z oponkami 165 szerokimi!! mam to gdzies!! mam takie felgi i tyle!! i wg. mnie wygladaja dobrze!!

Pytlar, Ty wyluzuj, bo si boje, że dotanę jakąs 15-to calową gwiazdką ninja pzez łeb

a czemu mam wyluzowywac??!! juz mnie zaczyna nudzic po prostu temat tych moich felg!! a niektorzy go ciagną i ciagną!!

Jakbyś to olał, to dawno bym już tematu nie poruszał....

na zgodę!

Weź Wylooozuj Dystans... nie każdemu podoba się to co robimy... Sam się często z moich poczynań śmieję... A o wychwalaniu swoich nic tu nie pisałem... Kaski mam też tyle, że swoje felgi kupiłem zorane jak by za brony robiły, bynajmniej nie ze sklepu, i skucesywnie je odnawiałem i dokupowałem oponki. Więc nie wiem do czego to mówisz...

Raz robimy sobie jaja z czegoś innego, innym razem trafia na Ciebie albo na mnie... i tyle.

[ wiadomość edytowana przez: Wojo dnia 2006-01-26 00:25:18 ]

ale po prostu jakos wszyscy na te alusy od poczatku najezdzają!! i dalej to wszyscy ciagną!! moje nie sa zorane, sa w ladnym stanie!! a nawet nie mam na opony, a co doczego mial bym miec kase teraz na zmiane alusow!! i przynajmniej widac ze to są alufelgi a nie na niekore z bliska trzeba sie przygladac czy to alu czy kolpaki!!

OK, nie mówiłem też że są zorane

Poniekąd masz rację.

Walnijmy lepiej sobie browarka, bo nie ma o co...

Wirtualny browarek...leciiii... łaaaap

[ wiadomość edytowana przez: Wojo dnia 2006-01-26 00:34:52 ]

az chyba sobie otworze tego Wojaka co czeka od poniedzialku w lodowce!! dobrze ze chociarz mocy

Cytat:
2006-01-25 23:25:12, Seba pisze:
Kup 15" i opony do tego 195/50 - bedzie ladnie i komfortowo.

Popieram w 100%. Wygląd bardzo dobry, prowadzenie dobre, utrata komfortu nie za duża. Po prostu ładnie i praktycznie. Tego rozmiaru warto się trzymać. Poza tym ceny 15tek a szczególnie opon 195/50/15 są chyba najbardziej atrakcyjne.

Cytat:
2006-01-25 23:52:02, pytlar pisze:
o ktory cie znowu spojler chodzi??!! a czy wy kurde nie morzecie zrozumiec, ze mi sie nawet podobaja!! nie wszystkich stac na jakies zajebiste 17" nowki ze sklepu!! sie cieszczie z tego co macie!! ja mam jakie mam, i nie narzekam!! tylko wam jakos to kurde przeszkadza!! lepiej jezdzic na jakis 13 stalowych wg was z oponkami 165 szerokimi!! mam to gdzies!! mam takie felgi i tyle!! i wg. mnie wygladaja dobrze!!

Pytlar wyloozuj ja się często się widzę z Wojem i też wysłuchuję że najwyższy czas wymienić moje trójramienne 14" na jakieś większe ale takiego kupiłem z nimi i na razie kaski nie mam więc jeżdżę.

Chyba rzeczywiście optimum (aby fajnie dosyć wyglądało i jeździło się komfortowo) to 195/50 R15. Miałem takie kółeczka i byłem z nich bardzo zadowolony, a i wygląd niczego sobie

Ja mam 13" i co wazne to dla mnie maja byc idealne! ;D