| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2004-06-22 00:38:25 Hihi - albo pakiet usterek Oglądałem, nagrałem. Taka usterka była nie fair. Tamta z zielonym kabelkiem była w porządku. ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2004-06-22 01:27:51 Nie no usterka była nie do wykrycia |
Konrad Miłośnik FSO MB 190 Warszawa | 2004-06-22 01:49:18 Już nie pierwszy raz dali ciała w tym programie.
Kiedyś sprawdzali serwis komputerów. Podłączyli wtyczkę od LPT odwrotnie na płycie głównej. Drukarka nie chciała normalnie drukować oprócz strony testowej. Przychodzi koleś naprawić i pyta się: Działało ? ODP> TAK. Ktoś grzebał w środku ? ODP>NIE. I w ten sposób gościa oszukali i wydymali z roboty bo nie miał już po co zaglądać do pudła..... skoro nikt nic nie zmieniał to po co?!?! A ci dwaj kolesie na końcu to się chyba z tego chłopaka nabijali co tym Poldkiem z tą dziewczyną przyjechał. Koleś wyglądał na takiego ..... innego wyznania co to chce parade równości w wawie robić Najbardziej mnie zszokował gościu który zakleił dolot powietrza. |
zenolop Polonez1.4 16V DOHC Warszawa | 2004-06-22 09:30:47
Gdybym był takim sfilmowanym wprowadzonym w błąd, to do sądu bym ich podał. A wiecie po co się robi takie manipulacjie? Żebyś nie skorzystał z polskiego zakładu usługowego tylko złapał komputer pod pachę i pobiegł np do vobisu. Czyli do korporacji. Prawidłowe opisanie przez klienta problemu to połowa roboty przy naprawie czegokolwiek. Czasami nie mniej ważne są dodatkowo okoliczności w których usterka wystąpiła. |
k1cyprys Miłośnik FSO 125p 1972 Kraków | 2004-06-22 09:43:01 taa, Mokry ja tez to slyszalem - ale ale on powiedzial cos ze
" trzeba bedzie sciagac glowice do regulacji zaworow" hehe to dopiero dobre... prawdziwy fachowiec, zreszta wszyscy dobrzy... albo ci co uszkodzili reduktor i dali nowy za cos 370zł? fajnie, jedziesz z pierdola za 2zl (tyle kosztuje opaska...)a wyjezdzasz z nowym reduktorem... od tej pory sam wszystko robie - bo nawet jak zrobie prowizorke czy cos spierdole, to przynajmniej ZA DARMO... |
Aristo Miłośnik FSO Polonez Caro Ruda Śląska | 2004-06-22 10:00:01
Oglądałem pierwszą część programu, i też uważam że usterka była nie do wykrycia. Bo jeśli auto jeździ i wszystko było OK. To tak jakby była instalacja skopana od początku. Jakby pojechali nawet do najlepszego zakładu na świecie to diagnoza byłaby niemożliwa - SKOPALI TEN ODCINEK NIESAMOWICIE. A ten koleś co był z prowadzącymi to nieuk i tyle Nie wiem czy zwrociliście uwage że w tym filtrze powietrza nie było przepustnicy z regulacją CIEPŁO/ZIMNE i to że ktoś zakleił jedną dziure folią to nic sie nie stało ... jak ktoś nagrał niech mnie poprawi. PROGRAM DOBRY ALE WCZORAJSZY ODCINEK TO KICHA !!! |
Mokry Miłośnik FSO Poldzo/VW Gragów | 2004-06-22 10:03:30 Któryś tam fachowiec chciał mierzyć ciśnienie gazu może by wtedy wyszła usterka |
korek Miłośnik FSO Polski Fiat 125p Gdańsk/Warszawa | 2004-06-22 10:06:21 A teraz z zupełnie innej beczki. Nie z programu usterka ale dotyczy tzw fachowców
W kwietniu nie zauważyłem "policjanta" na drodze i uderzyłem miska o podłoże. Ponieważ przy pracującym silniku powstawał mocny gruchot (nic dziwnego skoro urwany smok lata po misce) pojechałem do najbliższego warsztatu i zgadnijcie jaka diagnozę usłyszałem. Odpowiedź przed końcem pracy. |
Aristo Miłośnik FSO Polonez Caro Ruda Śląska | 2004-06-22 10:12:38 No i jeszcze ten własnie niby pseudo-fachowiec z programu, po zatkaniu przez jednych tą folią jednego dolotu stwierdza że samochód bedzie palił wiecej- na jakiej podstawie ???
przecież jeśli on przytkali rurke z gazem to tamci przytkali powietrze, i może super dokladnie nie wyregurowali (może) to wszystko było OK, no to musieli wymyśleć że tak nie można bo przecież zużycie gazu etc etc czy oni mysla że ludzie są tak tępi że niezauważą nieuctwa realizatorów i tych ich pseudo-fachowców doradców!!!! ŻENADA |
Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2004-06-22 10:14:10
1. Zawory + zdjęcie głowicy 2. Ten typ tak ma. |
Aristo Miłośnik FSO Polonez Caro Ruda Śląska | 2004-06-22 10:14:52
a czy mowiles im o tym udeżeniu miską ??? bo jeśli nie ..... to wszystko mozna wymyśleć |
korek Miłośnik FSO Polski Fiat 125p Gdańsk/Warszawa | 2004-06-22 10:16:37 Mówiłem szczerze jak na spowiedzi swietej (lub jeżeli ktoś woli inaczej jak na przesłuchaniu) |
Aristo Miłośnik FSO Polonez Caro Ruda Śląska | 2004-06-22 10:21:26 a ciśnienie było ???
stawiam na urwany korbowód no może pękniety wał nic innego mi nie przychodzi |
korek Miłośnik FSO Polski Fiat 125p Gdańsk/Warszawa | 2004-06-22 10:24:14 Ciśnienie było w porządku. |
momik Miłośnik FSO Subaru Warszawa | 2004-06-22 10:29:55
odpowietrzyć lusterka |
korek Miłośnik FSO Polski Fiat 125p Gdańsk/Warszawa | 2004-06-22 10:31:27 ale ja mam tylko jedno |
Aristo Miłośnik FSO Polonez Caro Ruda Śląska | 2004-06-22 10:33:07
Raczej by nie wyszła, musieliby wydatek reduktora mierzyć ale tylko na innych wężach. I potem sprawdzać ten zawór i węże. Ale żaden normalnie myslący człowiek wie że te węże NIE MAJA PRAWA SIE ZATKAĆ no bo czym ??? |
Jojo Miłośnik FSO SI /PF 125 '77 Warszawa-Bemowo | 2004-06-22 10:36:26 korek - na strazacką z tą ruiną |