Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Qbk Miłośnik FSO - Warszawa | 2006-01-12 22:43:32 W Wawce też przez krótką chwilę tak było - przypomniałem sobie jak sięhamuje pulsacyjnie bez ABSa ![]() Tylko nie mówcie mi, że zimówki nic nie dająna lód, ja was proszę... |
![]() Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2006-01-12 22:55:20
Ale tylko w centrum... okolice obwodnicy: ledwo co dało się utrzymać na nogach, a co dopiero jechać... wyjazd na elbląg - tragedia... kilka tirów po rowach i sporo bawiących się w "pociąg" |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2006-01-13 00:26:26
między 14-tą a 22-gą jechałem kilkakrotnie obwodową-oprócz tego że było mokro,zero innych niedogodnień.... może sypali,może były skoki temperatur... przez CB też nikt się nie skarżył (oprócz tego że ITD stoi na końcu obwodnicy ![]() |
![]() Jojo Miłośnik FSO SI /PF 125 '77 Warszawa-Bemowo | 2006-01-13 00:29:26 troche lodu dzisiaj było,
u nas na puławskiej owinął się na słupie, nie wyszedł z tego ![]() ja niedawno poldka oskrobałem z lodu aby rano tego nie robić jade na 8 do pracy wiec jeszcze na pustym parkingu troche pozamiatam ![]() |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2006-01-13 10:39:26 Ja spradzam przyczepność na dwa sposoby - odkręcam okno i słucham czy przy hamowaniu koła szurają, albo wykonuję delikatne szybkie ruchy kierownicą - jak się "podejrzanie" lekko kręci to znaczy, że nie jest dobrze. ![]() |
![]() degol9 Miłośnik FSO Passek ;) Warszawa | 2006-01-18 14:55:08 Znana przyczyna wypadku Jędrzejczak
PAP 12:10 Przyczyną wypadku mistrzyni olimpijskiej w pływaniu Otylii Jędrzejczak była nadmierna prędkość, z jaką prowadziła ona samochód 130 do 150 km/h oraz kontynuowanie wyprzedzania za pojazdem ograniczającym widoczność drogi - taką opinię zawiera ekspertyza Polskiego Towarzystwa Kryminalistycznego z Warszawy. Poinformował o tym PAP w środę Stanisław Sawicki, szef Prokuratury Rejonowej w Płońsku, która prowadzi śledztwo w sprawie wypadku pływaczki. Do zdarzenia doszło 1 października ub. roku wieczorem w miejscowości Miączyn koło Czerwińska na drodze krajowej nr 62 Warszawa-Płock (Mazowieckie). Podczas manewru wyprzedzania kilku pojazdów Otylia Jędrzejczak, prowadząc chryslera 300 C, chcąc uniknąć zderzenia z jadącym z przeciwka fiatem uno, zjechała na lewą stronę jezdni i wpadła do rowu. Po przejechaniu blisko stu metrów uderzyła w drzewo przednią prawą częścią samochodu i dachowała. Na miejscu zginął jej 19-letni brat Szymon. Pod koniec listopada zeszłego roku płońska prokuratura rejonowa postawiła Otylii Jędrzejczak zarzut nieumyślnego spowodowania wypadku drogowego ze skutkiem śmiertelnym. Grozi za to kara od pół roku do 8 lat pozbawienia wolności. Przeprowadzone w trakcie śledztwa oględziny i badania auta Otylii Jędrzejczak wykazały, że przed zaistnieniem wypadku był on sprawny technicznie. W sprawie ustalono i przesłuchano pięciu bezpośrednich świadków zdarzenia. W najbliższym czasie z aktami sprawy zapoznają się obrońcy Otylii Jędrzejczak - ona sama nie chciała skorzystać z tego prawa. W wypadku Otylia Jędrzejczak doznała licznych potłuczeń, urazu stawu barkowego, który nałożył się na wcześniejszą kontuzję oraz urazu oka, a także niewielkie urazy kręgosłupa. Trafiła najpierw do szpitala w Płocku, a następnie do stołecznego Szpitala Bródnowskiego, który opuściła w połowie października ub. roku. ![]() Źródło WP "Otylia to silna dziewczyna" Super Express 07:44 Wybrał Stany Zjednoczone jako miejsce pracy i treningów. Ale wkrótce dołączy do polskiej pływackiej, medalowej armady - czytamy w Super Expressie. Bartek Kizierowski (29 l.) mieszka nad zatoką San Francisco. Jest trenerem pływackim na Uniwersytecie Berkeley w Kalifornii. Amerykanie nazywają go Kizier, bo łatwiej jest to im wymówić niż jego imię czy nazwisko. Bartek kiedy tylko może, wpada do Polski. Ostatnio był na święta Bożego Narodzenia. Następna wizyta w czasie Wielkanocy. - Kiedy byłem w Polsce, widziałem się z Otylią Jędrzejczak. Przyjaźnimy się, rozmawialiśmy długo. Uważam, że Otylia podnosi się z załamania po stracie brata. To silna dziewczyna i wiem, że znowu zacznie odnosić pływackie sukcesy - mówi Bartek, który niedawno rozstał się ze swoją narzeczoną, pływaczką z Berkeley, piękną Amerykanką, w której płynęła też brazylijska krew. Źródło WP [ wiadomość edytowana przez: degol9 dnia 2006-01-19 10:34:13 ] |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2006-01-18 17:12:06 100 metrów w rowie? Chyba zapomniała, że ma hamulec? ![]() ![]() |
-SerU- Fiat 131 Wroclaw/Maidstone | 2006-01-18 17:33:18 Tak wygląda sygnalizator uliczny przy którym stał mój kolega z pracy czekając na możliwość skrętu w prawo. Całe szczęście zapaliła się zielona strzałka i podjechał do skrzyżowania. Sekundę później w ów sygnalizator wbił się nowiutki Focus i potrącił kobietę stojącą na chodniku. Koledze trafił w lewy tył i lekko zmasakrował zderzak. Ułamek sekundy później inni kierujący widząc co się dzieje zaczęli raptownie hamować-efekt 6 samochodów rozbitych w tym 2 skasowane. Było baardzo ślisko a po prawej stronie od fotografii jest 3 pasmówka którą rzadko ktoś jeździ przepisowo.
![]() |
![]() hetman Miłośnik FSO Warszawa | 2006-01-19 01:39:06 Nigdy nie jezdzic pod wplywem emocji. Kucilem sie z dziewczyna, bylem wsciekly, i prawie stracilem zycie. Mialem 19 lat.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: hetman dnia 2006-01-19 01:40:47 ] |
![]() MolibdenFSO Miłośnik FSO Śl | 2006-01-19 01:41:40 DObra przestroga.Faktycznie mogłeś zlecieć z tego mostu.TO było w Niemczech?? |
![]() hetman Miłośnik FSO Warszawa | 2006-01-19 01:49:02
Tak, przy Frankfurcie, w czerwcu 1988 roku. Ten kabel tylko mi wstrzymal, jechalem okolo 70kmh. [ wiadomość edytowana przez: hetman dnia 2006-01-19 10:54:01 ] |
![]() Wujek-Kajtek Miłośnik FSO FSO KRAKÓW | 2006-01-19 02:42:48 Hehehe Hetman na najbardziej pozytywnego człowieka w klubie ![]() Rozpierdolił fure, a morda się cieszy hehehe ![]() Pozdro Hetmanie ![]() |
t_kucyk Miłośnik FSO Peugeot 406 Toruń | 2006-01-19 09:40:37 Hetman, miałeś genialną fryzurę ![]() |
![]() degol9 Miłośnik FSO Passek ;) Warszawa | 2006-01-19 10:32:52
Ten fryz , to chyba na Limhal'a z Kajagoogoo ![]() |
![]() hetman Miłośnik FSO Warszawa | 2006-01-19 10:50:00
Hehe, bylem mlody i dziki... ![]() ![]() ![]() Teraz nie tak mlody... ![]() ![]() ![]() Fryzura, coz, takie czasy! ![]() |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2006-01-19 11:05:24
a jakie ładne autko,piekna bawarka ![]() |
profil-usunięty | 2006-01-19 12:21:53
hamulec, kierownicę... Wiesz Koocie to opanowanie z liczbą dzwonów narasta. a na początku, to oczy w słup, na fajerę karka boże prowadź i wiśta! |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2006-01-19 12:32:54 Ja się nie czepiam - po prostu zdziwiłem się. Większa część znanych mi ludzi ma odruch hamowania jak coś jest nie tak, w związku z tym to, że ktoś przejechał 100m rowem jest dla mnie jakieś takie... Niewyobrażalne? Niepojęte? Zdumiewające? No nie wiem jak to określić ![]() ![]() |