MotoNews.pl

Regeneracja sprzęgła - Strona 1.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ED w gdynii dzielnica leszczynki zaraz obok dworca skm niestety niemam numeru telefonu bo osobiście załatwiałem

Powiedz szczerze....chciało by Ci się 2 albo 3 razy wyciagać skrzynię w krótkim czasie??? bo mi chyba nie....
Na pewnych rzeczach w samochodzie oszczędzać nie warto.... Bo potem szkoda czasu i bądź dodatkowo wydanej kasy...
Pozdrawiam
Cytat:
2006-01-27 19:27:59, Kilero pisze:
Jak najbardziej popieram to co kolega pisze.....Wymiana samej tarczy jest dośc ryzykowna i uważam, że jeżeli docisk masz w dobrym stanie to powinieneś wymienić jeszcze conajmniej łożysko oporowe sprzegła....Bo nawet jeżeli teraz jest ciche to za kilka tyś. km. może okazać się że zacznie chuczeć, a wtedy drugi raz czekają Cie koszty robocizny...dokładnie takie same jak za pierwszym razem.... Więc przemyśl czy warto dzielic włos na wiecej... Ja osobiście jestem za wymiana kompletnego sprzęgła. Pozdrawiam

Cytat:
2006-01-27 22:40:15, toradek pisze:
Wymieniales kiedys sprzeglo ze snujesz takie teorie? Dla nich lepiej jakbys chcial to robic na dwa razy, bo dwa razy za robote wezma A jak juz sciagasz skrzynie to lepiej wymienic komplet.

sprzęgło już wymieniałem i to nie w jednym samochodzie, wyraziłem tylko swoją opinie niech każdy robi co chce, a są i tacy co lubią pogrzebać przy aucie, kolega ESSIlux się zdecydował widocznie miał jakieś powody. Zgadza się nowe to nowe.

ESSIlux dzięki troche znam Leszczynki.

Jeżeli moge sie dopiąć.

Regeneracja samej tarczy sprzęgłowej ( LUBLIN ) - 60 zł wymiana okładzin i takie tam .

Naprawa docisku koła zamochowego i tarczy sprzegła ( WARSZAWA ) 350- 600 zł w zależności od tego jaki efekt końcowy chcemy uzyskać.

Witam.
W Poznaniu nowa tarcz sprzęgła to koszt ok. 180 zł.
Regeneracja 150 zł(sic) !!!
Kpl. tarcz łożysko oporowe i docisk to koszt od 280 zł.
Posiadam starą tarcz (sprężynki trzymają się dobrze) i chętnie dałbym w takim razie do obicia jeśli za 6 dych to gdzieś robią...
Tylko pytanko, jak to się później sprawuje, bo to też jest ważne po takiej regeneracji...