[MKVII] Brak świateł pozycyjnych i halogenów? - Strona 1.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
2015-02-27 14:58:35, konus19 pisze:
halogeny nie działają jeśli nie zaświecisz pozycyjnych świateł.

hmmm, ale tylni działa, nie działają tylko przednie dziwne

Rozebrałem ten przełącznik zespolony i w nim jest wszystko OK
(przynajmniej tak mi się wydaje)

Poniżej linki do zdjęć, które zrobiłem, ścieżki ok, więc nie kumam co tam może być nie halo.

foto 1
foto 2
foto 3
foto 4

za bardzo rozebrałeś.. musisz sciagnąć jedynie ten kapturek co jest koło włacznika postojówek (uwaga tam jest mała sprezynka i kulka) po sciagnieciu kapturka ( ciągnąc w strone drzwi) jednoczesnie trzymając dzwignie, podginasz i czyscisz wystające blaszki.

Cytat:
2015-02-27 17:13:06, fryszard pisze:
za bardzo rozebrałeś.. musisz sciagnąć jedynie ten kapturek co jest koło włacznika postojówek (uwaga tam jest mała sprezynka i kulka) po sciagnieciu kapturka ( ciągnąc w strone drzwi) jednoczesnie trzymając dzwignie, podginasz i czyscisz wystające blaszki.

Normalnie szok, zrobiłem to co pisałeś i faktycznie wszystko śmiga nawet podświetlenie tablicy wróciło

Niestety nie działa spryskiwacz, ale domyślam się że czeka mnie wymiana przełącznika zespolonego bo ten element (kapturek) jest chyba nie rozbieralny

Tak czy inaczej bardzo dziękuję za pomoc, chciałem już atakować skrzynkę bezpieczników, ufff, dobrze że tego nie zrobiłem

no i fajnie ze sie udało

no dobra a jak u mnie świecą cały czas postojowe nawet jak wypnę kostki z przełącznika to gdzie szukać

a swieca wszystkie? postojówki sa chyba rozdzielone na bezpiecznikach na prawą i lewą strone?

tak wszystkie jak wyjmę bezpiecznik 29 gasną jak włożę zapalają się postojówki podświetlenie zaczyna chodzić zegarek i zapala się lampka w środku.

popatrz na instalace pod deską. bo 29 chyba odpowiada za radio i oswietlenie srodka, sprawdz podłaczenie radia, w radiach fordowskich podswietlenie tez jest podciagniete pod radio, czy nie jest czasem połaczone jakos z zasilaniem.

a no fakt o tym nie pomyślałem jak zwarli plus z podświetleniem to tak będzie dzięki a tam przy radiu jakieś kombinację widziałem