MotoNews.pl

Kultowe Auta PRL-u i Złota Kolekcja - archiwum 2015 - Strona 58

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Posiadam model Uaza. Model poprawnie merytoryczny choć posiada błąd - brak napisu "Milicja" na tylnej części galeryjki.

Tak prezentuje się przy mojej konwersji:

W sobotę na moim blogu ukaże się pełne porównanie modelika Dea z moją konwersją więc już wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszam !

Pozdrawiam !

Tu jest fajny UAZ, na nim mogli się wzorować.
OTOMOTO UAZ Milicja
Ma fajne "podwójne migacze z przodu i zupełnie inne lampy z tyłu
Myślę że poprawne, bo jakoś z okrąglakami ich nie kojarzę.
Może ktoś potrafi "wyciągnąć te zdjęcia i gdzieś wrzucić na trwałe?

Cytat:
2015-08-07 09:52:10, Meduza pisze:
Tu jest fajny UAZ, na nim mogli się wzorować. OTOMOTO UAZ Milicja Ma fajne "podwójne migacze z przodu i zupełnie inne lampy z tyłu Myślę że poprawne, bo jakoś z okrąglakami ich nie kojarzę. Może ktoś potrafi "wyciągnąć te zdjęcia i gdzieś wrzucić na trwałe?

Oooo, dzięki
A może jeszcze to trzecie zdjęcie bez "właściciela"?

Cytat:
2015-08-07 16:21:06, Meduza pisze:
Oooo, dzięki A może jeszcze to trzecie zdjęcie bez "właściciela"?

Zapraszam was więc do przeczytania krótkiego porównania milicyjnych Uazów 469. W rolach głównych model Deagostini i moja konwersja.

Porównanie milicyjnych Uazów 469 - Deagostini vs Moja konwersja

Miłej lektury.

Czy ktoś ma gazetkę z wydania specjalnego z Nysą MO i mógłby podesłać mi skany na e-mail? Wszystko podam na pw. Mam też drugą prośbę: czy ktoś z Warszawy może mi podać jakie numery znajdują się w kiosku pod zburzonym Sezamem? Byłbym wdzięczny. Żeby nie było do końca OT to powiem, że Moskwicz nie wygląda źle. Mój egzemplarz nie ma żadnych wad oprócz krzywego zmontowania migaczy.
Pozdrawiam!

Takie tam porównanie Moskwiczy

Model 412 dość dobrze wykonany, ale na nadwoziu były jakieś rozmazane plamy, które trzeba było usuwać. Szkoda tylko, że nie zrobili świateł cofania, reszta jest ok.

Cytat:
2015-08-13 18:48:49, siedlczanin2000 pisze:
Czy ktoś ma gazetkę z wydania specjalnego z Nysą MO i mógłby podesłać mi skany na e-mail?

Żebym mieszkał bliżej, to byś miał tą gazetkę ode mnie za free
Mam cały tuzin gazetek z milicyjnej Nyski. Jakby ktoś był zainteresowany, to mam też gazetki KAP z Żuka A 11B, Żuka strażackiego, Nysy ambulans i pomocy drogowej...

...tyle, że gdyby mi przyszło każdemu wysyłać to pocztą po 1 gazetkę dla 1 osoby i to na własny koszt, to bym splajtował i bym chyba z poczty nie wychodził ;P

Czy to prawda, że po Skodzie ma być Peugeot 504?

My tu nic nie wiemy... ale to podobno info od DeA... a te ostatnio sie sprawdzaja (patrz np. 4CV, Felicia, EMW) wiec mozliwe to jest calkiem, calkiem

Czy macie emaila do Editions Atlas? Nie otrzymałem od maja żadnych autobusów bus Collection. Macie podobnie? O co chodzi?

Cytat:
2015-08-16 10:40:40, kadrowiec pisze:
Czy macie emaila do Editions Atlas?

Formularz kontaktowy do EA

....Wracając do UAZ-a Milicji, znalazłem super zdjęcie z epoki Uaz-a WSW

Tu natomiast jest super artykuł o podobnym, niby to wersja UAZ - 31512:

http://www.militarniwroclaw.pl/pl/strony/1032.raporty.html?&w[2073][cms][action]=show&w[2073][data][id]=98

Trzeba skopiować, bo są jakieś błędy

[ wiadomość edytowana przez: Meduza dnia 2015-08-18 10:58:45 ]

.Byłem wczoraj w Warszawie i podaję numery, które znajdują się w kiosku pod zburzonym Sezamem:
134) ZAZ 965
145) TRIUMPH HERALD
162) MORRIS MINI MINOR
166) FIAT 500
170) MERCEDES-BENZ W 120
175) VOLKSWAGEN T2
176) RENAULT 4CV
177) ŠKODA FELICIA
178 ) EMW 340
179) ARO 243
180) MOSKWICZ 412
FIAT 130 PAPAMOBIL
FIAT 126P NAUKA JAZDY
TROLEJBUS VETRA VBRH
POLONEZ CARO RADIOWÓZ
UAZ 469 MILICJA

Sam kupiłem Mini, Fiata 500 i Škodę. Wszystkich samochodów było jeszcze bardzo dużo.

[ wiadomość edytowana przez: siedlczanin2000 dnia 2015-08-20 10:43:12 ]

.przyszedł do mnie Moskal i Simca. Została Skoda 100 ze stronki, a aktualizacji dalej brak... coś się obijają... a juz mnie ciekawi, co będzie po Skodzie. Ciekawe, czy się doczekamy jeszcze jakiegoś dostawczaka - Avii, Rocara czy Żuka

[ wiadomość edytowana przez: cichy_555 dnia 2015-08-21 12:48:25 ]

Mógłbyś wrzucić zdjęcie zapowiedzi Skody?

z góry sorry za jakość fotek -> robione komórką na szybko

zapowiedź skody

fotka Simki

.Dzięki
A jak oceniasz Simce?

[ wiadomość edytowana przez: Kazik353 dnia 2015-08-21 22:59:05 ]

Cytat:
2015-08-21 21:49:13, cichy_555 pisze:
fotka Simki

Twoja Simca jest niekompletna - brakuje "statuetki" na masce - reklamuj.