Pranie tapicerki - Strona 1.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak dla mnie najlepsza jest metoda ekstrakcji. Popraniu tapicerka jest super czysta i nic w n iej nie zostaje

Próbowałem kiedyś prania pianą na rozlane mleko.
skutek był taki że przykro pachniał.

Witam, najlepszym sposobem na wyczyszczenie tapicerki jest myjnia parowa. Korzystając z pary możemy odświeżyć tapicerkę, a nawet wyczyścić siedzenie i jest ono suche już po kilkunastu minutach po zakończeniu mycia. Dodatkowo para dezynfekuje i sanifikuje czyszczone powierzchnie dzięki czemu auto jest pozbawione wszelkich zapachów np. po zwierzętach czy papierosach.

Cytat:
2011-10-28 12:24:02, steamart pisze:
Witam, najlepszym sposobem na wyczyszczenie tapicerki jest myjnia parowa. Korzystając z pary możemy odświeżyć tapicerkę, a nawet wyczyścić siedzenie i jest ono suche już po kilkunastu minutach po zakończeniu mycia. Dodatkowo para dezynfekuje i sanifikuje czyszczone powierzchnie dzięki czemu auto jest pozbawione wszelkich zapachów np. po zwierzętach czy papierosach.

W jaki sposób para dezynfekuje czyszczoną powierzchnię? Czy para jest połączona z jakimś środkiem chemicznym, który dezynfekuje?

Para która wydobywa się z dyszy jest pod ciśnieniem około 8 barów i jest bardzo gorąca, dlatego na czyszczonej powierzchni nie jest w stanie przetrwać żadna bakteria Wysoka temperatura wystarczy, aby pozbyć się mikroorganizmów i mieć wydezynfekowaną powierzchnię.

Pozdrawiam

Polecam poszukać na gruponach citimach itp. Można pranie tapicerki kupić w cenie 30zł.

Ja często piore tapicerkę skórzaną w samochodzie i ceny są rożne w zależności chociażby od jej koloru- droższa będzie oczywiście jasna,mniej więcej wychodzi to w granicach 50-70 zł za całość.

Poleci ktoś sprawdzoną firmę od czyszczenia tapicerek samochodowych w Rzeszowie ?