Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2005-09-11 19:50:50 W samochodzie mojej narzeczonej jest zamontowany alarm Python (tylko tyle wiadomo). Brakuje jednak jednego pilota. I teraz pytanie. Czy ktoś z Was słyszał, gdzie można dokupić takiego pilocika? W serwisie alarmów twierdzą że ten alarm to zabytek (może i tak, ale..) i juz nic się nie dokupi i najlepiej jest założyć nowy alarm (oczywiście wiadomo czemu). |
Makaveli Miłośnik FSO Opel Omega B 2.0 8v Warszawa | 2006-05-24 21:14:26 No właśnie z ustaleniem będzie problem, ale przypadkiem trafiłem na allegro na taką aukcję Pilot i okazuje się że pilot jest identyczny.
Rozbiorę swojego i zobaczę czy zniszczona jest obudowa, czy już element na płytce i wtedy zdecyduję czy kupić tą obudowę, czy sobie darować. Z tego wynika że to model Prestige 100. |
Makaveli Miłośnik FSO Opel Omega B 2.0 8v Warszawa | 2006-05-24 21:24:59 Padł przycisk na płytce. Na szczęście mam drugi pilot rozwalony zewnętrznie, ale ze sprawną "elektroniką". Podmieniłem i śmiga ![]() |
![]() AdS Miłośnik FSO nissan almera Warszawa | 2006-08-12 21:54:44 Mam problem z alarmem... Nagle syrena przestała działać, a jak sie potem okazało działa ale piekielnie cicho, słychać ją przy otwartrej masce. Potem zaczęła skrzeczeć...
Miał ktoś może podobny problem? [ wiadomość edytowana przez: AdS dnia 2006-10-04 11:53:30 ] |
![]() AdS Miłośnik FSO nissan almera Warszawa | 2006-08-13 10:22:36 Znalazłem instrukcje do alarmu, niestety niczego to nierozwiązało.
Wygląda na to ze syrenka sie popsuła... [ wiadomość edytowana przez: AdS dnia 2006-10-04 11:54:14 ] |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2006-08-13 12:27:34
![]() u mnie w matizie przy takich samych objawach skończyło sie na wymianie,kosz w serwisie około 70 pln |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2006-08-25 16:19:41
Alarm za 130zł z Allegro w paru autach, w których go montowalem sprawdza się bardzo dobrze. Od różnych "bajerów" ważniejsze jest dobre zamontowanie alarmu. Czyli: poprowadzenie przewodów razem z fabrycznymi wiązkami, tak by się nie rzucały w oczy, ukrycie centralki w jakimś niekonwencjonalnym miejscu (można przedłużyć jej antenę przewodem żeby dobrze odbierała), poukrywanie syrenek (najlepiej 3szt) tak by dotarcie do nich zajęło sporo czasu i nie można ich było od razu uciszyć pianką, założenie dodatkowego akumulatora żelowego żeby zdjęcie klemy nie pomagalo złodziejom. Warto też nabyć komplet czujników ruchu, które wykryją czy ktoś wybił np. szybę, lub włożył łapę przez uchyloną. ![]() |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2006-08-27 12:20:49 Syrenki wszystkie równolegle się podłącza, a co do akumulatora to niektóre alarmy mają wejście do zapasowego/drugiego zasilania, a jak nie to się daje diodę żeby on nie zasilał niczego poza alarmem. Warto kupić taki alarm, który ma wbudowany przekaźnik do rozłączania np zapłonu. No i oczywiscie jak najwięcej połączeń przewodów powinno być lutowanych. Nie należy też oszczędzać na jakości przewodów. Miałem w paru autach instalacje zrobione przez "autoryzowane" firmy i jakość wykonania była katastrofalna. Np przewody byly tak cieniutkie że można je bylo w ręku zerwać. Leżały też "oczywiście" na wierzchu pod maską. Do alarmu jest dołączona instrukcja montażu i schemat połączeń. To wcale nie jest trudne. ![]() ![]() Można poczytać w mediach, że zdolny zlodziej wyłącza alarm w max 2 minuty. Takie jak miałem w autoryzowanym serwisie założone to rzeczywiście nie problem. ![]() |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2006-08-29 17:25:43 (Musiałem przejrzeć ofertę.)
Nie jest zły. Aczkolwiek nieco drogi - to chyba ta syrenka z zasilaniem tak podbija cenę? On nie ma zamka tylko ma na niego wyjście - ale to to mają wszystkie alarmy teraz. Praktyczna jest ta możliwość otwierania tylnej klapy - jeśli będziesz z tego korzystał. Moim zdaniem minusem jest to, że nie piszą nic o trybie serwisowym - możliwość wyłączenia alarmu bez odłączania go od prądu często się przydaje. Dodatkowa syrenka typ 1 dobra do zamontowania gdzieś gdzie nie ma za wiele miejsca. Dodatkowa syrenka typ2 - upiornie głośna - stanie obok powoduje ból uszu (sprawdzone). Alarm 1 Ten też fajny I ten też Albo taki To tak dla przykładu. ![]() |
![]() marcij Miłośnik FSO Polonez 1.4 GLI Tarnow | 2006-11-28 16:53:41 Witam!
Mam w swoim poldku zamontowany alarm fox 101bs. Nie dziala on jednak. Od poprzedniego wlasciciela dostalem papiery i pilota , razem z kluczykami , powiedzial on jednak ze alarm nie dziala. I mial racje , nie dziala , nie reaguje na wcisniecie przycisku na pilocie. Wymienilem baterie w pilocie , dioda mruga , jednak auto nie reaguje na nacisniecie zadnego przycisku. Sam alarm nie jest mi specjalnie potrzebny , ale mam zamiar zalozyc centralny i wtedy byloby fajne. Co mam zrobic , czym sie zajac ?? Czy moge odlaczyc centralke , wyjac ja i zajmowac sie tym w domu ?? W instrukcji przeczytalem ze w razie odpiecia zasilania moze zaczac wyc , wiec wole sie upewnic. |
![]() sova Miłośnik FSO POLONEZ 1,4 Coupe olkusz | 2006-12-17 15:55:32 Witam, mam u siebie autoalarm LAMPART S 01 założony zaraz przy akupie ata w 96 roku, założyłem właśnie centralke i nie wiem jak podłączyć alrm z centralnym żeby otwierać auto z pilota. Czy posiada ktoś z Was schemat tego alarmu lub wie gdzie jest wyjście alarmu na centralke? |
![]() biedron21 Miłośnik FSO Polonez Caro Plus Wrocław | 2008-03-16 11:11:05 Witam! wszystkich ![]() ![]() ![]() ![]() Najczęściej są to alarmy zakładane u tzw.Prywaciarzy,którzy robią to niedokładnie i byle jak pozdrawiam wszystkich [ wiadomość edytowana przez: biedron21 dnia 2008-03-16 11:14:14 ] |