Wytłumianie wnętrza samochodu. - Strona 1.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ja nakładałem Soudabanda grzejąc suszarką 1300W i był miękki jak Coccolino
Może maty APP są twardsze.

Cytat:
2009-11-10 15:32:55, kcprski pisze:
Ja nakładałem Soudabanda grzejąc suszarką 1300W i był miękki jak Coccolino Może maty APP są twardsze.

suszarka 1300W, to jak te włosy później wyglądają...
Moja opalarka ma 1200...

Cytat:
Moja opalarka ma 1200...

I jak wyglądają Twoje włosy?

ohh każdy może zapomnieć dać przecinka i już wielkie halo się robi

tak wracając do tematu to wielkie dzięki za pomoc, dużą pomoc

Bierz dekarke nie baw się w te najtańsze z alledrogo :]

ja mam drzwi wytłumione matą dekarską i jak najbardziej spełnia swoje zadanie... różnica przed i po wytłumieniu była ogrooomnaaa... powodzeniaaa życzę.

Teraz pytanie, czy 10m x 30cm starczy na 4 drzwi? ;p
wiem wiem, mogę zejść i sam pomierzyć, ale może ktoś kupował taką właśnie rozmiarów-kę ;]

A czy ten dziwny zapach mat Soudal Soundband ulatnia się czy jest trwały? No bo jednak trochę to śmierdzi

U mnie nie śmierdziało w ogóle :]

a jak rozpakowałeś matę z foli to też nie śmierdziało? hmm...

Nie zwróciłem uwagi ale gdyby śmierdziało to pewnie bym zwrócił uwagę.

każda mata bitumiczna śmierdzi, a budowlana najbardziej...no chyba, że leży pod chmórką przez 5 lat...

Nie wiem czym wy tapetujecie te samochody, bo u mnie nic nie śmierdziało i nie śmierdzi .

Maty bitumiczne mają swój specyficzny zapach ale nie jest on tak silny i czuć go przeważnie tylko w chwili podgrzewania.

troche sie czuje.
kwestia przyzwyczajenia, dzwiek rekompensuje.

powiem ci tak kolego najlepiej by było wygłuszyć ci drzwi od środka i z zewnatrz dach i tylną klapę i tanim kosztem mata dekarska sa w obi

ja mam wygłuszony samochód ale mi nie smierdzi w samochodzie fakt faktem jak ja przyklejasz to ma ten specyficzny zapach ale nie smierdzi w samochodzie

myślę, że kolega przez ponad pół roku już zdążył wygłuszyć autko...

Tak wytłumiłem drzwi dach i bagażnik, efekt - conajmniej zadowalający, nie spodziewałem się takiego efektu, używałem taśmy dekarskiej soudaband, nic nie śmierdziało, nic nie śmierdzi, jeden dzień roboty to nic w porównaniu do efektu jaki można uzyskać, za niedługo będę się brał za wygłuszanie komory silnika bo teraz strasznie slinik słychać w środku auta. Jak ktoś ma ciekawe rady jak tłumić podszybie i komorę silnika to chętnie poczytam
I chciałem bardzo mocno podziękować za wszystkie rady na ten temat. :**
Pozdrawiam, Tomek

Witam, żeby nie zakładać nowego wątku, podepnę się pod temat.
Również niedługo chcę wytłumić swojego escorcika, niestety mam dylemat na temat mat wygłuszających, a wiadomo lepiej to zrobić od razu dobrze.

Martwi mnie jedna rzecz, czy mata która ma 1,5 mm grubości jest w stanie coś wygłuszyć ???

Poniżej podaję trzy linki do mat, możecie mi doradzić, którą lepiej wziąść?

1. ta ma 1,5 mm: mata 1

2. nie znam grubości maty: mata 2

3. nie znam grubości maty: mata 3

Będę bardzo wdzięczny za porady w tym temacie i pozdrawiam.

jak tym wygłuszałem bagażnik to uznaję to za badziew, tapierka w moim cabzie, ta wełniana czy jak to nazwać strasznie sie do tego klei. Robiłem to suszarką. Dodatkowo, jak się w aucie nagrzeje to jest to bardzo elastyczne.
3 linki to to samo. Nie polecam.