MotoNews.pl
11 Filtr powietrza (141366/129) - Strona 1.5

Filtr powietrza - Strona 1.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
2006-04-06 19:44:27, RGS pisze:
15KM he he pomarzyć dobra rzecz... 5 to byłby dobry wynik...

z tego co mi wiadomo kolektor supersprinta daje włąsnie 15 koni no chyba ze koles który się tym zajmuje w pewnej firmie nie zna sięna rzeczy.no ale jakby nawet dawało 15% to w przypadki mojego niebieskiego potwora da to ok 10 kucy co uwazam w połaczeniu z pewnymi modyfikacjami moze byc wynikiem bardzo odczuwalnym ,jeśli jestem w bledzie prosze mnie nawrócic.

Wejdz na srtonę Supersprint z poszukaj wydechu do swojej bryki.
Tak przy okazji montarz kolektora do 206 1.4i to wzrost mocy z 75HP do 76.8HP
I gdzie te 15 koników?
Supersprint

ale czy ten koleś stwierdził, że daje 15KM w escorcie 1.4 czy np. w silniku o pojemności 2.0 bo to zasadnicza różnica...
15% mocy to chyba cały wydech i to w przypadku, iż seryjny "dusi" trochę
Bezstronnym i obiektywnym arbitrem byłby Bakster - zapytaj go może jeszcze pamięta ile daje przeróbka wydechu w 1.4?

heh zeby 15 koników było tak bardzo łatwo osiągalne kompletny wydech w takim 1.4 przy zalozeniu ze bedzie zrobiony BDB i będzie się nadawał do codziennego uzytkowania to powinien ci tak tak myśle z 3-5KM max. przy dobrych wiatrach a ten filterek co dałeś napocżatku TO Bolton K&N'a na gaźnik

Ja tak sobie czytam i czytam i zastanawia mnie jedno. Koszt zrobienia kompletnego wydechu (takiego od a do z) to w granicach 1000zł (oczywiscie takiego zeby dodal pare konikow). I co zyskamy taka zabawa w 1,4? W najbardziej optymistycznej wersji 15% czyli gdzies 10KM. Ze nie spomne o pierdolach ktore bedzie sie chcialo dolozyc typu planowanie i poprawianie glowicy ktore tez kosztuja. Czy nie prosciej kupic jakis inny mocniejszy silniczek??

Cytat:
Czy nie prosciej kupic jakis inny mocniejszy silniczek??

Albo sprzedać 1,4 i kupić 2,0 - mocy więcej a koszt ten sam

Cytat:
2006-04-09 15:14:40, spedyt pisze:
Albo sprzedać 1,4 i kupić 2,0 - mocy więcej a koszt ten sam

jest w planach rs ale wszystko wyjasni się jutro