[Cabrio] Wygłuszenie cabrio - Strona 1.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
powiem Ci że moim zdaniem i z własnych spostrzeżeń tak
maty bitumiczne według mnie nie mają gdzie chłonąć tego dźwięku, a to jest akurat
efekt jest że tak powiem słyszalny
właśnie ukończyłem bagażnik, tylne boczki oraz zrobiłem oparcie kanapy i blachy pod siedziskiem
jak dobrze pójdzie to lece dalej
tylko narazie materiału mi zbrakło

A powiedz mi czy tym wygluszyc drzwi od srodka mozna??

powiem Ci że w oryginale było, albo montowane przez Sureca
coś w stylu kaflexu właśnie
ale nie na płycie zewnętrznej drzwi tylko tu od wewnątrz
także kratownica i wszystkie elementy mam pozasłaniane

Ale na ta zewnetrzna strone drzwi tez trzeba by byla dac. Dobrze mysle??

moim zdaniem wystarczy na samą kratownicę dać
na zewnętrzne poszycie nie zaszkodzi wiadomo więcej maty, bardziej zadowalający efekt

[ wiadomość edytowana przez: maly10001 dnia 2011-08-26 15:27:11 ]

Mi chodzi o to by drzwi nie "graly". Na podloge tez klasc jakies maty czy cos w tym stylu??

lepiej położyć na podłogę
tworzysz wtedy zamkniętą odizolowaną komorę
a z drzwiami niezły pomysł
ja mam w patencie jeszcze dach zrobić
słupki już ukończone

U mnie na dach nie da rady Chce wygluszyc puki auto jest cale rozkrecone by pozniej nie rozkrecac znow. A myslisz ze ten kaflex sprawdzi sie na podlodze??

Przeniosłem do car audio.

Jeżeli nie ciągnie wody to moim zdaniem powinien się sprawdzić. To jest w jakiejś formie samoprzylepnej czy sam to przyklejasz?

wody nie chłonie
tak jest to w formie samo przylepnej
klej jest bardzo dobry, naklejałem nawet na wilgotną podłogę w bagażniku i trzyma
ja bynajmniej polecę nim też podłogę, ale narazie robota stoi bo materiału zabrakło
a dachu czemu nie zrobisz ?? xD xD xD

No i jest maly problem. U mnie w miescie tego nie ma(tych plyt) ;/ Dachu nie zrobie bo bedzie za sztywny :p

ojoj szkoda że na dach nie dasz xD xD xD
hmm to chyba zostaje Ci alledrogo
bo ja niestety nie pomogę

Niedlugo bede w bydgoszczy to zobacze czy moze tam maja. a co myslisz o tym klik ??

wygląda całkiem smacznie
ale czy zda egzamin nie dam sobie nic uciąć
nie miałem styczności z tego typu materiałem

Cytat:
2011-09-02 13:30:16, Golin pisze:
Niedlugo bede w bydgoszczy to zobacze czy moze tam maja. a co myslisz o tym klik ??

Ostatnio ojciec kupował to za 99zł, wygląda na całkiem dobre rozwiązanie, ale myślę że tylko na szczeliny, krawędzie itp. bo dobrze się formuje. Jako pierwotne założenie tj. uszczelnianie w dekarstwie się sprawdza, chodzi mi tu o obróbki między rynnami, ścianami a dachem. Wilgoci nie nabiera ani nie przepuszcza. Wg. mnie lepiej poszukać czegoś tańszego, z innej dziedziny niż specjalne maty do aut, a akurat ta taśma lepiej się sprawdzi jako hydroizolacja niż izolacja akustyczna. Ja się zastanawiam też nad czymś u siebie, i jako że mam dostęp do różnych materiałów budowlanych itp, to będę się przyglądał i kombinował. Z założenia chciałbym jednak żeby w aucie zrobiło się ciszej (mniej dźwięków z zewnątrz) oraz żeby izolowało trochę termicznie, bo wiadomo - blachy raczej nie trzymają temperatury.