MotoNews.pl
10 Zestaw na przód + wzmak + sub (187267/311) - Strona 1.5

Zestaw na przód + wzmak + sub - Strona 1.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
Jak planujesz coś mocniejszego na tył to kup cos konkretnego, i co najwyżej Ci sie będzie wygrzewał na początku na tym macromie a później mu zapniesz coś lepszego.

a więc jak pisałem wcześniej narazie ten zestaw "musi" wystarczyć. Minimum rok będzie ze mną jeździł a nie chcę wygrzewać suba przez ten okres poza tym przesiadka na to co zakładam z oryginalnych 12-to letnich głośników Forda to jak skok w inny wymiar (mam nadzieję )

Cytat:
A jak kupisz ten drugi wzmak, to 2 kanały Ci luzem zostaną i będą się marnować w tej 4kan?

nic się nie może zmarnować, wzmak przyszłościowy, kiedyś gdy przyjdzie monoblok ten wzmak zasili w mostku mocny zestaw z przodu powinien ostro dać popalić

Cytat:
Nie wiem czy wiesz ale to jest szkodliwe dla wzmacniacza.

a tego nie wiedziałem, dzięki, napewno w przyszłości nie popełnie żadnej gafy .

Cytat:
Co do samego głośnika, to przypomnij jeszcze za jakie pieniązki ma on być?

tak do 300 plnuff, ale wolałbym taniej

Cytat:
2007-06-18 16:46:35, Kamykgdy pisze:
IT to byla pierwsza mysl jaka mi przeszla przez moj "musk" ale mialem go w BR i jak dla mnie do HH sie nie sprawdzil chociaz zapodawal dobrze. Zejscie bajka ale troche za malo SPL chociaz byc moze to tylko mi sie tak wydawalo bo karmilem go tylko 120RMS wiec przy 150 powinien sie lepiej pokazac. 150RMS to idealne wzmocnienie dla tego subika ale zrobimy tak : jak Suchii zalozy macroma to go sie wysle do michala do redy gdzie sobie odslucha IT i jak mu sie spodoba to mozna zakupic IT za "cale" 299zl u Pana Qby z Gdanska (nowka sztuka). Myslalem jeszcze (dosc intensywnie) o jakims 12" JL lub RF - one bardzo ladnie hulaja juz od 130-150RMS i sie do murzynskiej muzy nadaja. Suchii uparl sie na skrzynie zamknieta ale mysle ze jezeli nie ma zapedow SPLowych to IT moze mu sie spodobac. Oczywiscie skrzyneczka 19l BR EDIT: m-chmielo -> glownie chodzilo mi o to zeby wzmak mial troche wiecej mocy na przodzie - zapewniam Cie ze za taka cene (210zl) to chodza tylko sony bez filtrow co podaja 4x40RMS i mostek 100RMS no dobra troche uogolniam ale ciezko dobrac cos zeby PB mogly zagrac z przytupem -> wiem bo sam mam L-6C i duzo opcji przerobilem. Z tego co Suchii mi mowil to bedzie jego pierwszy zestaw CA wiec niech sie troche "chlopak" oslucha co i jak i bedzie wiedzial czego mu brakuje to wtedy mozna zmienic konfiguracje i dokupic wzmaka na tyl lub cos innego wyrwac. Pozdrawiam Kamyk [ wiadomość edytowana przez: Kamykgdy dnia 2007-06-18 16:51:58 ]

Nie no mi własnie pasi że mu tego macroma zapodałeś miałe kiedys 2 kanałowego i brzmienie ma dobre. Jesli ma mozliwosc odsluchu tego intertechnika to fajno ja osobiscie go niesłuchałem (opinie ludu) ale co niektórzy pisali że nawet symatycznie schodzi w BR chociaz MDS08 to tylko 20cm jesli mie pamiec niemyli.Po drugie za tą kase niewidze innej opcji. Po trzecie suchii mi nie mówił że do HH ma być wiec jesli tak to tylko Bassreflex

Ja teraz tez mam macroma na przod - bardzo fajny wzmak - zostanie na dluzej. Co do BR - "uparł się cham i mu daj" (cytat z "Misia" ) Suchii nie chce slyszec o BR ale moze zmieni zdanie jak poslucha IT zwlaszcza ze skrzyneczka malutka a glosniczek daje az milo. Narazie szukam na alle czegos fajnego - sie zobaczy.
zajob -> taka niesymetria nie jest szkodliwa. Zle jest jezeli np. gonisz tylko lewe lub tylko prawe kanaly.
Pozdrawiam
Kamyk

Sie Suchii uparł na skrzynęcję zamkniętą bo żaden fragles nie będzie kminił czego misiek słucha w środku a tak na poważnie to wymyśliłem sobie, że ma to grać dla mnie a nie dla "ludu" ale jeżeli racjonalnie mnie przekonacie do BR to nie mówię kategorycznego NIE

Cytat:
2007-06-19 18:59:12, Suchii pisze:
Sie Suchii uparł na skrzynęcję zamkniętą bo żaden fragles nie będzie kminił czego misiek słucha w środku a tak na poważnie to wymyśliłem sobie, że ma to grać dla mnie a nie dla "ludu" ale jeżeli racjonalnie mnie przekonacie do BR to nie mówię kategorycznego NIE

Hmmm racjonalnie no coz z tego co wyczytałem to IT jest także szybki W BR moze nie demon szybkości ale uważam że jesli słuchasz zróznicowanej muzy powinien sobie poradzić ja sie zdecydowałem Na PB s-10 w zamknietej jako że lubie house i w wolniejszej muzie moj niema tego przyjemnego zejscia. I własnie dlatego że ma to grać dla ciebie zdecyduj sie na BR niebedziesz musiał miec całej rury żeby odczuć ten basik , nikt tu nie mówi żeby cie całe osiedle słyszało ten głosnik nie jest do tego, inaczej jak bys wrzucił np. lanzara klocek 500W i sasiedzi wiedza co gra. Naprawde nisłuchałem go ale na niejedny forum ludzie go polecają wyłacznie w BR pamietaj zawsze mozesz go pchnac dalej jest to chodliwy głosnik i mysle ze ewentualnie sprzedaz z niewielka stratą. A obudowe to możemy ci pomóc dobrać choć ja specem niejestem moze kamyk da rade

Ciiicho sza! Chyba udalo mi sie Suchiiego namowic na tego IT w BR. Znalezlismy IT jeszcze na gwar i mysle ze za jakies dobre pieniadze da sie go kupic. Jak bedzie IT to przekaze Suchiemu dyspozycje jezeli chodzi o MDF i BR i sobie nasz forumowicz sam ladnie skrzynke posklada.

Pozdrawiam
Kamyk

Cytat:
2007-06-20 09:59:20, Kamykgdy pisze:
Ciiicho sza! Chyba udalo mi sie Suchiiego namowic na tego IT w BR. Znalezlismy IT jeszcze na gwar i mysle ze za jakies dobre pieniadze da sie go kupic. Jak bedzie IT to przekaze Suchiemu dyspozycje jezeli chodzi o MDF i BR i sobie nasz forumowicz sam ladnie skrzynke posklada. Pozdrawiam Kamyk

Noi gitara chetnie go wreszcie sobie odsłucham

No dobra, długo mnie nie było, ale to wszystko przez to, że montowałem "pukadełka" do essa Z przodu siedzi L6-C, w bagażniku jeździ IT w BR (Kamyk miałeś rację, to gra tak jak chciałem) a wszystko napędzane macromem 44.07 i jak dla mnie - BAJKA choć małe poprawki muszę jeszcze wprowadzić

Ps. m-chmielo wiem że chciałeś odsłuchać tego IT, więc jakiś mini spocik trzeba skołować

Hi hi no to gratulacje - teraz bedzie juz tylko gorzej czyli zachorujesz na CA Ciesze sie ze Ci podoba granie, ja tez chetnie poslucham jak to wszystko gra tylko teraz za radyjkiem sie rozgladac.
Pozdrawiam
Kamyk

No i fajno a mi pierd..ny serwis jeszcze wzmaka nieoddał. Jedziesz pod namioty jak nie to sie mozemy w tym tygodniu w sopockowie ustawic mi pasi tak po 17.00