MotoNews.pl

Moje autko Honda - Strona 1.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Za masowanie pleców odpowiada Głosnik JBL GT 400W w RMSie 2400W Szczytowej Wzmacniacz US BLASTER 200 RMS Kondensator1.5 F Zestaw dwudrożny Lanzar Radio Pioneer DEH-P6400 MP3.

Autko ladne z wyjatkami, tylny zderzak zbyt kosmiczny, naklejka na drzwiach tylko szpeci wyglad autka.

bez obrazy ale po h... ci ta maklejka....ale autko ogólnie może byc.........no i te progi ale .......zawsze można zmienic

No mi tez sie nie podoba ta naklejka te zdjecia co zrobioe były chyba zaraz po kupnie sa wporzdku no + te lexusy i zadnych naklejek badziewiastych

Naklejki będą zdarte Mysle o malowamiu na dwa kolory lub o pozostawienu obecnego.

Nowy nabytek do Hondy Nistety za kilka tygodni go dostane.

Co to za turbina (producent, typ)? I czym to bedziesz sterowal?

[ wiadomość edytowana przez: Piotrek83 dnia 2005-03-07 23:13:31 ]

a mnie nie laduja sie wszystkie zdjecia .... tylko trzy widzialem .... osobiscie tez przyczepie sie do progow bo naprawde nie pasuja do zaokraglen auta .... ale o gustach nie dyskutujemy ..... ogolnie ladne autko i z tego co sie orientuje to honda tego typu bardzo ladnie chodzi.... mialem kiedys okazji taka jezdzic i musze przyznac ze pozytyw za sam samochod

gdzie będziesz ten kit zakładał ?

Jeżeli to założysz to będe pełen podziwu.

podoba m isie profesionalizm.
Zadnego kombinowania druciarstwa gotowy zestaw i tyle.
Wiadomo ze bedzie dzialac jak załozy ktos dobrze - bedzie szybkie autko...

Narazie nie wiemy co to za zestaw, czyzby sam kupujacy nie wiedzial? O profesjonalizmie to mozna mowic dopiero, jak to zacznie jezdzic (jakos nie wydaje mi sie, zeby to w garazu sam skladal), a zdjecie zestawu to kazdy moze pokazac...

D16Y FULL Turbo Kit - CIVIC SOHC Models - Super TD40 Turbo
To jest taki zestaw.Niestety bez chłodnicy powietrza ale na giełdzie w Sandomierzu coś dobiore.Zetwaw zaierzam sam zakładać a czy sie uda zobaczymy.

Zestaw

Chcialem zauwazyc, ze on jest Full, ale bez elektroniki, powodzenia w samodzielnym montazu...

Dziękuje...

Super, powodzonka w montazu, tez bym sobie cos takiego pomatowal troche pomodzisz, cos popsujesz, pownerwiasz sie, wydasz dodatkowa kase a ile wiedzy zdobedziesz a jak sie wkoncu uda to bedziesz mial glowe wyzej niz normalnie Mostostal

Powodzonka

Jakby ktos chcial to u mnie na polce lezy Maximum Boost C.Bell'a. Dochodzenie co do czego i dlaczego na "chlopski rozum" to musi byc ciekawe doswiadczenie. Sterowanie, ja mysle, ze seryjny komp sobie poradzi z nadcisnieniem wazne zeby syczalo.
Ps. Zajzyj na strone homemadeturbo.com http://homemadeturbo.com/

Ozi dobra rada jedź do jakiejs firmy zaosczedzisz na tym duzo.
a co do strojenia to macpl na sr.pl tanio stroi SMt6

Bez odprezania silnika nie bardzo jest jak dmuchnac ponad 0,4-0,5bara chyba ze jest przewidziana eksploatacja na metanolu albo innym ogolnodostepnym paliwie. Przy takim setupie mysle ze z 160-180km mozna by wyciagnac.

[ wiadomość edytowana przez: tomeQ_ dnia 2005-03-10 23:17:11 ]

Cytat:
2005-03-10 23:14:49, tomeQ_ pisze:
Przy takim setupie mysle ze z 160-180km mozna by wyciagnac.

Ale nie w warunkach garazowych!!! Gosc albo nas robi w konia, albo porywa sie z motyka na slonce, myslac ze uda mu sie to poskladac samemu...tzn poskladac sie da, ale w najlepszym wypadku nie zapali, a w najgorszym (np. brak dodatkowego paliwa) nastepne zamowienie to beda nowe tloki / glowica / silnik.
Czy wy naprawde myslicie, ze zalozenie turbo to tylko przykrecenie czesci i juz? Ja sie od dluzszego czasu zastanawiam nad turbo, ale poza brakiem funduszy, przede wszystkim brak mi wiedzy, niektorych problemow nie da sie przekroczyc w warunkach garazowych.

Ja zakladam ze Ozi zna sie rownie dobrze na elektronice co na mechanice i to wszystko posklada i wystroi Wbrew pozorom dostrojenie silnika na smt tak zeby jezdzil i nie wybuchal nie jest jakos niewyobrazalnie trudne, do szukania koni trzeba juz sie tym dluzej pobawic. Mozna tez zawsze uzyc systemu a'la GMS czyli wtryskiwacz+czujnik+przekaznik i ognia Mozna tez sie zglosic do zakladu tuningowego na staszica, czyli Stelmach tjuning ktory to uturbil poloneza 2.0 sprezarka z cromy.........pojezdzil pare dni i odplynal