MotoNews.pl

Xxx [KriSSo] xxx - Strona 1.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
... hehe ..... choroba ...... to mało powiedziane ...... to juz jest epidemia ....... kto wie ...... moze i ja się skusze na glebe ......

a ja mam pytanko czy ta rura wystarczy do odpowiedniego ochłodzenia strożka???? bo z tego co zaobserwowałem to potrzeban jest jeszcze przegroda żeby silnik nie grzał tak stożka. Bo myślę nad stożkiem u siebie ale najpierw chcę wszystko wiedzieć

Cytat:
2004-12-04 11:23:33, Javka pisze:
a ja mam pytanko czy ta rura wystarczy do odpowiedniego ochłodzenia strożka???? bo z tego co zaobserwowałem to potrzeban jest jeszcze przegroda żeby silnik nie grzał tak stożka. Bo myślę nad stożkiem u siebie ale najpierw chcę wszystko wiedzieć

Trudno powiedzieć. Być może latem faktycznie będzie taka konieczność. Póki co, przez tę rurę tak wieje, że po ostrej jeździ (silnik rozgrzany max), otwieram klapę, dotykam stożka i jest całkowicie zimny, zresztą reszta węża aż do przepustnicy również. Czyli dmucha zimne jak cholera, bo inaczej stożek byłby ciepły/gorący. Prawdopodobnie latem rura może nie wystarczyć, bo przecież jak już zewnątrz wieje gorącem (przy 30 paro stopniowym upale), to w komorze pod maską tym bardziej będzie ciepło. No ale zobaczymy latem.

Testy szosowe wykazaly, ze bez power rury storzek byl bardzo cieply........ po zamontowaniu power rury jest baaaaaaaardzo zimny

Krisso jesli chodzi o przerobki to jestes zawsze mile widziany w BTT Garage ze swoja essinka

-----------------
loża rządzi, loża radzi, loża nigdy Cię nie zdradzi..
Elitarna jednostka specjalna "Loża szyderców"

Ja mam tylko pytanie co zrobiles z ta rorka ktora byla przymocowana do dolnej czesci puszki ?? Bo ja caly czas jezdze z dolna czescia puchy i nie wiem co zrobic z ta rurka a to beznadziejnie wyglada.

Cytat:
2004-12-04 12:07:00, Chali pisze:
Ja mam tylko pytanie co zrobiles z ta rorka ktora byla przymocowana do dolnej czesci puszki ?? Bo ja caly czas jezdze z dolna czescia puchy i nie wiem co zrobic z ta rurka a to beznadziejnie wyglada.

To jest odma. Ten wężyk można wywalić, a w miejscu jego wyprowadzenia założyć miniaturowy stożek.. Takie coś można sobie dokupić. Śmiesznie to wtedy wygląda . Jeden stożek duży, a drugi malutki, jak kciuk .

W moim przypadku rura odmy sobie poprostu wisi, jak pieskowi jajeczka . Można by jedynie jakąś opaską małą ten wężyk ustabilizować, żeby nie latało na wszystkie strony.

A skad ten maly stozek ? Ile to kosztuje ?

buuuuuu ja tez kce miec stozek!!!!!

Cytat:
2004-12-04 13:10:37, NoSeK pisze:
A skad ten maly stozek ? Ile to kosztuje ?

.... koszty masz podane poniżej ..... tylko gdzie to zdobyć ????

KriSSo czy czujesz jakiś przyrost mocy tzn. czy czuć aby samochód był bardziej dynamiczny ?

a co powiecie na takie cudo w sumie byłoby już rozwiązane w części chłodzenie stożka bo w tej obudowie napewno by się tak nie grzał hmmm no a może by się grzał bardziej???

stożek

Eeeee to jakies niewiadomoco ... daj spokoj carbon-look ? O co w ogole chodzi ... czeba montowac normalnego stożka i tyle a jak nie normalnego to takiego jak ma Baks ... i do tego bezposrednio podpiac rure z zimnym z pod zderzaka i juz.

Qrcze.. Chcialbym sobie zalozyc stozek ale man zafajdany GAZ.. A wszyscy wokolo mowia mi ze to nie ma prawa bytu.. Chlopy z gazowni ogladali silnior i powiedzieli ze bedzie gasl..
Jak mam sobie sam sprawdzic czy przy dojezdzaniu do swiatel nie gedzie mi auto gaslo..?
essi MK6 1,6 16v + LPG
Wiem ze MICAB ma gaz + stozek.. Jak on tego dokonal..? Nie wiem... Ale GRATULUJE..i ja tez tak chce...

Cytat:
2004-12-04 15:22:24, open pisze:
... Wiem ze MICAB ma gaz + stozek.. Jak on tego dokonal..? Nie wiem... Ale GRATULUJE..i ja tez tak chce...

....hmmmmmmmm wiec to bylo tak: siedzimy sobie w pewny letni wieczorek nad jeziorkiem popijajac ....cole. Siedzimy tak i siedzimy i kminimy...... hmmm dlaczego kazdy mowi, ze stozek + lpg nie ma racji bytu?? I postanowilismy to sprawdzic. Przelozylismy stpzek z innego auta do cabriolota z lpg i bangla bez zadnych problemow do tej pory.

Wierz tylko w to co sam sprawdzisz, jak ktos ci mowi, ze cos jest niemozliwe... sprawdz czy tak jest w rzeczywistosci ...

-----------------
loża rządzi, loża radzi, loża nigdy Cię nie zdradzi..
Elitarna jednostka specjalna "Loża szyderców"

Cytat:
2004-12-04 15:36:31, shibby pisze:
Wierz tylko w to co sam sprawdzisz, jak ktos ci mowi, ze cos jest niemozliwe... sprawdz czy tak jest w rzeczywistosci ...

Wiesz... Chyba bede musial sie od kogos zapozyczyc i zobaczyc.. Jak bedzie gasl to trudno a jak nie to do sklepu po stozek...

ja wsadzilem starym do astry i jest git. Sprawa tylko odpowiedniego dolotu bo jak mialem taka rure jak przy benzynie to wogole nie chciala isc powyzej 100km/h bo zadmuchiwalo gazik. Doszedlem do kompromisu i teraz nie ma takiego v-max jak normalnie ale za to wszystko inne jest git.

a co do tych obudow to nie jest zadna glupota. Taka sam u grabowskiego ksztuje chyba 400zl i jest to dobry sposob na odizolowanie podobono.

KriSSo powiedz gdzie kupiłeś ten stożek. W sklepie czy zamawiałeś gdzieś z neta? Też bym chętnie takiego sobie zafundował na mikołaja (a raczej Essiemu )

no u mnie stożek chodzi jak trzeba mimo, że jest gaz....a rure mam tak jak KriSSo poprowadzoną bezpośrednio do stożka ze zderzaka więc dmucha naprawde mocno......podobno jak Ci będzie gasł to można coś pokombinować z ilościa gazu i powietrza....

a co do termoizolacji od silnika to z moich obserwacji wynika, że przy takim dolocie ze zderzaka bezpośrednio obudowa nie jest potrzebna, jeździłem ze swoim stożkiem w lato i też go dobrze chłodzi......oczywiście można sie pobawić w izolacje ale pytanie czy to ma sens ?? bo moim zdaniem nie...nio chyba, że ktos juz wyczynowo szykuje auto na wyścigi.....

wiec Open walcz z montażem stożka...warto

Maniurka....stożek możesz kupić w każdym sklepie tuningowym......wszystko zależy od Twoich upodobań i portfela ....tylko polecam kupić taki, który tak jak Krissa będzie zakończony metalową płytką....bo wtedy ładnie sie go montuje na nóżke....bo wiesz sa jeszcze takie co mają dziure na środku...ale to już więcej kombinacji przy montażu

ale przy SGI chyba nie ma problemu ??

może ktoś ma?