MotoNews.pl
8 Brak sondy lambda i EGR (163907/45) - Strona 1.5

Brak sondy lambda i EGR - Strona 1.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
2006-10-30 08:23:23, polityk pisze:
ale fordowska ma grzałke i pracuje prawie odrazu, a dla scislosci nie 80 a 300 o ile pamietam...

Exactly

eeee lipa z tą sondą...
jak ją podłączyłem to na zimnym silniku nie da się ujechać bo przy wciśnięciu pedału gazu hamuje... i szarpie całym samochodem....
a jak ją odłączę to wszystko jest ok... silnik na początku pracuje sobie na ssaniu a po chwili przechodzi na ok 800-900obr/min i stabilnie utrzymuje tą wartość...
także skoro: spalanie jest niskie... samochód pracuje prawidłowo... to po co w ogóle podłączać czy wymieniać sondę na nową??
raczej zostanę tak jak jest czyli bez niej...

Cytat:
2006-10-29 15:36:23, Seba pisze:
W pierwszym RS'ie mialem pourywane obie sondy - szedl jak glupi Jedynie to na zimnym silniku przy ok 200 tys obr mial lekkie drgawki Ale to przez pierwsze 500m

Drgawkom się nie dziwię, przy takich obrotach...

Cytat:
eeee lipa z tą sondą...
jak ją podłączyłem to na zimnym silniku nie da się ujechać bo przy wciśnięciu pedału gazu hamuje... i szarpie całym samochodem....

Mam identyczny problem (objawy kangurowe) od pewnego czasu ... ale byłem ostatnio na komputerze i okazało się że coś nie tak z sondą lambda... więc jak można wywnioskować jeśli ją odłączę to coś powinno się poprawić ?

u mnie bez tej sondy jedzie jak rakieta... bez żadnych problemów...