SPRZEDAM - ODDAM - Strona 56

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
za to na bete e36 pod dyskoteką cały szpaler się ustawia

Nie no, bardziej chodzi o to, że generalnie ojciec nie pozwala mi nim jeździć. Po prostu uważa, że to niebezpieczne jeździć 29 letnim samochodem, w którym w każdej chwili może się coś zepsuć. Powiedział, że da mi kasę na nowy samochód, ale najpierw mam sprzedać Ładę.
A jeżeli chodzi o te argumenty, to zgoda, ale ja nie mam problemów z nowymi samochodami. Ojciec daje mi cały czas swój samochód i jak na początkującego kierowcę, to wpuścił mnie od razu na głęboką wodę. Aktualnie posiada Mitsubishi Lancera Sportback, który ma 465 cm długości, ma bardzo małą tylną szybę i generalnie jest przystosowany do komfortowej, a nie sportowej jazdy, dlatego wszystko się w nim buja. Jest zupełnie inaczej niż w Ładzie, ale daję sobie radę.
Poza tym, trochę szkoda, żeby początkujący kierowca marnował takie cudo, więc sprzedaję, aby jakiś fanatyk mógł ją sobie pucować w swoim garażu.

Cytat:
2011-06-30 00:11:42, Kamil_H pisze:
Stary, co Ci powiem, to Ci powiem, ale lepszego auta jak ta Łada dla początkującego kierowcy nie ma. Jeśli to jest prawdziwym powodem to zastanów się dwa razy. Plusy: 1. Wszyscy Cię wpuszczają. Każdy się boi o lakier na swoim BMW 2. Widzisz WSZYSTKO. Wiesz gdzie auto kończy się i zaczyna. W nowych autach tego nie masz. Musisz mieć wyczucie ile tam jeszcze z przodu/tyłu/boku masz miejsca. Im nowszy model auta tym gorzej z tym jest (trzeba większego wyczucia) 3. Jak sie popsuje, to pogrzebiesz w Internecie, poczytasz i sam naprawisz. Będziesz wiedział dlaczego TO w ogóle jedzie Co prawda lasek na to auto nie powyrywasz, więc jak musisz to sprzedawaj [ wiadomość edytowana przez: Kamil_H dnia 2011-06-30 00:13:35 ]

He he prawdę mówisz..Widoczność z nowych furek troszkę kiepska.. Łada zawsze daje rade...I nawet jak źle obliczysz odległość od jakiegoś krzaczka to wiele się jej nie stanie I ta mina kierowcy wyprzedzanego przez Ładę hehe
A i laski się oglądały Szczególnie na światłach jak jakiś golfik z basem do odrywania szpachli zostawał w tyle

Chlopaki, trzymajmy sie regulaminu, tu jest dzial sprzedam-oddam, a nie dlugie dyskusje. Chociaz sam chetnie czytam to co piszecie.

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим

Cytat:
2011-06-28 17:31:47, mkmaciej pisze:
ŁADA 2105; ROCZNIK: 1982; PRZEBIEG: 116 TYŚ KM!!! SILNIK: BENZYNOWY, POJEMNOŚĆ: 1.3, MOC: 64 KM OPIS: I WŁAŚCICIEL, BEZWYPADKOWY, GARAŻOWANY, BARDZO ZADBANY I SERWISOWANY OD SAMEGO POCZĄTKU, WYCIĄGANY „OD ŚWIĘTA”, W PEŁNI SPRAWNY, ZAREJESTROWANY(11.2011) I UBEZPIECZONY(DO KOŃCA ROKU) GRATIS: WIELE ZAPASOWYCH CZĘŚCI (W SUMIE PONAD 40, M.IN. TŁUMIK I KLOCKI HAMULCOWE) + OPONY ZIMOWE (PRZEJECHANE ZALEDWIE 1000 KM) NOWE RADIO MP3/USB/SD/AUX (DOKŁADAMY TAKŻE SPRAWNEGO KASECIAKA FIRMY BLAUPUNKT) + 4 GŁOŚNIKI MAM PONAD 40 ZDJĘĆ, JEDNAK NALEGAM NA ZOBACZENIE SAMOCHODU NA WŁASNE OCZY! MOŻLIWA JAZDA PRÓBNA! SAMOCHÓD WYSTAWIONY JEST OBECNIE W KOMISIE "CAMIL" PRZY ULICY OBROŃCÓW STALINGRADU. KOMIS WYCENIŁ POJAZD NA 2800 ZŁ I NIE DOSTANIESZ OPON ZIMOWYCH, ANI CZĘŚCI ZAPASOWYCH. W KAŻDEJ CHWILI MOGĘ WYCIĄGNĄĆ SAMOCHÓD Z KOMISU I NIC ZA TO NIE ZAPŁACĘ. PYTANIE BRZMI JEDNAK: CZY CHCESZ, ABYM TO WŁAŚNIE TOBIE SPRZEDAŁ AUTO? BĄDŹMY SZCZERZY - NIGDZIE NIE DOSTANIESZ TAK DOBREGO, TANIEGO I KULTOWEGO SAMOCHODU W JEDNYM! CENA: 2000 ZŁ. TEL.: 692-792-451

He, he, to ja cie śledziłem do garażu kiedyś wieczorową porą i pozwoliliście mi obadać.
Powiem że godna polecenia. Tyle co widziałem i obadałem to buda bardzo zdrowa i ogólnie stan bardzo dobry jak na 82. Nie jeździłem, ale wygląda zachęcająco, coś mi trochę silnik dziwnie brzmiał ale może taka uroda, mój też jęczy inaczej niż wszystkie a nic nie jest zatarte i śmiga tyle lat.

Jakbym miał wolne 2k to może bym się skusił po młaym targu

daje 1000 skoro to takie cudo i problem z głowy

Update do mojego poprzedniego ogłoszenia - dodaję fotki i parę innych gratów. Jeszcze raz:
- nadkola przednie do łady 2107/2105, prawdopodobnie oryginalne,
- pas przedni (ten element pod zderzak), nieoryginalny, zakupiony na allegro u sprzedajacego ladas77,
- lewarek oryginalny,
- sprawna chlodnica (cieknelo (kiedys przy gornym mocowaniu grubego weza - uszczelnione poxilina),
- graty do lady samary - licznik (wegierski), poduszka, alternator, rozdzielacz zaplonu (wegierski), jedna oslona halogenu, dwururka - nowa, zbiornik plynu spryskiwaczy, uszczelki kolektora, przelacznik kierunkowskazow, szczeki hamulcowe. Stan alternatora, rozdzielacza, przelacznika - nieznany. Licznik prawdopodobnie sprawny (wyglada naprawde jak nowy), 2 nowe chlapacze,
- nowa pokrywa butli gazowej toroidalnej - szerokosc 25cm, rozstaw srub 16,5cm.
- lusterko do siodemki,
- granatowe boczki drzwi z lady 2105 (jezdzily w ladzie sebiozy, nie zdazylem ich zamontowac u siebie), komplet, razem z tymi czarnymi gornymi czesciami - troszke zniszczona ta od strony kierowcy, reszta ok.
- brazowe boczki przednich drzwi z lady 2107,
- brazowy boczek tylnych prawych drzwi z lady 2107,
- opony letnie kleber viaxer 13'', 4 sztuki, 175/70, uzywane w komplecie.

Najchętniej wszystkiego pozbędę się w kompletach, czyli komplet do siodemki, komplet do samary i komplet opon. Oponki 300zł - tylko odbiór osobisty.

Jeśli ktoś jest czymkolwiek zainteresowany - bardzo proszę o nie pytanie mnie o cenę, a samemu zaproponowanie jakieś rozsądnej. W przypadku braku kupna, części kiedyś tam w przyszłości prawdopodobnie polecą na śmietnik, więc dużo nie wymagam, ale z bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo ograniczonego czasu, nie mam czasu na wysyłanie i czekanie na kuriera czy w kolejkach poczty polskiej.

Fotki w albumie:
Graty do Ład 2107 i 2108

Niestety zanim w ogole zaczalem jezdzic okazalo sie ze moja samara (byla u mnie 1,5 miesiaca) nadaje sie na zlom z powodu przerdzewialego podwozia, ktore moglo sie rozpasc.

LADA SAMARA 1,3 155 tys. 90r. znajduje sie od piatku (1.07.2011) na ulicy Strażackiej 39b w Warszawie i jest od tego czasu najprawdopodobniej rozbierana. Mozna tam znalezc czesci z mojego bylego samochodu.

Dodatkowo zostało mi (wszystko nowe, przelezalo od stycznia w pudelku):
Akumulator, jeszcze 1,5 roku na gwarancji 60Ah
Kierunkowskazy boczne
Napis LADA na slupek
Wycieraczki z ramionami na reflektory
Nakladka deski rozdzielczej
Spinki do tapicerki
Lusterko prawe

Jakby ktos czegos potrzebowal, to prosze o kontakt na gg 2141582 (z racji wakacji bywam rzadziej niz codziennie), lub ewentualnie na PW (mozliwe, ze nie odpowiem).
W najblizszym czasie rzeczy te pojda na alledrogo.

Witam!
Z żalem sprzedam pasjonatowi samochód marki Łada Samara.
Od 21 lat jest w posiadaniu pierwszego właściciela, garażowany, z instalacją lpg,
autentyczny przebieg 220.000 km.
Jest to wersja szwedzka, silnik 1500, 5 dzwiowa.
Silnik OK,odpala, samochód na chodzie, przegląd ważny do czerwca 2011.
Powiem, że samochód wymaga napraw blacharskich i innych drobnych.Przez cały okres użytkowania
sprawowała się bez zarzutów. Porównując wypowiedzi innych właścicieli Samar mój model
mało pali. Myślę, że przy dobrym mechaniku Samcia jeszcze przez dłuższy czas posłuży.
W styczniu wymieniono tylny most. Cena 500 zł. Mogę w cenie dorzucić części zamienne (m.in. moduł i inne)

Kontakt: rodenau@poczta.fm

Cytat:
2011-07-06 14:50:18, rodenau pisze:
W styczniu wymieniono tylny most.

To przednionapędowa samara ma tylny most ?

Witam mam do sprzedania na części samarę z 1989, instalacja LPG . Do końca była na chodzie , stoi już około 3 lata. Warszawa i okolice.
Kontakt: 504318249 lub na maila master2222222@gmail.com

Dnia dzisiejszego udało mi się sprzedać Ładę 2105 dziadka, tak więc więcej tu już pewnie nie zajrzę. Wielkie dzięki za wszystkie dyskusje. Pozdrawiam!

Cytat:
2011-07-09 12:29:17, mkmaciej pisze:
tak więc więcej tu już pewnie nie zajrzę.

I dlaczego ja nie jestem zdziwiony.!?

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим

Sprzedam nowy Gaźnik do Lady 2107 1500ccm zaplombowany ja zrobiłem na nim 50km i samochód poszedł na złom.
Zainteresowani piszcie na gg:12371845
Ew mail ale rzadko zaglądam:adrian11523@o2.pl

Fotki również wyślę na gg lub maila

robię kolejne zamówienie grupowe... uazy.. ople .. vazy .. gazele
Panowie, zbieram zamówienia.
Potrzebuję jeszcze 6 sztuk blokad automatycznych (torsen) z preload, porządnych - od val-racing, aby cena była dobra.
Jeśli zbierzecie 6 sztuk to wówczas 1 sztuka będzie po 1190 złotych.
PRELOAD dowolny.

Do 21.07 musimy zamknąć temat.

taka: blokada szpera mostu Lada 2101 2103 2104 2105 2106 2107 Niva Niwa

a wizualnie taka:

Cytat:
2011-07-07 19:14:06, Masterius pisze:
Witam mam do sprzedania na części samarę z 1989, instalacja LPG . Do końca była na chodzie , stoi już około 3 lata. Warszawa i okolice. Kontakt: 504318249 lub na maila master2222222@gmail.com

Oferta nieaktualna

Mam do sprzedania nową przednią rozpórkę do łady 2107.c. 8o zł
oraz wiele innych części z łady 2107 i samary
proszę pisać na priv lub gg 1852006

W związku z likwidacją serwisu i magazynu części zamiennych ASO ŁADA odstąpię zapas magazynowy części zamiennych (wartość w cenach zakupu ok. 35tys. zł) za 10% wartości. Do sprzedania jest również TECH 1 oraz Tech 2. Kontakt mailowy: rycerska@poczta.fm lub tel. 660 418 685 (w godz. 8 - 17)

Lada Samara KJS Superoes Klatka ECUMASTER

Silnik:
- 1.3 8v, kompresja po 12 na kazdym cyl., nowe pierscienie
- glowica splanowana 1.3mm
- obrobione kanaly
- podocierane zawory, nowe uszczelniacze
- walek rozrzadu Havassy Motorsport www.havassy-motorsport.hu
- zasilanie paliwem - wtrysk monojetronic, pompa elektryczna zewnetrzna
- przepustnica 42mm
- ECUMASTER
- kolektor ssacy rozwiercony poszerzone kanaly
- kolektor wydechowy i ssacy spasowane z glowica
- wydech 2" przelotowy na 2 tlumikach
- filtr stożkowy
- nowe sprzeglo kpl
- skrzynia seryjna

Zawieszenie
- sportowe amortyzatory o skroconym skoku
- sprezyny HR (-40mm) dodatkowo przednie twardsze nizsze
- nowe koncowki drazkow, sworznie, itd
- rozporka przednia i tylna gorne

Hamulce
- nowe rurki, przewody elastyczne, tarcze klocki, bebny, szczeki, serwo, pompa

Koła:
- felgi 14" polonez truck
- opony 185/60 R14 NOWE (2010 rok , zrobione 200km) Profil PROSPORT (oponysportowe.eu)

Z zewnątrz:
- zapinki na masce,
- chlapacze

Wnętrze:
- fotele kubelkowe bimarco C i B
- pasy szelkowe shroth
- lewarek zmiany biegow podniesiony, skrocone skoki
- klatka bezpieczenstwa z rur bezszwowych wg zal J
- brak tapicerki

Samara budowana hobbystycznie w 2009/2010 roku, w sporcie prawie nie jezdzona (jeden KJS Biecki 2010 http://www.youtube.com/watch?v=kWIuy5wj7r4)
Wszystko poskladane na nowych czesciach. Poza tym poł garazu czesci zamiennych (kpl blok, 2 glowice, wal z tlokami korbami, kilka gaznikow itp itd)
Silnik na hamowni wyplul 75KM i 110NM przy czym byl bardzo przelany paliwem (wykres udostepnie jak odnajde)., obecnie wsadzonyzostal ECUMASTER DETII aby ogarnac te kwestie.
Auto posiadam od 6 lat, jest bezwypadkowe, korozja jest mu praktycznie obca, a to co sie pojawilo zostalo zrobione przed przebudowa.
Obecnie mozna powalczyc jeszcze z masa samochodu (900kg) wszystkie elementy blacharskie oraz szyby sa oryginalne i dosc ciezkie. Na obecna chwile nalezy wystroic auto na szerokopasmowce i jezdzic, poza tym auto nie wymaga wkladu finansowego.

Wartość Samary jest sentymentalna i trudno wycenic swoje roboczogodziny ale mysle ze cena nie jest wysoka jak za samochod technicznie w stanie bdb.
Podana cena obejmuje wszystko co jest w samochodzie i wszystkie zapasowe graty ktore mam do niego. Mozliwa negocjacja i dobranie innego tanszego "setup'u"

Wiecej szczegolow i wszelkie odpowiedzi na pytanie udziele telefonicznie 663117537

http://otomoto.pl/show?id=C19897492&preview=1

Cytat:
2011-07-18 09:37:58, rycerska pisze:
W związku z likwidacją serwisu i magazynu części zamiennych ASO ŁADA odstąpię zapas magazynowy części zamiennych (wartość w cenach zakupu ok. 35tys. zł) za 10% wartości. Do sprzedania jest również TECH 1 oraz Tech 2. Kontakt mailowy: rycerska@poczta.fm lub tel. 660 418 685 (w godz. 8 - 17)

Dzięki za zainteresowanie - oferta jest już nieaktualna