Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Atek W202 Ostrów wlkp | 2004-06-25 21:43:13 w moscie jest krzyzak satelitow a na wale tez sa krzyzaki .ktory krzyzak Ci wymienili? |
![]() -DLUGI- Miłośnik FSO Polonez C+ 1.6 GSI Białuń | 2004-06-25 21:47:04
|
![]() BartekN Miłośnik FSO FSO Atu/VW Passat St-ce/Lublin | 2004-07-02 23:13:48 Ostatnio coraz bardziej zaczyna mnie denerwowac halas pochodzacy z mostu.Wycie wystepuje tylko jak puszcze noge z gazu i wyje tak przy pred. 80-100 km/h.I tak sie zastanawiam czy to wyje most czy moze krzyzaki albo lozysko na podporze walu.Jak sadzice??Samochod ma ok.105 tys.Nic tam do tej pory nie bylo ruszane,olej w moscie wymienilem ok 500 km temu.Z gory dzieki za odpowiedzi |
![]() -DLUGI- Miłośnik FSO Polonez C+ 1.6 GSI Białuń | 2004-07-02 23:18:57 Jak mówisz, że jak puścisz nogę z gazu i wtedy wyje no to na 100 % jest to most i już musisz się przezwyczajać do tego ![]() |
![]() BartekN Miłośnik FSO FSO Atu/VW Passat St-ce/Lublin | 2004-07-02 23:38:39 A i jeszcze jedno pytanie jaki jest najgestszy olej do mostu?
Bo teraz mam wlanego jakiegos Elfa przekladniowego.Co jest lepsze Elf czy Hipol? |
![]() -DLUGI- Miłośnik FSO Polonez C+ 1.6 GSI Białuń | 2004-07-02 23:40:01 jak by ci wyło podczas jazdy ciągłej (tak jak mi) to może wtedy krzyżaki (wymieniłem ostatni krzyżak i mam spokój). Ale jak mówiłeś,że jak puścisz gaz i wtedy wyje to nic innego jak właśnie most. Ja tam na hipolu jeżdże i wymieniam częściej niż to jest wskazane. Ogólnie hipol jest tani w porównaniu do innych i można sobie pozwolić na częstą wymianę na pewno nic to nie zaszkodzi ![]() [ wiadomość edytowana przez: -DLUGI- dnia 2004-07-03 10:00:25 ] |
![]() adamus Miłośnik FSO 1.3 - 2.0 Gdynia, Elbląg | 2004-07-03 10:19:12 BartekN:
wg mnie (i nawet mojej Zony ![]() Jezeli masz objaw taki jak mowisz to ja podejrzewam jakies elementy lozyskujace. Krzyzaki (przynajmniej ja tak mialem 3 tyg. temu) powoduja wstrzasy karoserii najgorsze przy ok 40 km/h, zanikajace powyzej 100 km/h. Nad krzyzakami mozna by sie jeszcze zastanowic, ale wycie mostu wystepuje w innych okolicznosciach niz Ty opisujesz. Pozdrawiam Adamus |
izka Miłośnik FSO AUDI 80 B3*/ FIAT 12 ... kraków | 2004-07-04 18:45:16 UMNIE TAK NA WALE WYŁO, TARŁO, SZUMIAŁO, ZGRZYTAŁO A DZISAJ SIE URWAŁO ![]() ![]() |
![]() BartekN Miłośnik FSO FSO Atu/VW Passat St-ce/Lublin | 2004-07-11 23:04:50 Mam kolejne pytanie do specow od mostow.Otoz dzis zauwazylem ciekawa rzecz.Wsluchalem sie bardzo dobrze w to wycie niby mostu i zauwazylem,ze gdy jade na 5 i puszcze gaz to wyje tak srednio,na 4 wyje glosno,a na 3 nic nie slychac.Probe robilem w ten sposob ze rozpedzalem samochod na kazdym z trzech w.w biegow do 100 km/h i puszczalem gaz i predkosc schodzila do 60 km/h,bo w tych predkosciach wyje cos.I sam juz nie wiem co to moze byc,most wyl by chyba na kazdym biegu,niewazne czy to 3 czy 5.I tak sie zastanawiam ze moze to mi skrzynia wyje i dzwiek sie tak poprostu przenosi w strone mostu.Jak sadzicie?? |
![]() -DLUGI- Miłośnik FSO Polonez C+ 1.6 GSI Białuń | 2004-07-11 23:27:41 też tak mam i wydaje mi się, że jednak to most |
![]() cendra Miłośnik FSO Volvo, 125p, Syrena Ciechanów/W-wa | 2004-11-29 20:30:59 czy jest jakis sposob na zlikwidowanie wycia, poniewaz dopiero to sie zsaczyna od 2 dni wiec moze da sie to usunąć, wymienic olej albo jakies czesci?? prosze pomocy bo nie bylo tego i mnie teraz to denerwuje ![]() |
![]() dreX POLONEZ 1,5 GLE radom | 2004-11-29 20:45:03 Trzeba sie przyzwyczaic.
Ja swoja droga troche wygluszylem wnetrze poldzia materialami wygluszajacymi z trabanta.Troche to dalo. |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2004-11-30 11:38:28 Remont mostu kosztuje ok 700zł i po nim nic nie ma prawa wyć przez długi czas. Mój się niestety kwalifikuje do rychłego remontu bo mi zszedł olej przez dziurawy simmering i zanim dolałem to się spieprzyło coś i hałasuje. A wymieniać nie będę bo po pierwsze te na rynku są na ogół kradzione, a po drugie skąd mogę wiedzieć czy nie trafię na taki jak mój?
|
![]() Czarek_Rej FOKA Chorzów -Batory | 2004-11-30 22:19:02 Witam !!!
Jestem posiadaczem Poloneza Trucka PLUSA z silnikiem diesla.. kupiłem go z ....urwanym i połamanym tylnym mostem( dostał dzwona w tylne koło) ... poniewaz mam tez TRUCKA z '92r przełozyłem most ze starego.. i wyje jak jasna cholera... w starym jakos mi to nie przeszkadzało...bo tam wszystko wyło... I teraz mam pytanie gdzie na slasku regenerują mosty?? Najlepiej w katowicach... a jesli nie ma takiego szpeca w obrebie katowic jakie (jakiej firmy) łozyskia najlepiej załozyc (wymienie sam,wszystkie) |