Czy ktoś byłby zainteresowany gazetkami Kultowych aut PRL-u? Nie mam kompletu, bo nie kupowałem wszystkiego, a część doszła do mnie bez, po zakupach przez internet, ale mam sporo. Wszystko raczej w całości, ale jeśli ktoś wysyłał zgniecione, to mogą się takie trafić. Z dwóch chyba były wycięte jakieś zdjęcia, plakat. Na upartego mogę sprawdzić dokładnie. Do tego znajdzie się kilka z ZKAP. Najchętniej bym się tego pozbył w całości, a w zasadzie nie chcę się pozbywać na sztuki. 2,50 zł za gazetkę + przesyłka ewentualna. Widzę, że tak chodzą pomiędzy 2 a 5 zł, więc te 2.50 chyba ok. Bez negocjacji.

Za mniej się nie opłaca tego ruszać, w sumie może leżeć w szufladzie.
To tak piszę ogólnie, jeśli będzie ktoś chętny, to mogę spojrzeć dokładniej itd.
Mam też do sprzedania modele:
DACIA 1310 z Kultowych Aut PRL. Za cenę sklepową bez groszy, czyli 26 zł. Chyba dobrze pamiętam.
Dwa modele ŁADA 2104 z KAP. Z tym, że one nie mają wad (zdjęcia jak coś) poza jednym szczegółem, który można nazwać wadą. Zostały zakupione jako dawca kół do Łady Samary i (o ile dobrze pamiętam) jedna stoi teraz na kołach od IŻa 2715, czyli jest ok, nawet nie wiem, czy to nie są dokładnie te same, a druga stoi właśnie na kołach Samary. Na tylnych stoi dosłownie i jeszcze elementy felgi dotykają, czyli tylne koła się nie kręcą. Widzę, że brakuje jednego chlapacza z tyłu, może pożyczyłem do innego, może nie było, a może gdzieś leży... Nie pamiętam. Łatwe do dorobienia. Do pewnych celów, to nie ma znaczenia, więc... No złom modelarski, to jeszcze nie jest.

Za tą z normalnymi kołami 30 zł, za tą z nienormalnymi 19 zł.
Wartburg 312 KAP, któremu brakuje lusterek, antenki i ma drobną wadę lakierniczą na grilu (a może ktoś próbował wycieniować, czyli średnia wada, szczególnie jak i tak ktoś to zrobi) i nad zderzakiem. Cena 20 zł.
Jutro postaram się wrzucić zdjęcia.
Czy do modeli znalazłaby się gazetka, to musiałbym poszukać, ale to w cenie jak coś.

Chyba, że ktoś się znajdzie chętny tylko na gazetki, czyli kto pierwszy.
Aha, mam jeszcze dosłownie kilka sztuk gablotek z Kolekcji Ikarusa (sprzedane!) i Opla - 3 sztuki: Vetra A, Vectra B Kadett E, i czegoś tam jeszcze, ale to musiałbym poszukać. Jakby kogoś interesowało. Niech będzie, że chcę 7zł. Muszę sprawdzić jeszcze stan, wiec tak w celach informacyjnych na razie.
Aha i nie zawyżam sztucznie cen, czyli bez negocjacji.

Zainteresowanych zapraszam na PW.
Mam mały problem ze zrobieniem zdjęć, mniejsza o powód, ale daję takie i myślę, że widać co trzeba
https://photos.app.goo.gl/cEnrh5uysZmRczVD6
Wszystko o czym pisałem jeśli chodzi o jakieś uwagi widać. Poza tym typowy KAP, jakieś tam drobnostki, najpoważniejsza, to tylna wycieraczka w Ładzie do poprawki, co widać (w tej terenowej

)
Gablotka jak gablotka i szuflandia dla żartu. Jak widać jest tam wszystko.
AKTUALIZACJA: Gablotki z kolekcji Ikarusa sprzedane. Przy przeszukiwaniu szafek znalazłem jeszcze:
Dwa pudełka z ciężarówek Atlas 1:43, z tym że bez blistrów (a o ile pamiętam były

). Niech będzie, że jak komuś zależy, to 10 zł chyba nie będzie za dużo za jedno.

Leżą złożone razem z gazetkami, więc mogą sobie leżeć.
Z gablotek znalazłem jeszcze gablotkę z Porsche 901, które było dołączane jako prezent do kolekcji Ikarusa. Za nie 7 zł. Mam też jedną gablotkę z SSM po ZIL 130, z napisem na podstawce ZIL 130, i z pudełkiem z napisem ZIl 130 chassis new radiator grill. Zastanawiam się, czy w przyszłości nie będę chciał sprzedać tego modelu (na razie na 100% nie), ale jeśli ktoś da 20 zł za samą gablotkę, to sprzedam samą.

Nie wiem jak tam wyglądało z mocowaniami, ale nie widzę nic takiego, śrubek też nie, nie wiem czy nie były wkręcane bezpośrednio w model.
[ wiadomość edytowana przez: Tomek125 dnia 2020-12-14 19:31:14 ]