MotoNews.pl

Kultowe Auta PRL-u - Archiwum 2013 - Strona 59

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
AKTUALIZACJA 2

No to amen Koledzy

Już tak dla przejrzystości:

FIAT 125P JAMNIK

NYSA N61 TROPIC

WARSZAWA 201F

ROBUR LD 3001

AWZ P-70 LIMOUSINE

[ wiadomość edytowana przez: N1uN1a dnia 2013-05-21 00:27:47 ]

No proszę jaki ciekawy kolor
Tak naprawdę to od Atlasowego różni się malowaniem i brakiem bocznych odbojów pod paką - reszta wygląda na to samo. Kamień mi spadł z serca, że plandeka jest W sumie Atlasowy poza całym swoim urokiem wygląda dość elegancko jak na prawdziwego woła roboczego jakim był ROBUR na codzień. A jako bonus w naszym - znaczek na drzwiach

P70 sedan miłą niepodzianką w ciekawym klimatycznym jak dla mnie kolorze hehe

[ wiadomość edytowana przez: caspar dnia 2013-05-21 00:31:21 ]

[ wiadomość edytowana przez: caspar dnia 2013-05-21 00:34:06 ]

No nareszcie,dali Robura i Awz P-70 sedan

No to 24 lipca z samego rana po Robura do kiosku!!! Trzeba kupić jak najwcześniej bo chyba wszyscy kolekcjonerzy/ zbieracze KAP-u/ modelarze pójdą go kupić czy to z ciekawości czy do gabloty. To pokazuje że zawsze warto wierzyć w Sroczkę7. A p-70 to chyba zaskoczenie dla każdego. Zobaczymy jaka będzie jakość Robura, ale gdy dają w serii ciężarówkę w tej skali po raz pierwszy możemy liczyć na dobre wykończenie.

No, to jestem zachwycony zarówno Roburem jak i NARESZCIE P-70!
Na tego ostatniego czekałem od początku serii

No to już teraz mogą lecieć z ciężarówkami,nawet za te większe jakby trochu cene podnieśli to bym się nie obraził.

Zaskoczyła mnie zmiana polityki DeA/Atlas Polska,ale i tak na tym zarobią bo ludzie będą brali po kilka sztuk.Wreszcie ktoś tam pomyślał.

Ale Robur miodzio ,bardziej cacany niż ten z Atlasu trzeba będzie tylko zrobić głębie grilla i cud.

[ wiadomość edytowana przez: cipek dnia 2013-05-21 09:43:43 ]

Dea ma chyba nie lada problemy, ponieważ zaczeła sypac modelami na które nie jeden z nas czekał. Tylko czekac az pojawi sie Trabant 1.1 i inne często wspominane tu modele. Druga sprawa jest to że zaczeła wydawac (mogę sie mylic i może to byc tylko badanie rynku) duże auta w skali 1:43. Ktos na pewno powie że Dea zaczeła słuchac swoich klijentów w co akurat bardzo watpie. Jak to mówia "tonacy brzytwy sie chwyta". A swoja droga jak juz tak Dea szaleje to moze i zacznie w przyszłosci wydawac Skody he he

Wydawanie fajnych modeli, które wszyscy chcą i na które czekają to problemy?

Cóż za druzgocząca "logika inaczej"

Co Wy koledzy tak z tym Trabantem 1.1?
To przecież lata 1990-1991.
Na upartego to już nie PRL, więc go może nie być wcale

Cytat:
2013-05-21 11:05:41, Meduza pisze:
Co Wy koledzy tak z tym Trabantem 1.1? To przecież lata 1990-1991. Na upartego to już nie PRL, więc go może nie być wcale

Trabant 1.1 obowiązkowo, a nawet Wartburg 1.3.

Cytat:
2013-05-21 11:05:41, Meduza pisze:
Co Wy koledzy tak z tym Trabantem 1.1? To przecież lata 1990-1991. Na upartego to już nie PRL, więc go może nie być wcale

Pierwsze w pełni wolne wybory odbyły się dopiero we wrześniu 1993 r.
więc można przyjąć że dopiero wtedy nastąpił definitywny upadek PRL-u

Cytat:
2013-05-21 11:18:19, cipek pisze:
Trabant 1.1 obowiązkowo, a nawet Wartburg 1.3.

Zgadzam sie , Trabant 1.1 byl juz nawet na stronie (zapewne jest tak mocno oczekiwany , przeciagnal by tez serie po-PRL-owskich samochodow , ktorych na razie jedynym reprezentzantem jest Bosmal , ukazanie sie go , daloby tez jeszcze wieksze szanse na CARO)

Wartburg 1.3 z tego co dobrze pamietam to byl jeszcze 89 rok , wiec tez by pasowal

I jeszcze ciekawostka , wczoraj pomyslalem sobie , po Roburze obowiazkowo musi byc P70 , i jest (ale to chyba zbieg okolicznosci )

Teraz to na DEA nieee możemy narzekać . To chyba jedna z lepszych aktualizacji w całej historii KAP-u. Najpierw Dea zaserwowało nam 5 polskich aut pod rząd , i to takich nioezwykłych aut Nysa Tropic , Warszawa Furgon , Bombel i Jamnik . Nysa w aktualizacji wygląda na bardzo dobrze i dokładnie wykonaną , tak jak i Fiat 125P Jamnik . Teraz dają pierwszą w serii ciężarówke - Robura , który według mnie wygląda caaałkiem dobrze , i wiele nie różni go od Atlasowego . No i jeszcze wielce pozytywna , przez wszystkich długo wyczekiwana AWZ P-70 Sedan . Naprawde Dea bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła . I jakość też się poprawiła - świadczy o tym Tarpan 233 .
Według mnie trabant powinien się pojawić , i raczej sie pojawi , był przecież już na stronie KAP-u . Myślmy co DEA zaserwuje nam w sierpniu po AWZ . Będzieto z pewnością coś interesującego . Co typujecie na wydanie specejalne ? NOOO DEA , oby tak dalej !!!
Pozdrawiam .

Polski Fiat 508 Junak !!!!!!

Cytat:
2013-05-21 15:22:48, camilovesky pisze:
Polski Fiat 508 Junak !!!!!!

Na wydanie specjalne???

Raczej

Nie wiem , ale mnie taka odpowiedz moglaby zmylic :/

Nie rozumiem co wy z tym 1.1?
Uparliście się na niego jak nie wiem co.Rozumiem Caro ale 1.1.Wóz na pewno nie kultowy.Za koniec PRL uznaje się zmianę konstytucji lub wybory z 16 czerwca.Częściej jednak używa się drugiej daty.Produkcję 1.1 rozpoczęto w roku 1990.Co prawda był produkowany w NRD,ale wtedy był u Nas kapitalizm.My to nie NRD.
1.3 bardziej pasuje do serii bo zazębia się w ramach czasowych.Jednak kiedy rozpoczęto produkcję 1.1 już cały projekt Wartgolfa i Bargolfa był skazany na porażkę.Zmiana silnika to nie odświeżenie archaicznego wyglądu i konstrukcji.Naprawdę każdy wolał kupić choćby coś polskiego bo z tego co pamiętam żadna firma nie eksportowała do Nas 1.3.Drogi import plus tylko nowy silnik to za mało.Dla potwierdzenia mojej tezy warto sprawdzić liczbę wyprodukowanych Wartburgów 1.3 i Barkasów 1.3.

Mysle ze mozna sie spodziewac przyczepy do Tarpana 233, URSUSA C330 i brakuje Nysy 521T i Tarpana 237 Pomocy Drogowej z kokardkowa przyczepka

Ja typuje na wydanie specjalne Star 244 Milicja, lub Stara straż pożarna

Dawno nie było niczego ze służb mundurowych, może teraz coś sie pojawi? Ale możemy sobie gdybac i gdybac, póki Sroczka niczego nie przekaże nic nie jest pewniakiem. Pozatym po tym co teraz Dea robi ( wydawanie dużych pojazdów w skali 1:43 dodatkowo w wydaniach normalnych) wszystkiego można sie spodziewac. Sroczko czekamy na kolejne info!!!