MotoNews.pl
12Klasyczny polonez (66580/5) - Strona 6

Klasyczny polonez - Strona 6

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
2004-12-15 11:45:27, 125pn pisze:
pomijajac wyglad borewicza na rajdowych felgach.rant zgrany z linia blotnika.ze zwylej 1500 robisz lancie delte.tak powaznie...chcialbym poczuc roznice w komforcie jazdy np.na zakretach.na zwyklych stalaczkach stary poldek dostaje zajebistych przechylow.zakladajac dobre felgi i szersze opony o nizszym profilu podwyzsza sie skutecznosc zawieszenia.

Jezeli chodzi o mojego Poldka, to przechyły się nie raczej zmieniły, kładzie się na burtę jak Omega na wietrze ale zrobił się stabilniejszy... na 165 mam czasem wrażenie że chce się przewrócić. Na 205 szybciej też odbija z przechyłu...

Który to 78???????
Okazy piękne

Yoshi,

biały -- 78, nie do końca oryginalny, nowe drzwi + przedni fotele
storczykowy -- 80, na 99,5% oryginalny
żielony -- 81, na 99% oryginalny
czerwony -- 86, na 100% oryginalny

Dzięx

Cała przejemność po mojej stronie, proszę Ciebie!!

Mam zapytanie następującej treści: mam okazję nabyć boczki czyli tapicerke na drzwi koloru ani nie czarnego ani nie brązowego tylko taki dziwny szary - coś jakby grafit, do tego siedzenia welurowe o żółtopodobnym odcieniu - wszystko z Poloneza 1980 rok. Takie boczki i fotele to oryginał czy jakaś kombinacja? Dodam że tylna kanapa nie składana, a przynajmniej tak mi gadał właściciel

jak masz przetloczenia na bokach to orginal bierz to albo dawaj na priva lub 506997888 bo ja szukam wszystkich rzadkich bajerow np bezowych foteli( z kieszeniami z tylu)do deski hiszpanskie wersji takich jak w 132 2000 z 78

wszystkiego najlepszego z okazji Swiat Bożego Narodzenia dla ludzi zapalonych i posiadajacych polonezy.

Cytat:
2004-12-16 19:55:04, stalkerx pisze:
jak masz przetloczenia na bokach to orginal bierz to albo dawaj na priva lub 506997888 bo ja szukam wszystkich rzadkich bajerow np bezowych foteli( z kieszeniami z tylu)do deski hiszpanskie wersji takich jak w 132 2000 z 78

Z tego co wiem każda droższa wersja Fiata 132 ma kieszenie z tyłu .
Ja mam na stanie rzadkości tylko literaturę,z tych co was zainteresuję mam: instrukcję do Poloneza z 1980 i Fiata 132 1.6DOHC i 2.0DOHC po polsku.

Wesołych świąt!

A ktoś mi powie może czemu niektóre Polonezy miały napis FSO obok znaczka na przedniej atrapie a niektóre napis POLMO?? Bo tego też mi brakuje...

Cytat:
2004-12-25 14:14:55, adams4lta pisze:
Witam!!! zamówilem na allegro biale klosze na tyl do mojego DF'a no i bardzo sie rozczarowalem. Wrocilem z pracy paczka lezala na biurku ja napalony zaczalem sie dobierac i wyciagam biale klosze. Niestety mina mi zrzedla jak ujrzalem ze jedna czesc jest polamana Poprostu totalna zalamka Nie wiem co teraz zrobic... Macie jakies pomysly do kogo mam miec pretensje alo jak je wymienic albo cus takiego zebym byl zadowolony??? HeLp !!! A juz sie ucieszylem z tego ze na gwiazdke dotarly....

obled.

A u mnie w Pabianicach stoi czerwony borewicz i sypie się ale jak ostatnio koło niego przejeżdżałem to mi migneło przed oczami karteczka że jest do sprzedania.

niedlugo Nowy Rok a w nim zloty i spotkania fur z prawdziwego zdarzenia.szykujcie sie na rok borewicza.wszystkiego dobrego,udanych poszukiwan,zakupow i emocji

bardzo ladny klasyczny polonez - czemu nie ma znaczka licencja fiat na lewym przednim blotniku?

Miód!!!

Rys--bo jest rocznik 1980. Do kiedy dokładnie była taka znaczka?

Piękny, jak z prospektu FSO , chętnie bym się coś więcej dowiedział na jego temat. Jak to sie stało że tyle lat minęło, a on taki śliczny?

Mnie tez sie bardzo podoba ten polonez, normalnie jakby prosto z fabryki wyjechal, pozdroo