MotoNews.pl

NoSkObil cd ... hamulce 278 mm - dopiolem swego ! - Strona 1.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hihih, Nosek to hamowanie porządne masz... teraz przydało by się porządne rozpędzanie

Cytat:
2005-04-20 09:40:16, slawas1 pisze:
hihih, Nosek to hamowanie porządne masz... teraz przydało by się porządne rozpędzanie

właśnie miałem to napisać

Spoko spoko powolutku dojdziemy do wszystkiego. Ja jestem poprostu tradycjonalista i robie rzeczy w pewnej kolejnosci
1. Zawieszenie,
2. Hamulce,
3. Wymiana silnika

no i po drodze gdziestam jakis styling czasem sie trafi Jesli chodzi o silnik to jestem juz zdecydowany na 1.8 ZETEC 130 PS ... jechalem tym ostatnio i mysle ze po paru zabiegach dodatkowych RSy beda w zasiegu

Cytat:
2005-04-20 10:22:33, NoSeK pisze:
Spoko spoko powolutku dojdziemy do wszystkiego. Ja jestem poprostu tradycjonalista i robie rzeczy w pewnej kolejnosci 1. Zawieszenie, 2. Hamulce, 3. Wymiana silnika no i po drodze gdziestam jakis styling czasem sie trafi Jesli chodzi o silnik to jestem juz zdecydowany na 1.8 ZETEC 130 PS ... jechalem tym ostatnio i mysle ze po paru zabiegach dodatkowych RSy beda w zasiegu

Jeśli dobry ten 1,8 to na "odejście" nawet bez zabiegów możesz stawać do RS-ów ))

Cytat:
2005-04-20 10:35:14, BaD_BoY_KrK pisze:
Jeśli dobry ten 1,8 to na "odejście" nawet bez zabiegów możesz stawać do RS-ów ))

NoSeK ma 1,6 16V (jeszcze? )

Ja też zacząłem po sotatnim Monster Grillowym przelocie przez miasto myśleć o takich hamownikach

[ wiadomość edytowana przez: Wojo82 dnia 2005-04-20 10:57:23 ]

No coz ... jeszcze 1.6 Ale za to jaki

A jesli chodzi o taka modyfikacje ... to w razie czego sluze pomocą.

NoSKu, będę się do Ciebie pewnie o to zwracać prędzej czy później, tylko ja mam KMV, więc jeszcze nie wiem jakie różnice będą w stosunku do Twojego opisu...

Nosek, szybki zestaw pytan :
1) Czy przy tej tardzy i zacisku - wejdzie 14" felga <- taka mam zime a system hamulcowy bardzooooo mi sie spodobal.
2) No a teraz jak mozesz to cos na temat kosztow przedsiewziecia

No wiec tak ...

1. felga 14" nie wejdzie za cholere ... trzeba niestety zakladac 15 na zimke

2. Koszty mniejwiecej :
-500 tarcze nawiercane Zimmerman
-100 klocki Motorcraft
-160 montaz wszystkiego
-50 dystanse
-40 nowe gumki do zaciskow
-180 zaciski (to byla mega mega mega mega okazja normalnie 180 to za sztuke jest malo)
----------------------
1030 ... :/

no nie powiem.....chyle czoła nosek modyfikacja na wysokim poziomie.....bardzo mi się podoba to.....teraz to można hamować
ale chyba przydałoby się zmienić pompe to jeszcze powinno poprawić hamowanie.....

Ale da się do tego jakoś bez problemu wpasić jeszcze pompe od Mondka? I czy faktycznie do jeszcze pomoże, powinno Ile jest obowdów etc.

Pompa nic nie zmienia ... rozmawialem z paroma osobami i wniosek byl tylko jeden ... pompa seryjna spokojnie wydoli i nie ma co kombinowac.

Najlepiej zeby Azrael sie wypowiedzial w tym temacie ... co dalaby wymiana i czemu tego nie robic.

Micab ... dzieki za komplement

No nie powiem, robi wrażenie Gratuluję NoSeK

No i ja tym razem się nie przyczepię

Kielek ... to chyba najwiekszykomplement jaki moze byc

O w mordkę misia, albo buraka!!! Ale fajniutko Ta tarcza, to jak felga umieszczona za felgą!!!

Ja juz gratulowalem, ale szykuje sie zajefajny bialy Killer

Killer to bedzie jak serducho zmienimy na 1.8 RQB Narazie to moge robic jako głowny hamownik na wyscigach

jestem pelen podziwu nosek... naprawde kawal dobrej roboty
ale ja mam pytanie z innej beczki..... te alu byly malowane czy taki ich org. kolor? jesli malowane, chcialbym nazwe i numer lakieru poznac

a czemu zdjęcia sa tylko z prawej strony autka, czyżbyś zamontował na razie na jedną stronę