MotoNews.pl

Kiedy sie przesiadamy na Leganze? - Strona 7

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ja tylko 3 grosze w kwestii oleiny..na tej fotce gdzie w "drewnie" jest wieksza czesc deski to nie jest okleina tylko element plastikowy powleczony taka imitacja drewna..do espero tez bylo cos takiego w galerii koreanskiej maja..tylko wyglada to fatalnie..nawiasem mowiac na allegro oferuje swoje uslugi firma ktora specjalna technika maluje plastiki i moze uzyskac dowolna fakture na dowolnej (w sensie krzywizny) powierzchni..i wlasnie w ten sposob (tylko ze fabrycznie) jest zrobiona ta leganza..

a w ogole to fajny samochod

Cytat:
2005-03-11 21:41:21, FGM2 pisze:
Jedziesz, kupujesz, clisz, placisz akcyze, rejestrujesz, robisz przeglad i jezdzisz

To w teori ale to nie takie proste:

1. Trzeba wiedziec gdzie
2. Jedziesz i w tym samym dniu musisz wracac wiec musisz miec nagrane auto
3. Wypada znac jezyk
4. Bez znajomosci procedur stracisz na granicy caly dzien (nocleg)
itd.... Po za tym teraz juz sie szwaby wycfanili i nie sprzedaja juz za taki bezcen... zobaczcie ceny Espero na www.mobile.de - wyzsze niz w Polsce.

A jak wyglada sprawa z oplatami teraz ?? Od pojemnosci czy jak ? W ogole co sie sklada na calkowity koszt przywpzu takiego auta (nie na lawecie) ??

[ wiadomość edytowana przez: dextran dnia 2005-03-11 23:04:26 ]

Cytat:
1. Trzeba wiedziec gdzie
2. Jedziesz i w tym samym dniu musisz wracac wiec musisz miec nagrane auto
3. Wypada znac jezyk
4. Bez znajomosci procedur stracisz na granicy caly dzien (nocleg)
itd.... Po za tym teraz juz sie szwaby wycfanili i nie sprzedaja juz za taki bezcen... zobaczcie ceny Espero na www.mobile.de - wyzsze niz w Polsce.

A jak wyglada sprawa z oplatami teraz ?? Od pojemnosci czy jak ? W ogole co sie sklada na calkowity koszt przywpzu takiego auta (nie na lawecie) ??

ad 1. mobile.de rzczywisice drogie, mozna tez szukac na www.autoscout24.pl ale najlatwiej trafic okazje na www.ebay.de, najlatwiej kupic auto lekko uszkodzone
ad 2. auto musisz miec nagrane patrz punkt1
ad 3. troche pomachasz rekami tez sie dogadasz, umowe mozesz wydrukowac sobie dwujezyczna
ad 4. nie wiem jak w przypadku jak jedziesz z tablicami ale jak ciagnalem auto na lawecie to na granicy tylko na prawojazdy spojrzeli...

kalkulator kosztow

[ wiadomość edytowana przez: iampinki dnia 2005-03-11 23:14:57 ]

nie od pojemnosci tylko od wieku zalezy...max to 60% okolo..poszukaj na stronach urzedu celnego..a propos..nie wiem FGM ale o tym cleniu to chyba z rozpedu napisales bo wewnatrz unii nie ma cla z tego co wiem niedlugo zniosa akcyze i bedzie oplata rejestracyjna..podobno w zaleznosci od wieku whania beda miedzy 1zl a 4zl za 1cm^3 pojemnosci silnika przykladowa legazna '97 bedzie nas kosztowala przy rejestracji okolo 8tys zl

Cytat:
whania beda miedzy 1zl a 4zl za 1cm^3 pojemnosci silnika przykladowa legazna '97 bedzie nas kosztowala przy rejestracji okolo 8tys zl

8 tyś ? no to mnie pocieszyles skorka za wyprawke...

Cytat:
2005-03-08 22:21:48, Zoltar pisze:
No i super. Pieprzenie dla sportu Porównaj masy... C15 700 kg ?

taaaa, 969 kg samej masy własnej ....
Pozdr. P.

Cytat:
2005-03-11 07:52:35, piotr_ek pisze:
Też byłem pierwszą osobą, która w moim złomiaku zapas wyjmowała

przez te pare lat ładnie sie przyssało - a wyjmowałem przy okazji kontroli drogowej o 3 w nocy

Cytat:
2005-03-12 01:48:17, Tomek-Mydlowski pisze:
przez te pare lat ładnie sie przyssało - a wyjmowałem przy okazji kontroli drogowej o 3 w nocy

Chyba kontroli celnej

niestety drogowej, a w zasadzie prewencyjnej