| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
jac25 Corolla E11 Świebodzin | 2004-09-23 14:37:03 OK. Już znalałem gdzie jest dystrybutor w Krakowie.
A Wy kupujecie w sklepach motoryzacyjnych czy w lakierniczych? |
Agnes1980 Fiat 126p Łódź | 2004-10-03 21:53:14 Rzeczywiście Trez'a autko klimatyczne. |
BolimA PF '81 / E34 '90 Warszawa - Wola | 2004-10-08 07:00:13
Ostatnio podczas ratowania drzwi w moim poldolocie uzywalem Brunoxa. Nie moge sie nie zgodzic z Plushem - rozpylacze sa do niczego (preparat "sika" z dyszy cienkim, dlugim strumieniem), sam nakladalem preparat za pomoca malego pedzelka, po uprzednim napsikaniu do np. nakretki od butelki. Male wypryski rdzy na powierzchni karoserii po uprzednim zeszlifowaniu do "zywego" tez traktowalem tym preparatem, a no to lakier - zostawialem do wyschniecia na noc przed lakierem. Jak na razie nic nie "wychodzi" spod zaprawek, wszystko jest OK. |
PG RN MOD Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2004-10-21 20:06:45
ja nie szukalem a sam do mnie trafil. zapytalem kolesia czy niema cos takiego na rdze zeby ja zezerlo. on mi na to BRUNOX. sklepik z lakierami przy al.Pokoju. na skrzyzowaniu z soltysowska. /ja mam wersje na pedzel/. jest bardzo wydajne. zobaczymy jakie to cudo bedzie po zimie narazie po wyschnieciu jest ok |
cmatt OPEL SENATOR i OMEGA Kielce | 2005-04-07 17:41:22 Panowie POLRUS Duza kupanie kupować nie stosować po dwóch miesiącach wychodzi z pod niego rdza szkoda kasy i pracy!!!!!!!!!!
Pozdrawiam cmatt |
laska18 poznan | 2005-05-06 14:16:34 Tak sie zastanawiam co jest lepsze Tectyl Bodysafe czy BITEX??
chcialem zakonserwowac cale podwozie, troche poczytalem i wyszlo mi, ze BRUNOX bedzie najlepszy ale z kolei najgrozszy. 250 ml kosztuje okolo 30 pln, a tego na cale podwozie trohe by wyszlo! Co myslicie na temat Tectyl Bodysafe ?? |
Randal_ Zambroow | 2005-05-07 11:44:43 Moze przejzyj dokladnie forum.
Brunox epoxy to raczej podklad reaktywny na bazie żywic i nie ma sensu machać całego podwozia tym ale tylko miejsca pokorozyjne. Bitex to przeszłość i jest nielubiany przez wszystkich bo jest twardy jak zaschnie. Tworzą się wtedy pęknięcia (podwozie jednak pracuje), tam dostaje się woda, powietrze, sól... no i autko Ci rdzewieje a Ty myślisz że jest OK. Potem zaglądasz pod podwozie, pukasz a tu bitex odpada razem z "tlenkiem podłogi". O Tectylu już pisano że jest dobry. Sam przymierzam się do zabezpieczenia podwozia i też wacham się między Tectylem, Novolem a zwykłym barankiem. |
PG RN MOD Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2005-05-07 16:43:53 ja polecam novola. trzyma sie super juz ponad rok. zime przetrzymal i jest ok
co do brunoxa to tak jak pisal Randal_ . |
looqasch ![]() .... | 2005-05-15 00:23:54 A baranek też jest dobry. Ja zrobiem swojego "PUGA" i 3 lata już jeżdzę. Brak sladów uszkodzeń, pknięć itp. Oczywiście wcześniej wszystko zabezpieczyłem antykorozyjnie. |
bogdan_se Suwałki | 2005-05-16 21:42:34 > ja polecam novola. trzyma sie super juz ponad rok. zime przetrzymal i jest ok
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jestem ciekaw PG co dales pod baranek Novola, ostatnio w sklepie lakierniczym kupilem 4 takie baranki szare: 2 MS i 2 HS bardziej elastyczne. Z barankiem nie mialem jeszcze doczynienia, wczesniej używalem bitexu. Bede to kladł pedzlem i pistoletem na spod w Lanosie, chcę uzupelnic konserwacje blizej silnika i dac pod osłony tłumików, ale boje sie ze mi to popłynie. Podwozie praktycznie nie sladów korozji, tylko niewielkie naloty rdzy w otworach belek. Zastanawiam sie uzyciem podkładu reaktywnego lub zwykłego z żywicą Novola (1+1 za 61zl). Zgory dzieki za odp, pozdrawiam Bogdan. |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-05-23 20:41:01 Jeśli chodzi o Brunox, to faktycznie mogę polecić z czystym sumieniem.
Jeszcze dwa lata wstecz całkowicie nie ufałem środkom typu "odrdzewiacz". Nieco później dostałem jako "naczelny niedowiarek" próbki Brunox' a do darmowego testowania. Nie tylko przekonałem się, że jest skuteczny ale też zacząłem handlować tym ze Szwajcarami. Dużą zaletą tego środka jest bezterminowy okres przytatności do stosowania, co pozwala na zaopatrzenie się w pewną ilość bez groźby utraty zainwestowanych pieniędzy. Pozdrawiam - SpeedR |
Randal_ Zambroow | 2005-05-23 22:27:29
A czy mógłbyś napisać coś na temat brunoxa? np. czym najlepiej rozcieńczać/nie rozcieńczać, czym odłuszczać/nie odtłuszczać miejsca stosowania. Mógłbyś napisać też jakie są ceny tego preparatu (jeżeli handlujesz nim). pozdrawiam |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-05-23 23:07:07 Niestety... handlowałem.
Choć o ceny w każdej chwili mogę się dowiedzieć. Jutro dam znać. Jeśli natomiast chodzi o stosowanie, to z praktyki mogę polecić (do ogólnego zastosowania) Brunox Epoxy do zaprawek pędzelkowych. Właśnie "wersja" Epoxy charakteryzuje się dobrymi własciwościami antykorozyjnymi, oraz ma kilka cech pomocnych w późniejszym procesie lakierniczym... 1. Nie zawiara metali ciężkich, ani olejów mineralnych mających niekorzystne działanie na późniejsze podkłady i lakiery 2. Już o tym wspomniałem, ale... posiada nieograniczony czas przydatności do użycia 3. Ma charakter obojętny dla dostępnych w handlu ogólnym lakierów i podkładów a także mas szpachlowych. Jeśli chodzi o rozcieńczanie to Brunox można rozcieńczać wyłącznie Acetonem, jednak ze względu na "fabryczną" gęstość oraz stosunkowo długi czas schnięcia nie polecam takiego procederu. Prócz odmiany Epoxy, środki Brunox są dostępne pod różną postacią i do różnych zastosowań. - Turbo Spray (tylko w aerozolu) do ochrony antykorozyjnej a przy okazji jako środek smarująco - czyszczący - Turbo Spray IX50 (tylko w aerozolu) do powstrzymywania procesu korozji (+ funkcja smarująca) - Turbo Spray IX100 (areozol) podobnie jak powyższe, dodatkowo tworzy silną i długotrwałą powłokę, tzw. półpodkład W wolnej chwili zeskanuję pełną specyfikację i udostępnię na forum do poczytania. Pozdrawiam - SpeedR |
rogacek VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2005-05-25 13:39:11 a gdzie we wrocku dostene brunoxa???? ktoś może wie??? |
laska18 poznan | 2005-05-30 00:22:40 a moze ktos wie gdzie mozna dostac brunoxa Turbo Spray IX100.?
Np. na allegro nie ma czegos takiego... |
Randal_ Zambroow | 2005-05-30 10:01:16
Zapytaj w jakimś sklepie z bronią, wiatrówkami i takimi podobnymi. Poza tym na polskiej stronie brunoxa masz liste przedstawicieli... |
NAZIK Clio 16s Kraków | 2005-06-07 21:27:26 ul przewoz 2
jest dystrybutor (albo ktos taki) brunox'a tam jest taka okolica handlowo - uslugowa jak sie wejdzie to budynek na tylach trza pare razy okrazyc zanim sie znajdzie ten sklepik, dodam ze jest po stronie wschodniej budynku(hali,magazynu) 30ml 10 pln 100ml 15 pln 250ml 30 pln sa jeszcze chyba 500ml i 1L mila fachowa obsluga doradzi co jest nam potrzebne ja stosowalem brunoxa epoxy do elementu spawanego jakies 2 tyg temu i póki co moge go z czystym sumieneim polecic zobaczymy za kilka lat koniecznie nalozyc 2 warstwy!!! szwagier jakies 2 miesiace temu zrobil tym felgi i tez jest luks ps. mam pytanie czy na brunoxa nakladac mozna juz koncowy lakier?? - mowie o lakierze na karoserii samochodowej bo na tej powierzchni nie chcialbym nic testowac
|