Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
riko espero 1.5 GLX lpg limanowa, warszawa | 2004-12-20 20:10:31 witka
teraz i ja moge sie wypowiedzieć na temat "cudownej zworki" ![]() ![]() ![]() pozdrawiam |
KaZaK Ford Focus KOMBI 200 ... Warszawa | 2004-12-21 10:17:17
o i to będzie prawdziwy pomiar spalania... bo w trybie miejskim to gównie od dnia i stanu psychofizycznego kierowcy zalezy.... albo od wqrwu na innych użytkowników których trzeba dogonić i "wyleczyć z kompleksów" Pozdrówki |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2004-12-22 22:47:42 przymierzam sie do instalacji tej zworki, zainteresowal mnie temat spalania dlatego postanowilem poszukac na forum nexii co sie u nich zmienilo....
ponizej cytaty ktore znalazlem, malo tego ale moze ktos przeczyta z zainteresowaniem ![]() pozdrawiam
|
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2004-12-22 23:32:39 jeszcze jedna sprawa ![]() ponizej fotka kostki w ktorej mostkujemy odpowiednie zlacza... ![]() w espero jest tak: styk 1 na zdjeciu- biały kabelek styk 2 na zdjeciu- czarny kabelek styk 3 na zdjeciu- czarno-biały kabelek a to możliwe opcje mostkowanie 1. Blaszki luźne – 91 oktanów -ustawienie standardowe 2. Blaszki połączone (kabel czarno-biały z czarnym [styki 3 i 2 na zdjeciu] – 95 okt. 3. Blaszki połączone (kabel biały z czarnym [styki 3 i 1 na zdjeciu ]) – 87 okt. 4. Zworki połączone – 81 okt to co tu napisalem udalo mi sie wywnioskowac po przeczytaniu tego waktu ![]() bede wdzieczny za info jezeli to co tu napisalem jest prawda bo jutro bede mostkowal styki, a nie mam oryginalnego selektora inie chcialbym przejsc z 91oktanow na 87 ![]() pozdrawiam |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-12-23 07:36:41
Chyba jednak coś nie tak Moim zdaniem sprawa mostkowania wygląda tak (o czym pisałem wcześniej): Istnieją 4 opcje ustawień komputera: 1. Blaszki luźne – 91 oktanów 2. Blaszki połączone (kabel czarno-biały z środkowym) – 95 okt. 3. Blaszki połączone (kabel biały ze środkowym) – 87 okt. 4. Zworki połączone – 81 okt. Poniżej jeszcze schemat elektryczny 28-14, P37 - Łącznik przełącznika oktanów ![]() |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2004-12-23 09:24:46 tak wlasnie czulem ze ze wzgledu na godzine pisania conieco pomieszalem, w kazdym razie mam wrazenie ze 2. opcja jest dobra problem jest tylko z trzecia w ktorej mostkujemy nie styki 3i 1 ale 1 i 2. tak dobrze?
czyli patrzac na kostke tak jak na foto zeby przelaczyc na 95oktanow laczymy styk 3 ze srodkowym a na 87 styk lewy ze srodkowym tak? ponizej poprawione opcje 1. Blaszki luźne – 91 oktanów -ustawienie standardowe 2. Blaszki połączone (kabel czarno-biały z czarnym [styki 3 i 2 na zdjeciu] – 95 okt. 3. Blaszki połączone (kabel biały z czarnym [styki 1 i 2 na zdjeciu ]) – 87 okt. 4. Zworki połączone – 81 okt |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-12-23 10:01:06
Tak ![]() Musisz połączyć styk 2 z 3. czyli środkowy czarny i biało czarny. Chyba bardziej już tego nie da się wytłumaczyć ![]() |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2004-12-23 16:58:11 to ja tez sobie zainstalowalem ![]() przy okazji znalazlem wyprowadzenie miktrofonu od zestawu glosnomowiacego... wychodzi na to ze tylko podstawki mi brakuje i caly zestaw skompletuje ![]() |
riko espero 1.5 GLX lpg limanowa, warszawa | 2004-12-25 09:10:47
chłopaki sprawa wygląda następująco, autko pięknie przyspiesza na trasie i jest zajebiście elastyczne, przechodzi na gaz bez szarpnięć poprostu co tu dużo sie rozwodzić tak jak napisał Bartek jazda ze zworką przyprawia o dobre samopoczucie. Niestety nie PRZY DYSTRYBUTORZE ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
soop ![]() PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2004-12-25 11:33:30 Nie sadz nigdy po jednym tankowaniu...
Czy ktos jeszcze moze to potwierdzic? Ja zamontowalem dopiero w czwartek i mialem full zbiornik wiec do konca tygodnia nic nie stwierdze... |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2004-12-25 12:37:47 No ja na razie wyjeździłem jeden bak E95 i mogę potwierdzić że spalanie wzrosło. Jednak zamierzam jeszcze pojeździć ze zworką aby mieć pewność... jutro jade 300 km trasę to się obada. |
![]() pjacek26 Klubowy Weteran Scenic+Espero Iłowa | 2004-12-26 16:07:09 Hej,
zrobiłem zworkę, połączyłem czarny z biało czarnym i lipa ! Auto miałem wrażenie że ociężałe, a na piątce już muł straszny, tak jakby odwrotnie niż miało być, na 100% podłączyłem tylko dwa piny i nie było o mowy o mojej pomyłce czy jakimś zwarciu. Po 10 km wywaliłem pętle i jest ok Mam taką teorię że po prostu moja mapa na 91 oktanów przystosowała się do spalania 95 i może przy zworce za jakiś czas też byłaby poprawa, ale na razie było gorzej więc to wywaliłem |
Armani01 | 2004-12-27 12:13:45
U MNIE DOKŁADNIE TO SAMO --- JEST JAKIŚ BARDZIEJ MULASTY ZWŁASZCZA NA 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() DeeJay Klubowy Weteran Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2004-12-27 21:17:31 Generalnie praca na 95 oktanów ( zworka ) powoduje lepsze zachowanie auta przy niskich obrotach i lekkim dociskaniu gazu ( nie od razu klepisko )
Ja dzisiaj chciałem to zrobić u siebie, przy zdejmowaniu tego plastiku przyciołem sobie paluchy ![]() ![]() Jednak szef serwisu DU wiedział co robić ![]() |
![]() Dicer A3 & Voyager B-stok | 2004-12-29 12:08:20 Spalanie w trasie tez wieksze... Jechalem baaardzo powolutku bo byla zajebista mgla ![]() Ale silniczek chodzi duzo ladniej ![]() ![]() |
![]() Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2004-12-29 12:15:46 Ja zatankowalem do pelna i narazie smigam zobaczymy jak to bedzie. Nawet jezeli esperak bedzie mi palil litr wiecej na setke to i tak zworki niewyjmuje bo samochod chodzi o nebo lepiej i sie bardzo przyjemnie jezdzi. No ale zobaczymy. Narazie wedlog wskazowki paliwa niema jeszcze polowy a przejechane mam 260 km. |
Pawol Nubira 1.6 SX kombi ... Wrocław | 2004-12-30 08:25:44 Skrajnie róźne opinie. Ciekawe...
|
![]() draco_pl Fiat Marea Weekend T ... okolice Grodziska Maz. | 2004-12-30 11:04:43 Ja też od wtorku mam założoną zworkę. Silnik faktycznie chyba pracuje kulturalniej, a co do spalania na razie się nie wypowiadam, bo ostatnio miałem jakieś dziwaczne spalanie (w okolicach 12,5 l/100 bez szaleństw na drodze) Mam nadzieję, że po wczorajszej wizycie na regulacji u gazowników się unormalizuje to napiszę. |