Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Maestro Klubowy Weteran Toyota Avensis Rzeszów | 2004-04-22 21:24:06 No żesz qur... ja 2 tygodnie temu kupiłem P6000 używki na oko w stanie bdb, a tu taki pasztet. Te zdjęcia zepsuły mi całe zadowolenie z zakupu - wywalcie to w czort.
-- WIesiek (Maestro) |
![]() QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2004-04-22 22:04:26
Nie, wszystkie Pirelki sa do dupy... Zastanowcie sie, nie bez powodu Pirelli to jedna z najlepszych firm oponiarskich. Oczywiscie i najlepszym zdarzaja sie buble, ale w jaki normalny sposob opona nawet jakas felerna moze sie rozdzielic w ten sposob na 2 czesci... Nie wierze, ze to wina firmy, badz tylko firmy. Wlasciciel musial miec w tym udzial i to spory. Najgorsze opony bierznikowane sie tak nie rozwalaja... |
![]() QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2004-04-22 22:05:36
Ha ha, teraz juz wiecie dlaczego ludzie sprzedaja Pirelki i to jeszcze po tak atrakcyjnych cenach ![]() ![]() ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2004-04-23 01:46:04 Panowie, Panowie!....Trochę uzupełnię:
Co do jazdy bez powietrza....wręcz tylko KILKANAŚCIE godzin wcześniej opona była /jak i wszystkie koła/ dokładnie pompowana, sprawdzana, wyważana przez serwis ogumienia!!-wszystko było IDEALNIE!! Po tej operacji samochód praktycznie nie jeździł aż do wyjazdu "ekstremalnego". Na 30-40 minut. przed trasą koła były "optycznie" sprawdzane -/to taki odruch kolegi po fali pasjonatów "spuszczania" powietrza autom na parkingu osiedlowym/!! A Wy??...mówicie jak serwis gwarancyjny Pirelli !! ![]() ![]() ![]() ![]() Szczeny im opadły i wycofali się z "akcji" jak im wypluł, że nie chodzi o 406 tylko kurwa o 206-tkę z silniczkiem 1,1 !!!!! Wyszedł stamtąd w normalnym SZOKU!!-POWIEDZCIE SAMI LUDZIE!!!!- POPIERDOLIŁO WSZYSTKICH!!!?????? |
![]() QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2004-04-23 09:32:10 Ale zaraz, czy to panowie w serwisie oceniaja co sie stalo na oko, czy tez powinni opone wziac na ekspertyze? Jezeli chcial cos zalatwic to powinien porozmawiac z kims wyzej, ew. grozac mediami, ktore przeciez chetnie se tematem zainteresuja. |
![]() DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2004-04-23 10:06:05 Boguś - a pytaliście tych szpeców czym się sztachali ? ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2004-04-23 13:53:47
![]() ![]() ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2004-04-23 13:55:26
No tak! Potem przyjechał bezpośredni przedstawiciel-ekspert z Pirelli ....rozmowa była trochę bardziej rzeczowa.Ale "pierwszą linią" lktóra przyjmuje reklamacje jbył właśnie ten warsztat!! |
![]() kobar Klubowy Weteran Ford Mondeo Warszawa-Bemowo | 2004-04-23 20:01:59 Najważniejsze, że nikomu nic się nie stało.
Życzę powodzenia z reklamacją tej opony. Z własnego doświadczenia mogę powiedzic tylko, że miałem bliskie spotkania z przedstawicielem Michelina. Kupiłem opony tej firmy i po jednym letnim sezonie w dwóch oponach wystąpiły pęknięcia między bieżnikiem oraz było widać kord. W wyniku reklamacji otrzymałem odpowiedź, że musiałem sam poprzecinać oponę i mam sę pier.... Kupiłem wtedy Continentale. Kobar |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2004-04-23 23:31:01 INTER-WULKANIZER Katowice, ul. Fabryczna -właściwie to jest ul. Kościuszki naprzeciwko salonu PEUGEOT!!- ładny z wyglądu serwis ale NIE JEŹDZIJCIE TAM PANOWIE!!!....może Was spotkać surowa kara" w razie jakiejś reklamacji!! |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-04-24 17:19:36 I dlatego właśnie ... Toyo Tyres Rulezzz ![]() ![]() |
![]() Martinezzz Focus II Radom / Warszawa | 2004-04-24 18:21:42
No akurat ten model do najlepszych nie należy (żeby nie powiedzieć iż jest kiepski). |
![]() Tomek-Mydlowski Warszawa | 2004-04-24 21:25:50 jest głośny żeby nie powiedzieć bardzo głosny, ale jeżeli idzie o przyczepność są to naprawde dobre opny.
... i znam się troche na tym ![]() |
![]() Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2004-04-24 22:14:29 Ja tuż przed dzwonem kupiłem 4 szt P6000. Trzy się udało uratować z wraka. Przełożyłem 2 do nowego na koła i 1 na zapas. Zobaczymy... Jak kiedyś przestanę pisać posty na forum, znaczy że bieżnik mi odpadł ....
A cop do tych zdjęć. Sam nie wiem. Zauiważcie śladu gumu na wewnętrznej stroni felgi. Wyglądają faktycznie na ślady jazdy na kapciu. Z drugiej strony, po uszkodzeniu opony nie powinien czhybna odpaść CAŁY bieżnik. Dopuszczam możliwość pęknięcia nawet duyżego w jednym miejscu. Może wysłąć tą oponę (i najlepiej jedną całą z tego samego zakupu) do ekspertyzy? Przychodzi mi do głowy ITS... Jeżeli ekspert wskazałby na wine producenta, trzeba walić bezpośrednio do firmy. Może udałoby się wyrwać trochę kasy za milczenie? Mogę pomóc przygotować takie pisemko... Pozdro Navi |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2004-04-24 22:50:53 No cóż!...jak raz nie zgodzę się z Tomkiem. ![]() Po pierwsze: jak zacząłem pracować w pomocy drogowej /ok. 3 lata/ współpracowaliśmy z jednym z poważniejszych serwisów ogumienia w Katowicach-ZAWSZE był problem jak przywoziliśmy klientów z ogumieniem Pirelli /np.jakaś taka seria pechowych przypadków Mondeo/. W końcu zapytałem o co chodzi!??-okazało się, że po kilku latach borykania się z b.licznymi reklamacjami dot. właśnie Pirelli –ZREZYGNOWALI z rozprowadzania tych opon!! Ad.1. pragnę przypomnieć, że”wypadek” nastąpił na drodze o naprawdę dobrej nawierzchni!!-jechali już spory kawał drogi –niezwykle małe prawdopodobieństwo walnięcia w dziurę czy krawężnik lub t.p.!! –felga jest nadal w niemal idealnym stanie!! Ad.2. - ad.3 Panowie na „reklamacyjnym” serwisie na TĘ SAMĄ felgę, z TYM SAMYM zaworem zamontowali testowo inną oponę - próbowali na szczelność, ładowali max ciśnienie, wpakowali na super wyważarkę- WSZYSTKO BYŁO AŻ ZA DOBRZE!! Co do zakładania-koło było zmontowane późnym latem 2003r.!!/jeżdziło jakieś 3 miesiące!/-teraz zostało tylko dokładnie sprawdzone i przykręcone do auta! Wnioskuję jednak zdecydowanie za wadą fabryczną! ![]() |
![]() plump Espero 1,8 CD + LPG Kraków | 2004-04-25 06:27:41
Bo kto ma zwracać? Rodzina zmarłego? ![]() ![]() ![]() ![]() Zapytaj go czy nie straszą go duchy po nocach... ![]() |