Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Strohs Polonez Caro 1,6 GLI Sandomierz | 2004-12-10 19:53:29 Harcerz czy ja bym sie załapał na zakup takich przełaczników ?
Oczywiscie koszty przesyłki i zakupu pokrywam. Troche mam za daleko do zomisu. ![]() |
![]() czeczun Miłośnik FSO FSO 125p '87 Toruń | 2004-12-17 09:32:31 na allegro są fajne maty. |
![]() harcerz_PN Miłośnik FSO Polonez Caro + Warszawa | 2004-12-17 10:10:27 W Zomisie przełączników już jest mało, są w kartonie pod przełącznikami od haka (tak na boku, to mam hak, ale nie włączam tego przełącznika, bo żeby to cudo działało trzebaby podobno założyć wiązkę za 270 PLN - tak mi powiedział facet, który zakładał hak).
Przełącznik kupiony i nawet założony żeby ładnie wyglądał i zamiast zaślepki od sterowania lusterek zakupiłem przełącznik, bo też ładnie wygląda. Ale do konkretów: Rozmawiałem z elektrykiem i powiedział, że będzie trzeba założyć nową wiązkę do podgrewania foteli, bo w standardzie nie ma. Trochę nie chce mi się wierzyć... Po dokładnym przeszukaniu wszelkich zakamarków znalazłem luźną kostkę za schowkiem - czy ona jest do podgrzewanych foteli ![]() Czy/gdzie pod deską/za zegarami jest gdzieś lużna kostka do przełącznika ![]() I znowu się rozpisałem, sorry ![]() |
![]() harcerz_PN Miłośnik FSO Polonez Caro + Warszawa | 2004-12-17 10:24:18 Dzięki GDA, moje wątpliwości zostały rozwiane ![]() |
![]() czeczun Miłośnik FSO FSO 125p '87 Toruń | 2004-12-17 18:23:36 a jak zrobić instalację pod podgrzewane fotele w 125p? Skąd ciągnąć kable? Jaki bezpiecznik? Ogólnie jak to zrobić żeby działało?
[ wiadomość edytowana przez: czeczun dnia 2004-12-17 21:26:24 ] |
polonezcaro . | 2004-12-18 15:49:36
faktycznie .... taka wiązka to naprawde wyzwanie... bezpiecznik + 2m przewodu + przełącznik.... stopień skomplikowania taki jak stworzenie instalacji do ABS'u ![]() co za problem podłączyc kilka kabelków ![]() ![]() |
polonezcaro . | 2004-12-18 15:57:01
a teraz konkrety; kupujesz przewód (dość gruby - żeby potem izolacja sie nei rzetarła) kupujesz "kradziejki" - takie spinki do łączenia przewodów, same przecinają izolacje, i łącza żyły przewodów) przełącznik + oprawke na bezpiecznik + bezpiecznik znajdujesz przewód "+" zapalniczki, "kradniesz" kradziejkami napięcie, to samo robisz z "-" . "+" najpier przez bezpiecznik i potem prowadzisz do przełącznika ( jakiegokolwiek) - zawsze w szereg!! i potem do maty w siedzeniach. cała filozofia. Juz niepamietam czy w DF po wyjeciu kluczykow ze stcyjki działa zapalniczka?? - jesli tak to albo pamiętaj o wylączaniu mat - albo poszukaj innego punkty "podkradania" napięcia - tak aby po wyjęciu kluczykow, napięcia nei było ( tak napewno nei zapomnieszo wyłączeniu mat grzejnych) OT cala filozofia, podłączasz tak samo jak wzmacniacz, zarowke... cokolwiek |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2004-12-18 16:28:04 jeszcze bym w to włączył kontrolkę-będziesz miał kontrolę nad włączaniem
w polonezie siedzenia są "po stacyjce" chociaż producent umożliwia również grzanie na postoju,muszą być jednak klucze w stacyjce-w sumie fajna sprawa |
![]() harcerz_PN Miłośnik FSO Polonez Caro + Warszawa | 2004-12-20 12:05:51 No zacząłem strasznie przeklinać poszukując tych holernych kostek. Pól tapicerki rozwalone, deske rozkręciłem i... dupa, NIE MA ![]() ![]() Zachciało mi si luxusu... |
![]() Strohs Polonez Caro 1,6 GLI Sandomierz | 2004-12-20 14:08:53 Harcerz zacznij szukanie od kontrolki podgrzewania siedzeń. Jak kabel nie jest doprowadzony do kontrolki podgrzewania siedzeń w zestawie liczników to instalacji nie masz i musisz ją sam od postaw stworzyć. U mnie Polonez Caro 1996 jest ale w wersji szczątkowej tzn. za licznikami jest wyprowadzona kostka z 4 przewodami (plus zasilania, masa 2x?, kontrolka w zegarach). Dalej będę musiał prowadzić sam. ![]() |
![]() Bocian_s_313_PTK Miłośnik FSO PN Rover Siedlce | 2004-12-20 14:18:07
A sprawdzałeś pod tapicerką obok tunelu skrzyni biegów w nogach pasażera. Tak jak idą przewody do włącznika wstecznego tak samo idą tam też przewody do foteli. Bynajmniej u mnie. Skoro masz kostkę i podpiętą kontrolkę to czemu nie miałbyś mieć reszty. Ja u siebie znalazłem te przewody jak wyjąłem kompletnie przednią część tapicerki podłogowej (przy okazji konserwacji wnętrza). Inaczej w życiu bym ich nie znalazł. |
![]() Strohs Polonez Caro 1,6 GLI Sandomierz | 2004-12-20 14:50:48 Hmm, obok tunelu od strony pasażera mam tylko poprowadzony kabel od światła cofania i czujnika prędkości. (sprawdzałem wiosną w ramach przewietrzania auta po zimie) Jak wyłącznik i mata grzewcza do mnie dojdą to będę szukał dokładniej ![]() |
![]() leon Miłośnik FSO Leonez Atuz 1.6 GLIz ... ZONK & Toruń | 2004-12-20 15:55:56
Jest dokładnie jaki piszesz, jeszcze jedną rzecz, którą trzeba sprawdzić to czy jest bezpiecznik. Niestety nigdzie w literaturze nie ma instalacji o.siedzień, więc nie wiadomo jak powinna ona wyglądać. Jesteś pewien, że na tej kostce jest 2xmasa? Z tego co pamiętam to masa jest jedna, natomiast jest 2xzasilanie, jedno do siedzień, drugie to podświetlenia wyłącznika. |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2004-12-20 16:09:01 Zasilanie powinno być podwójne do jednego i drugiego fotela osobno |
![]() leon Miłośnik FSO Leonez Atuz 1.6 GLIz ... ZONK & Toruń | 2004-12-20 16:21:41
Pozwole się z kolegą nie zgodzić. Z bezpiecznika idzie tylko jeden kabelek (o ile pamiętam fioletowy) i idzie do tej tajemniczej poczwórnej kostki. Drugi z zasilaniem idzie niewiadomo skąd. |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2004-12-20 16:23:20 ja kciałem tylko powiedzieć że oba fotele mają osobne zasilanie ![]() |
![]() Strohs Polonez Caro 1,6 GLI Sandomierz | 2004-12-20 21:01:18 Leon, Harcerz - zmusiłem moje szare komórki do wysiłku ![]() Instalacja podgrzewania fotela kończy się na tej "tajemniczej" 4 stykowej kostce za licznikiem (z lewej strony) dotyczy to zarówno mojego Poldka MR96 jak i Poloneza +. Oznaczenia kolorów w kostce podaję za instalacją z plusa ( u mnie jest identycznie) 1. przewód fioletowy - idzie bezpośrednio od bezpiecznika ogrzewania siedzeń (w plusie dodatkowo od tego bezpiecznika odchodzi jeszcze zielony przewód do wyłącznika świateł awaryjnych. Drugi koniec bezpieczika dostaje napięcie ze stacyjki 2. przewód szary - idzie bezpośrednio do lampki sygnalizacyjnej podgrzewania siedzeń. Jest ona sterowana masą tzn. po podlaczeniu do masy zapala się. 3. przewód czarny - to oczywiście masa 4. przewód zielony - to podswietlanie klawisza (leon jednak miałeś rację) napięcie pochodzi z poświetlania gniazda zapalniczki. Acha przy plusie należy uważać aby nie pomylić kostki od siedzeń z kostką od szyb elektrycznych. Obie są za licznikami i sa tego samego typu, z tym że ta od siedzeń znajduje się po lewej stronie licznika zaś ta od szyb po prawej. Co do oddzielnego zasilania lewego i prawego fotela (w tych poldkach które mają kompletna instalację) to nie jestem tego na 100 % pewien. Przełacznik od podgrzewania siedzeń który do mnie dzisiaj doszedł (dzięki harcerz ![]() |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2004-12-20 22:44:58
gniazdo zapalniczki przynajmniej u mnie jest podświetlane dopiero po pozycyjnych a klawisz po stacyjce maty nie były podgrzewane na dwa razy-są osobne kostki do lewego i prawego siedzenia |