Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2004-04-27 23:41:26 Są do zniszczenia.
Ale w cięższym aucie... Zainteresujcie się firmą Ats... Tarcze robione w Polsce... Ale opinie bardzo dobre. Robią tez na zamówienie... Większe. |
![]() ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2004-04-28 00:16:39 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LUDZIE! To nie są żadne pęknięcia! To zwykły osad z klocków! To zupełnie normalne! A tarcze same w sobie są zajebiste! Jak to już powiedział Tomek: hamują rewelacyjnie a jedyną ich wadą jest wydawanie dziwnego szumu (warkotu) podczas ostrego hamowania... Co do Polonezowskich dystansów... W każdym Polonezie są one montowane - i z przodu i z tyłu. Na szrocie na którym byłem spotkałem 8 Polonezów bez kół i na każdym z nich były te dystansiki... Oprócz tych które były na samych Polonezach, facet na szrocie w magazynie w którym przechowywał pojedyńcze części, miał całą skrzynię tych dystansów uzbieranych przez kilka lat! |
Jacenty Klubowy Weteran Nubira III, KIA SEDO ... Suwałki | 2004-04-28 08:59:06 Jak widać na zdjęciu 2 coś dużo jest tych "osadów" ![]() |
![]() ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2004-04-28 10:11:34 Jest ich dużo, ponieważ tarcza nacinana szybciej ściera klocki swoimi nacięciami, dzięki czemu jednocześnie lepiej hamuje |
![]() Kufel Espero 2.0 CD Warszawa | 2004-04-28 12:33:29 Cześć
Łukasz, czy na zdjęciach w "getcie" dystanse te są juz założone na kołach? Jak nie, to nie zapomnij o zaprezentowaniu sie ![]() Z tego co pamietam, to masz ponadstandardową szerokość opon, wiec ciekaw jestem wyglądu. Pozdrawiam. Paweł. |
![]() Lee GF8 Katowice | 2004-04-28 13:34:39 z tego co wiem to polonez ma otwor centrujacy 58mm
a esperyna 56,6... Lukasz jak to rozwiazales?? a jesli nie rozwiazales to czy sa bicia na kierownicy?? ps: polonez to jednak przydatny samochod ![]() |
Luk-i Espero1.5 / Focus1.6 Łódź | 2004-04-28 18:42:49 Mam pytanie odnośnie tych dystansów.
Jaka jest ich grubość ? |
![]() raffsa Klubowy Weteran Espero Miasteczko Slaskie | 2004-04-30 22:58:00 BREMBO - jest w Częstochowie
Wieć tarcze są z częstochwy !!!. Pozdrawaim raffsa |
![]() Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2004-05-01 22:03:57
Nie w kazdym polonezie są z tyłu!! tylko w tych które maja tarcze hamulcowe na tylnej "osi" z przodu chyba wszystkie ja mam w trucku tylko z przodu bo z tyłu mam bebny ham. i nie ma dystansow!! |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2004-05-02 16:07:12 No Panowie zafascynowani BREMBO! mam dla Was dziwną wiadomość...wczoraj miałem okazję być świadkiem rozmowy jednego z pracowników (kierownicze stanowisko! ) firmy FEUVERT...było o tarczach hamulcowych...ponad 50% reklamacji składanych w FEUVERT, a dot. tarcza ham. dotyczy właśnie osławionje firmy BREMBO!!! ![]() ![]() |
![]() Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2004-05-02 16:09:02 Lukasz jakiej szerokosci sa te dystanse? |
![]() mcneo Espero, Impreza WRX ... Leżajsk Connecticut - USA | 2004-05-02 16:14:53 Bartek chcesz sobie zalozyc?? |
![]() Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2004-05-02 21:24:27 Bartek dystanse maja ok 1 cm nie wiem dokladnie musiałbym sciagac koło zeby zmierzyc ,a szczerze mówiąc nie chce mi sie juz dłubac przy tym polonezie wczoraj cały dzien go polerowalem. |
![]() ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2004-05-03 09:34:09 Nie no bez przesady! 1cm to nie mają! ![]() 0,5cm a dokładnie 5mm - to jest ich drubość ![]() Odnośnie otworu centrującego - faktycznie jest on większy - podczas montażu pomogłem sobie kawałkiem zwiniętego papierku - na środkowym zdjęciu możecie zwrócić uwagę jak zółty papierek jest wciśnięty w górną część otwóru centrującego - dzięki temu dystans podczas zakładania felgi nie ruszał się i nie opadał w dół. Po założeniu felgi, śruby jak gdyby "rozciągnęły i jednocześnie równo ułożyły" dystans pod felgą gdyż ich otwory na śruby są ciut mniejsze od naszych - nie ma żadnego bicia - bardzo dobrze się jeździ - i mimo iż jest to tylko 0,5cm to naprawdę czuć różnicę w jeździe - niewielką ale CZUĆ! |
![]() Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2004-05-06 23:47:34 Ja mam dystanse na tylnej osi po 17mm i bede wsadzal na przod pewie tez 17mm tak z czystej ciekawosci zapytalem jakiej sa grubosci |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2006-05-04 09:28:20 ![]() ![]() ![]() Mam i ja dystanse za 20zł komplet ![]() Kupiłem tak jak Łukasz od poloneza. Pasują i bicia nie stwierdzono nawet przy prędkości 140 km/h. A wrażenia - samochód nie "kładzie" się tak bardzo na ostrych łukach. Jeśli idzie o montaż to ja poradziłem sobie w banalny sposób. Jak już pisał Łukasz, pierścień centrujący w polonezie jest większy niż w espero, ale, jako że rozstaw śrub (szpilek) jest tam na 98mm, a otwory pod szpilki (w dystansach) są 11mm daje to możliwość wkręcenia naszych śrub (szpilek) M10 na rozstawie 100mm. Z centrowaniem poradziłem sobie w następujący sposób. Po zdjęciu koła odkręcamy również śrubę M6, którą Przykręca się bęben do piasty. Przykładamy dystans i przyłapujemy go 4 szpilkami do piasty. Najlepiej dokręcić by dokładnie przylegał do bębna. Następnie przy pomocy śruby M6 o 5mm dłuższej od oryginalnej przymocowałem wycentrowany dystans. Po założeniu jedyny dyskomfort jakio odczułem, to to, że trochu ciężej chodzi kierownica. Ale największy plus to to, że przy ostrym wejściu w łuk drogi nie obciera mi już opona o nadkole ![]() No i ten koszt ![]() ![]() |
![]() JaChomik Klubowy Weteran Honda Civic 1.8 Szczecin/Glasgow | 2006-05-05 19:55:00 A ja mam od golfa 3 gti 2 cm na strone na tyle a w bagazniku jeszcze jedne takie czekajace na montarz na przedniej osi |