Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() MolibdenFSO Miłośnik FSO Śl | 2006-12-02 21:30:20 CZytałem,że do któregoś tam roku co najmniej 60% części ma być z UE, więc myśle,że spółki z grupy FSO też z tego coś uszczkną... |
![]() kredens125p Siedlce | 2006-12-02 21:47:23 A podobno Zakład Produkcji Podzespołów w Siedlcach produkuje także na potrzeby Opla, Fiata i Forda, czyli marek zagranicznych, a jest filią FSO.(informacje z oficjalnej strony FSO). |
![]() MolibdenFSO Miłośnik FSO Śl | 2006-12-02 22:07:37
Ja (jak już zreszta pisałem w tym wątku) mam nadzieję,że ta współpraca z GM jest po to,żeby zarobić jakąć kasę i stworzyć własny model skonstruowany we współpracy FSO i ZAZa, z marką FSO w Polsce a np. ZAZ na Ukrainie. TO byłoby fajne |
![]() kredens125p Siedlce | 2006-12-02 22:22:26 A właśnie! Skoro ZAZ może produkować pojazdy pod marką ZAZ, to czemu FSO miałoby produkować samochody pod marką Chevrolet?! |
![]() JaneX Miłośnik FSO praga warszawska | 2006-12-02 22:31:10 mi sie wydaje, ze zaz produkuje pod własną marką tylko lanosy i tavrie. to lista ich samochodów |
![]() MolibdenFSO Miłośnik FSO Śl | 2006-12-02 22:40:50 Tylko i aż... Z ich stony wynika,że to też firma "na dorobku"...
kredens - wydaje mi się,że tu nie chodzi o "jak ZAZ może to my też"... tylko o kase i warunki umowy, sieć dystrybucyjną itp... Swoją drogą ciekawe, co zrobią z siecią dystrybucyjną FSO ja zniknie Lanos i wejdzie Aveo? Chyba,że w międzyczasie wejdzie jakiś model za Lanosa i on będzie marką FSO? Albo zaczną w Polsce sprzedawać chevrolety jako FSO? Albo przebrandują FSO na Chevrolet... Ale wtedy bez sensu byłoby jeszcze raz reanimować marke FSO (z ekonomicznego punktu widzenia)... ![]() ![]() |
![]() kredens125p Siedlce | 2006-12-02 22:43:29 Owszem, ale ZAZ prócz tawrji, lanosów, sensów, sławut i innych ładog(czy jakoś tak) nie produkuje innych aut. Ach, co będzie, to będzie, a my możemy sobie tylko gdybać. Jakby ZAZ chciał, to by na terenie FSO już dawno orne pole było, dlatego też powiniśmy mieć swego członka w radzie nadzorczej FSO. |
![]() MolibdenFSO Miłośnik FSO Śl | 2006-12-02 22:52:19 ALe składa tam na miejscu Dacie i chyba jeszcze coś...
Znaczy kto ma mieć tego członka? FSOAK? Z jakiej racji? Bo jeden Polak w RN FSO jest... |
![]() kredens125p Siedlce | 2006-12-02 22:58:00 To żart tylko taki, chodziło mi oczywiście o członka FSO Autoklubu, żeby reprezentował interesy klijentów i użytkowników. Jeden Polak w tej radzie nie ma nic do gadania, bo i tak go przegłosują. |
![]() MolibdenFSO Miłośnik FSO Śl | 2006-12-02 23:01:08 Tak,ale zdaje się,że rządzi Zarząd, a Rada nie ma bezpośredniego wpływu na zarządzanie firmą - weźmy np. szefa RN - jest nim właściciel całego UkrAvto, wątpie,żeby siedział ciągle w Warszawie... Choć wiadomo,że strategiczne decyzje podejmują i tak Ukraińcy, w końcu to Ich firma... |
Dawid91 Łódź | 2006-12-02 23:05:56
gdzies kiedys czytalem ze zaz ma koncepcje wprowadzenia jakiegos taniego auta , a poza tym mysle ze gdyby zaz mial zmienic fso na chevrolet to juz by zmienil , poki co przedstawicielem fso do 2008 roku jest lanos ( i jak nie jestem zwolennikiem tego auta) to dobrze bo nieslyszalem zeby teraz mieli cos zamiast niego wprowadzic. |
![]() kredens125p Siedlce | 2006-12-02 23:10:29 Ja uważam, że jest tyle pytań dotyczących przyszłości FSO, że można dyskutować na ten temat bez końca. Ja widziałem kolejnego już lanosa z FSO na siedleckich ulicach, więc tli się we mnie jeszcze nadzieja na świetlaną przyszłość tego zakładu. A teraz kłaniam się i żegnam. |
![]() Janisz1990 Miłośnik FSO W-wa | 2006-12-02 23:14:26
co z tego... I tak (przynajmniej dla mnie, nie chcę urazić entuzjastów ![]() ![]() ![]() |
Dawid91 Łódź | 2006-12-02 23:15:23
nie tylko w tobie.Ja lanosa FSO widzialem na zywo tylko raz ![]() |
jacekes Miłośnik FSO 125p Poznań | 2006-12-02 23:16:12 Młodzi, coście się tak, do wafla, na ten znaczek uwzięli? Janisz ma rację niestety... ![]() |
![]() MolibdenFSO Miłośnik FSO Śl | 2006-12-02 23:30:50 Janisz - 125p był zrobiony przez Włochów i buda POloneza też, więc nie zaczynajmy nowej dyskusji, które auto to "polski wyrób"...
Poza tym - czy uważacie,że każde auto będzie gówniane tylko dlatego,że jest zrobione teraz? Nawet jeśli, to mimo wszysko wolałbym na ulicy widzieć "gówniane platiki" robione przez FSO i z jej znaczkiem niż "gówniane plastiki" robione przez zagraniczne firmy... Skończyłem ![]() |