Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() magik vw golf mk2 Dąbrowa Górnicza | 2004-04-17 19:50:55 2x6W? - stawiałbym,że to charczenie,to raczej wina radia
a co do wzmacniacza - mam obawy, czy radio da radę go pociągnąć... z resztą wszystko zależ do tego,co chcesz tam włożyć ![]() ja mam radyjko 4x35W i zestawik głośników ze zwrotnicami (gdzieś w tym wątku pisałem) i powiem szczerze,że wcale nie potrzebuję wzmacniacza,bo jak dasz na maxa,to i tak w aucie nie wysiedzisz ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: magik dnia 2004-04-17 19:53:29 ] |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-04-17 23:44:19 charczenie bierze sie wg. mnie raczej z glosnikow....
tworzywo to kicha, lepiej celulza lakierowana.... i 10" - to nie da ZADNEGO dzieku ponizej wysokiej srednicy.... a radio uczciwe moze miec te 6 wat ![]() a wzmaczniacz... DA sie, tylko dowedz sie, jak radio z nim zgrac... czy przez wyjscie wzmacniaczowe chinch czy glosnikowo... |
Arczi1982 SYMPATYCZNY GOŚĆ Katowice | 2004-04-18 21:03:52 W sumie to są na zbyciu, bo mi tylko leza i miejsce zajmuja ![]() |
![]() Adam626 Mazda626/Lada2107 Warszawa | 2004-04-19 00:15:29 DZis widzialem w MediaMarkt (Wola) Elipsy 693 Silicona za 99PLN
oraz w Avans w BlueCity MAgnat 693 power bull za 169 w MM sa jeszcze 165 systemowe za 99. |
![]() Pablox SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107'89 -była, ... Gdynia | 2004-04-23 18:45:04 Arczi a ile bys kcial za te radyjka ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Grzegorz75 SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara 21093 Zgłobice | 2004-07-14 16:53:19 Myślę iż parę osób wykonało już deklarowane wcześniej poprawki, przeróbki itp. Upłynęło parę miechów (aż trzy) od czasu powstania tematu. Napiszcie co się poprawiło lub popsuło ![]() [ wiadomość edytowana przez: grzegorz75 dnia 2004-07-14 16:55:41 ] |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-07-14 21:21:31 no dobra. ja popsulem calkiem.
do remontu wywalilem wszystkie wytlumienia tylu i juz nie zalozylem. Glosniki dmuchaja teraz w caly bagaznik i nie mam juz najnizszego basu. Pozostala jedynie dobre nascenie i kontrola nizszych tonow. soprany to osobny dramat. Chcialem przesunac odciecie nieco w gore i sknocilem temat dokumentnie. Jak stoje - to spoko. ALe jadac - zaplon zakloca cykaniem. Chyba zle dobralm kondensatory. A poza tym juz mnie radio calkiem zbrzydlo.Co bym nie zrobil i tak bedzie zle, a poki Igor malutki - radia nie uzywam wcale jadac z nim... A w drodze do pracy - to newsiki jakies jak leca - to brak basu wrecz pomaga, a przod zfaderowalem. Igus podrosnie, to akurat obecny "sprzet" rozleci sie do reszty i bedzie mozna pomyslec o czyms porzadnym. Pewnie ladzianka stanie sie za jakis II autem w rodzinie (dla mnie do zabawy), wiec bedzie mozna sie pobawic w tuby w bagazniku, piecyki zamiast foteli i inne wynalazki ![]() w tej chwili moje radi nadaje sie wylacznie do sluchania mowy lub formatu gold, gdzie operuje glownie srednica. Ta pozostala niezpieprzona w miare. |
![]() Grzegorz75 SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara 21093 Zgłobice | 2004-07-15 10:00:11 adasco przyznał sie bez bicia. Po prostu kawa na ławę, jest jak jest. A reszta... membranki zapleśniały. |
![]() magik vw golf mk2 Dąbrowa Górnicza | 2004-07-15 10:31:48
nie no, u mnie było pięknie... założyłem do cytrynki zestawik: 2x gwizdki, 2x 13" średnie i 2x16" basowe, a to wszystko przez zwrotnice schowane w progach do radyjka Sony 4x35W... efekt-po prostu miodzio... ale... wszystko popsułem sprzedając cytrynkę ![]() oczywiście zestawik wymontowałem i wczoraj szalałem z lutownicą "okablowując" golfa, ale za cholerę głośniki 13" nie chcą mi się nigdzie (czytaj:tak, żeby mi się podobało ![]() dzisiaj jestem cały dzień w pracy, a jutro wolne więc dalej będę walczył... ale w golfie lepiej to brzmi niż w cytrynie... może dlatego, że mniejsza przestrzeń... ![]() |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-07-15 10:52:14 w progach??????
a w golfier masz przeciez tylna polke... wywalasz to co jest, docinasz deche z mdf, wytlumiasz kufer i masz ja ta lalal. A z przodu daj se same gwizdki i juz. ja na razie planuje jak pomontowac w ladnej, jak juz bede mogl se pogmerac na spokojnie. znalazlem kapitalnu woofer - montowany POD siedzeniem. Fajnie musie masowac. Jeszcze nie sluchalem go (jak poslucham - opisze), ale wyglad i parametry techniczne zapowiadaja niezle atrakcje. Resor gruby na 3 palce, wiec amplitudy musi miec jak cholera.... |
![]() arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2004-07-15 12:51:00 a ja w samochodzie mam w sumie 12 głosników(podzielic na 2 to jest 2x2drożne 13"przód 2x2drożne 16"tył i 2x2drozne skrzyneczki tył) i co z tego jaik mam kiepasny dzwiek a nie wstawie wzmacniacza bo radio ni ma wyjscia na powerka ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() magik vw golf mk2 Dąbrowa Górnicza | 2004-07-15 12:55:29
w progach schowałem zwrotnice... a właściwie między progiem wewnętrznym a prowadnicą siedzenia-pod wykładziną (może źle się wyraziłem) gwizdki oczywiście będą z przodu,na tylnej półce chcę dać basowe...no ale nie będę basowych i średnich dawał razem na półce...średnie pasowałoby mi dać w deskę rozdzielczą (w te fabryczne otworki,ale nie wejdą...(docinanie też nic nie da,bo głośniki są za głębokie,a pod nimi idą nawiewy powietrza...może gdyby nawiew wymontować... ![]() |
![]() Bartek-Lodz SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() 2xLancia Kappa 3.0 V ... Łódź | 2004-07-16 09:44:36 Ja po ostatnim włamaniu do auta, a miałem sprzęta całiem w miare ale nie jakiś wypas bo powiediałem sobie że nie będzie kusić - a jednak skusiło złodzieja - to teraz poszedłem mocno z buta - a autko stawiam na parkingu strzeżonym i dodatkowo doubezpieczyłem sprzęt.
A wpakowałem Radio Clariona z MP3 żaden wypas - w promocji było za 1000 zł, głośniki w drzwi JBL GTO 16.5 cm ze zwrotnicami + syki w mijsce głośników w półce, tuba JBL 30 cm, z tyły głośniki (jeszcze) boschmann eleiptyczne 3-drożne - ale wyłączone syki - syki zapodałem oddzielne - i do tego zwrotnica no i do tego potrzeebna elektrownia czyli bardzo grubachny kabel i dwa wzmacniacze jeden boschmann 800 W 4 knałowy zasila przednie głośniki i tube zaś drugi boschmann 600 W zasila tylne głośniki. Wszytko zamontowałem tak aby ewentualnemu złodziejowi utrudnić życie i tak tuba jest opleciona i przymocowana do podłogi bagąznika łańcuchem ze stali narzędziowej, wzmacniacze przykręcane specjalnymi śrubami do podłogiw bagażniku i też wyjęcie jest ciężkie, radio sam montowałem z 2 godziny - nie wiem jak je teraz wymontować , chyba z deską całą, kabli jest od diabła ale jakoś je poukrywałem. Jak tylko bedemieć czas to musze wymienić te boschmanny z tyłu bo grają tak że mi się to nie podoba - i zamienie je jednak na jbl'a. Co do kosztów tego całego grania to jak później policzyłem to się zdziwiłem bo wyszło troche dużo ale kij, gra zajebiście - normalnie jak się da czadu to można w aucie gacie zgubić. Jest jeden minus - niestety trzeba autka pilować co by sobie ktoś czegoś nie przywłaszczył :/ |
![]() 1Bobo SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107 `96 1.7i :) Warszawa | 2004-11-12 00:31:50 Pytanie do audio maniakow:
Mam w polce 2 glosniki, wstawiamy w zalozeniu basowy glosnik jako trzeci. Radio bez dodatkowego wzmaka. Podlaczenie 3 glosnika z tylu: 1. W jaki sposob?? ( nie chodzi mi o opis typu lutowica itp, raczej o to ktory kanal, czy jeden czy w jakis sposob 2) 2. Jesli podepne pod jeden kanal to czy na tym kanale beda te glosniki slabiej grac? ( ze wzgledu na to ze sa 2)? Jeszcze jedno, mam zamiar zrobic sobie zabudowe tylnej polki, takie zamiast tego orginalnego plastiku, czy ktos juz wykonywal takie cos?? |
![]() janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2004-11-12 07:34:23 Poszukaj na elektroda.pl schematu filtra do subwoofera. Oba kanały się podłącza. |